- Home
- Life-Inedit
- STOCKHOLM, (07.05.2013, 15:40)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un muzeu dedicat grupului ABBA, inaugurat, marţi, la Stockholm
Un muzeu dedicat grupului suedez ABBA, situat în centrul oraşului Stockholm, va fi inaugurat oficial pentru publicul larg, marţi, 7 mai.
Urmărește
531 afișări
Un muzeu dedicat grupului ABBA, inaugurat, marţi, la Stockholm
După un film care i-a fost dedicat în 2008, un musical lansat în 1999 şi o expoziţie itinerantă - "ABBA World" -, în 2010, grupul suedez are, începând de marţi, propriul muzeu. Clădirea, situată în centrul oraşului Stockholm, pe insula Gröna Lund, în interiorul Swedish Music Hall of Fame, îşi va deschide porţile pentru public, marţi, 7 mai. Cu o zi înainte de inaugurarea oficială, capitala suedeză a fost cuprinsă de febra pregătirilor pentru acest eveniment. Autobuze, automobile şi biciclete au fost decorate cu emblema muzeului, denumit "ABBA The Museum", o denumire aleasă pentru a aduce un omagiu filmului "ABBA The Movie", lansat în 1977, informează lefigaro.fr.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Vasile Bănescu a comentat rezultatul alegerilor: Drumul spre sinucidere naţională e nebănuit de scurt şi aparţine populismului
-
Vîlceanu: PNL trebuie să-şi schimbe conducerea toată şi trebuie să plece de la guvernare imediat
În publicaţiile suedeze, reclamele promit potenţialilor vizitatori să devină "al cincilea membru al grupului ABBA", pe durata unui cântec. "Vom oferi vizitatorilor o experienţă unică", afirmă directorul muzeului, Mattias Hansson. Publicul "va putea să trăiască ceea ce membrii grupului ABBA au trăit", pe sunetul vocilor lor, a explicat conservatorul muzeului, Ingmarie Halling, referindu-se la ghidul audio instalat în muzeu, în care membrii celebrului grup suedez vorbesc despre istoria trupei.
Ideea unui astfel de muzeu, creat după modelul celui dedicat trupei The Beatles, din Liverpool, aparţine unui cuplu de antreprenori suedezi. În 2006, ei le-au vorbit despre ideea lor celor patru membri ai grupului şi au avut nevoie de alţi doi ani pentru a-i convinge. Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fältskog, Benny Andersson şi Björn Ulvaeus au participat, fiecare în felul său, la realizarea acestui muzeu. Björn Ulvaeus prezidează consiliul de administraţie şi s-a oferit să devină chiar garantul financiar al noii instituţii.
"Aveam dubii în faţa ideii de a deveni un obiect de muzeu înainte de moartea mea (...), dar apoi am înţeles că (...) împreună noi am avut o creaţie uriaşă" şi că aceasta "este o poveste a Cenuşăresei care merită povestită", a declarat el în luna octombrie cu ocazia prezentării proiectului. "Mi-am spus: dacă nu eu, atunci cine ar fi mai bun pentru a realiza acest lucru?", a declarat muzicianul suedez pentru numărul din luna mai al revistei Kupé. Foarte implicat în acest proiect, Björn Ulvaeus a fost prezent, luni seară, la prezentarea în avanpremieră a muzeului, alături de alţi doi membri ai grupului: Anni-Frid şi Benny. Agnetha se află în Marea Britanie unde îşi promovează noul album.
Conţinutul muzeului, care are cinci etaje, oferă vizitatorilor posibilitatea de a retrăi perioada "nebună" a anilor 1970. Legendarele combinezoane cu paiete şi pantaloni evazaţi ocupă un loc central în colecţia muzeului. Vizitatorii vor avea, de asemenea, posibilitatea de a admira numeroasele discuri de aur câştigate de ABBA şi de a înţelege mai bine mediul în care cei patru artişti suedezi au evoluat, graţie unei secţiuni dedicate studioului de înregistrări folosit de acest grup. Muzica trupei ABBA va avea, bineînţeles, un loc important.
"Trebuie să avem cea mai bună izolaţie din lume pentru a permite difuzarea de cântece diferite în fiecare cameră", a declarat, în glumă, directorul muzeului. După părerea sa, vizitatorii nu vor veni în acest muzeu pentru a reasculta piesele grupului, pe care mulţi le cunosc deja pe dinafară, ci pentru a retrăi anii de activitate ai grupului, care nu a mai apărut în formula completă pe o scenă, încă din anul 1982.
Într-o cameră consacrată celebrei piese "Ring Ring" (lansată de ABBA în 1973, n.r.) tronează un telefon din anii 1970. Patru persoane cunosc numărul acelui aparat: cei patru membri ai grupului. "A fost ideea Fridei (Anni-Frid Lyngstad) şi ea va telefona", afirmă Ingmarie Halling. Norocoşii vizitatori care se vor afla în preajmă (atunci când telefonul va suna) vor avea şansa de a putea sta de vorbă la telefon cu Anni-Frid Lyngstad sau cu unul dintre ceilalţi trei membri ai grupului.
Din 1974, grupul ABBA, care a avut o carieră de 10 ani, a vândut 378 de milioane de albume pe plan mondial. Doar Elvis Presley şi The Beatles au vândut mai multe discuri.
ABBA The Museum aşteaptă 250.000 de vizitatori în 2013. Aceştia vor putea să îşi plătească biletele doar prin cărţi de credit, plata prin numerar fiind interzisă. Pe internet, biletele (care costă 195 coroane suedeze, aproximativ 23 euro) pentru primele săptămâni sunt deja vândute aproape în totalitate.
Trupa suedeză ABBA, formată din Agnetha Fältskog, Benny Andersson, Björn Ulvaeus şi Anni-Frid Lyngstad, a ajuns în repetate rânduri pe prima poziţie în topurile din întreaga lume, între 1974 şi 1982. Formaţia, care s-a remarcat prin câştigarea concursului Eurovision cu piesa cult "Waterloo", în 1974, a lansat de-a lungul anilor o serie de piese devenite celebre, precum "S.O.S", "Mamma Mia", "Fernando", "Dancing Queen", "Money, money, money", "Knowing me, knowing you", "Dancing Queen", "Take a chance on me", "The name of the game", "Thank you for the music", "Gimme! Gimme! Gimme!", "The winner takes it all" şi "One of us".
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe