- Home
- Life-Inedit
- (03.11.2023, 14:03)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un nou studiu arată că şobolanii au imaginaţie
- Cercetătorii au dezvoltat un sistem care poate măsura activitatea neuronală şi a fost capabil să traducă semnificaţia acesteia la rozătoare.
- Studiul are implicaţii semnificative în înţelegerea activităţii creierului şi a proceselor cognitive.
Urmărește
140 afișări
Un nou studiu arată că şobolanii au imaginaţie
Un nou studiu realizat de către cercetători de la HHMI`s Janelia Research Campus din Virginia, SUA, a dezvăluit că, asemenea oamenilor, şobolanii deţin o formă de imaginaţie. Echipa de cercetare a dezvoltat un sistem inovator care combină realitatea virtuală cu o interfaţă creier-maşină pentru a explora gândurile interioare ale şobolanilor. Astfel, cercetătorii au descoperit că rozătoarele pot să-şi imagineze locuri şi obiecte care nu se află în faţa lor, folosindu-şi gândurile pentru a-şi închipui că se deplasează într-un anumit loc sau mută un obiect într-o poziţie specifică, conform Eurekalert.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Această capacitate de a-şi imagina locuri care nu sunt în proximitatea lor este fundamentală pentru amintirea evenimentelor trecute dar şi pentru a-şi închipui posibile scenarii viitoare. Astfel, noua cercetare arată că aceste animale deţin o formă de imaginaţie.
Pentru a efectua acest studiu, cercetătorii au dezvoltat un sistem care poate măsura activitatea neuronală şi a fost capabil să traducă semnificaţia acesteia. Sistemul foloseşte o interfaţă creier-maşină care oferă o conexiune directă între activitatea cerebrală şi un dispozitiv extern. Când şobolanii au fost plasaţi într-o arenă de realitate virtuală de 360 de grade, sistemul interfeţei creier-maşină a permis oamenilor de ştiinţă să testeze dacă animalele pot stimula activitatea neuronală din hipocamp, pentru a-şi imagina un anumit loc din arenă, fără a se deplasa fizic acolo. Rozătoarele s-au dovedit eficiente în a face acest lucru putând chiar menţine această activitate pentru o perioadă lungă de timp, asemenea oamenilor.
Cercetarea are implicaţii semnificative în înţelegerea activităţii creierului şi a proceselor cognitive, deschizând posibilitatea pentru dezvoltarea unor dispozitive de protezare inovatoare bazate pe principiile acestui studiu, au conchis oamenii de ştiinţă.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe