- Home
- Life-Inedit
- NEW YORK, (14.08.2008, 16:14)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un nou tip de radioterapie poate elimina tumorile cancerigene
Radioterapia concentrată către anumite zone ale corpului poate elimina tumorile care s-au dispersat, oferindu-le luni sau ani de viaţă în plus pacienţilor suferinzi de cancer, care nu au alte opţiuni, este concluzia unui studiu dat publicităţii de cercetătorii din Statele Unite.
Urmărește
188 afișări
Un nou tip de radioterapie poate elimina tumorile cancerigene (Imagine: Mediafax Foto)
Cercetătorii spun că noile tehnici de iradiere pot ataca metastazele una câte una.
Experimentul, realizat pe un număr de 29 de pacienţi, a arătat că radiaţiile au stopat evoluţia tuturor tumorilor în cazul a 21% dintre pacienţi, pentru o perioadă de 10 luni până la doi ani.
"Acest lucru a fost realizat pe pacienţi în cazul cărora terapiile standard au eşuat şi care nu mai aveau alte opţiuni", a declarat Ralph Weichselbaum, de la Centrul medical al Universităţii din Chicago, coordonator al studiului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
-
SUA dă Ucrainei un nou pachet de ajutor militar de 1,25 miliarde de dolari
Rezultatele nu au fost suficient de relevante, deoarece la unii pacienţi efectele au fost diferite, au precizat membrii echipei de cercetare, într-un articol publicat în revista Clinical Cancer Research.
Astfel, la şase pacienţi doar tumorile radiate au evoluat, la alţii şase înregistrându-se o evoluţie a tumorilor care nu au fost expuse la radiaţii şi la alţii opt au apărut noi tumori, însă cele tratate nu s-au mai dezvoltat.
Cu toate acestea, coordonatorul studiului a precizat că expunerea la doze mai mari de radiaţii este sigură pentru multe părţi ale corpului şi ar putea avea efecte mai bune. El a spus că numeroşi pacienţi suferind de diverse tipuri de cancer, inclusiv pulmonar, la gât, mamar, la colon şi ovarian, sunt trataţi în prezent prin expunerea la doze mai mari de radiaţii şi supravieţuiesc pentru o perioadă mai mare de timp.
Toţi pacienţii care au luat parte la experiment sufereau de cancer în fază avansată, cu metastaze în mai multe părţi ale corpului. De regulă, pacienţii care suferă de cancer în metastază mor, chiar dacă urmează chimioterapie, cu excepţia pacienţilor care suferă de cancer testicular sau de unele tipuri de cancer de sânge.
Fiecare dintre pacienţii care au luat parte la experiment au fost supuşi la trei sesiuni de radioterapie orientată cu precizie către tumorile din organismul lor. Noile tehnici de radioterapie cu ţintă precisă pot limita deteriorarea ţesuturilor sănătoase, în timp ce noile tehnici de imagistică îi ajută pe doctori să descopere tumori pe care, anterior, nu le observaseră.
Zece dintre cei 29 de pacienţi care au participat la experiment sunt încă în viaţă, alţii nouă trăind aproape doi ani după ce au fost supuşi radioterapiei. Cercetătorii speră că vor identifica o semnătură genetică sau o altă modalitate prin care să identifice pacienţii care ar putea beneficia de pe urma acestor iradieri.
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:59
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
astăzi, 08:51
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”