Un "posibil templu" de acum 1.400 de ani, descoperit de arheologi în estul Angliei

  • Fundaţiile unui templu sau casă de cult din secolul al VII-lea, descoperite pe un teren agricol din Suffolk, oferă o privire asupra "puterii şi bogăţiei" regilor din Estul Angliei.
  • Acestă descoperire, parte a proiectului de arheologie comunitară Rendlesham Revealed, adaugă detalii semnificative despre societatea sofisticată condusă de aceşti regi, arătând practicile de cult pre-creştine ale epocii.
Urmărește
876 afișări
Imaginea articolului Un "posibil templu" de acum 1.400 de ani, descoperit de arheologi în estul Angliei

Sursa foto: suffolk.gov.uk

Rămăşiţele unui "posibil templu" datând de acum 1.400 de ani, ce reflectă "puterea şi bogăţia" regilor din Estul Angliei, au fost descoperite pe un teren agricol din apropierea lui Sutton Hoo, în Suffolk. Excavaţiile efectuate în vara acestui an la Rendlesham au dezvăluit fundaţiile a trei clădiri din lemn, inclusiv posibilul templu, şi au identificat dovezi ale prelucrării metalelor în secolul al VII-lea, transmite Sky News.

Membrii proiectului de arheologie comunitară, finanţat de loterie, au făcut descoperirile, confirmând locul ca aşezare a regilor din Estul Angliei. În plus faţă de templu, s-au descoperit dovezi ale prelucrării metalelor fine asociate cu ocupaţia regală, inclusiv un tipar folosit pentru turnarea arhetipurilor decorative de harnaşament de cal asemănătoare celor găsite la Sutton Hoo.

Descoperirea vine după ce, anul trecut, au fost dezvăluite rămăşiţele unei mari săli regale din lemn la Rendlesham, lângă Woodbridge. Aceste excavări au evidenţiat, de asemenea, o activitate mai veche din perioada neolitică, a bronzului, a fierului şi romană.

Complexul de la Rendlesham s-a dovedit a fi mai mare decât se credea anterior, înconjurat de o şanţ lung de 1,5 km, încadrând o suprafaţă de 15 hectare - echivalentul a aproximativ 20 de terenuri de fotbal. Reşedinţa regală a făcut parte dintr-un complex de aşezări mai larg, acoperind 50 de hectare, unic în arheologia Angliei între secolele V-VIII, prin dimensiunea şi complexitatea sa.

Descoperirile au fost realizate prin proiectul de arheologie comunitară "Rendlesham Revealed", iar analiza preliminară a rezultatelor este aşteptată anul viitor. Profesorul Christopher Scull, principalul consilier academic al proiectului, a declarat că aceste rezultate oferă "dovezi rare şi remarcabile" ale practicilor de cult pre-creştine la un sit regal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici