Un proiect pilot cu pisoare ecologice a creat zarvă în Paris

Oficialii din Paris încearcă o nouă abordare în materie de toalete publice prin instalarea de pisoare în aer liber. Ideea a revoltat unii locuitori ai Capitalei, conform CNN.

Urmărește
3238 afișări
Imaginea articolului Un proiect pilot cu pisoare ecologice a creat zarvă în Paris

Un proiect pilot cu pisoare ecologice a creat zarvă în Paris

Noile pisoare dispun de ghivece cu flori, nu sunt ascunse, sunt expuse la colţurile străzilor, vopsite în roşu aprins şi au semne care avertizează asupra prezenţei lor.

Unul dintre pisoare a tras atenţia asupra sa din cauza poziţionării, fiind situat lângă Catedrala Notre Dame, având vedere spre râul Sena.

Pisoarele, care au un strat de paie ce elimină mirosul, au fost instalate în locurile publice în care urinatul în spaţiul public este o problemă, conform declaraţiilor unor oficiali ai oraşului.

Oficialii spun că pisoarele sunt eco-prietenoase, ele vor recolta substanţele nutritive pentru a le putea folosi mai departe în parcuri şi grădini. Conform afirmaţiilor, urina adunată de la o persoană timp de un an produce destul azot, fosfor şi potasiu pentru a fertiliza 400 de metri pătraţi de grâu.

Însă, acest lucru nu a oprit locuitorii din a scrie primăriei oraşului în semn de protest.

„Cred că instalarea de pisoare pe străzile Parisului este o idee bună pentru cei care nu respectă împrejurimile lor, dar după părerea mea, nu este atractiv deloc, iar locurile în care sunt puse nu sunt adecvate”, a spus un bărbat reporterilor.

„Este un loc în care îţi doreşti să locuieşti, dar când vezi oamenii cum urinează fix în faţa uşii tale nu este prea plăcut”, a declarat alt localnic.

Ariel Weil, primarul Districtului 4 al Parisului, a scris pe Twitter în apărarea pisoarelor, luni, când le-a numit „invenţia unui geniu”. Momentan au fost instalate patru, cel de al cincilea fiind în plan.

Paris nu este primul oraş din Europa care instalează pisoare în locurile publice. Amsterdam deţine acest tip de invenţii, iar Belgia şi Australia le-au încercat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici