- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (25.03.2024, 15:42)
- Tiberiu Sabo
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un şantier antic de la Pompei dezvăluie metodele de construcţie romane
Arheologii din Pompei au scos la iveală un şantier antic care dezvăluie noi detalii privind tehnicile de construcţie folosite de romani pentru a realiza structuri emblematice precum Colosseumul şi Panteonul, a anunţat luni Ministerul italian al Culturii.
Urmărește
537 afișări
Şantierul a fost probabil activ până când Vezuviul a erupt în anul 79 d.Hr., distrugând Pompei, în sudul Italiei. Arheologii au găsit unelte, ţigle, grămezi de var şi pietre folosite pentru a construi ziduri.
Romanii aveau o tehnică specială de fabricare a cimentului, a declarat Ministerul Culturii de la Roma, citând descoperirile arheologilor care au lucrat cu cercetători de la Massachusetts Institute of Technology, notează Reuters.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
Se pare că betonul a fost fabricat prin "amestecare la cald", metodă prin care varul nestins era iniţial amestecat cu un fel de cenuşă, iar apa era adăugată doar cu puţin timp înainte de ridicarea zidurilor.
Acest lucru însemna că, în timpul construcţiei, amestecul era încă fierbinte datorită unei reacţii termice. Acest lucru a ajutat betonul să se usuce mai repede, reducând timpul de construcţie a structurilor.
În mod normal, varul este stins în apă cu mult timp înainte de a fi utilizat în construcţii.
Gabriel Zuchtriegel, directorul sitului de la Pompei, a declarat că ultima descoperire "ne ajută să înţelegem multe aspecte ale Imperiului Roman, nu în ultimul rând utilizarea betonului". "Fără beton, nu am fi avut nici Colosseumul, nici Panteonul", a spus el.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe