Un şantier antic de la Pompei dezvăluie metodele de construcţie romane

Arheologii din Pompei au scos la iveală un şantier antic care dezvăluie noi detalii privind tehnicile de construcţie folosite de romani pentru a realiza structuri emblematice precum Colosseumul şi Panteonul, a anunţat luni Ministerul italian al Culturii.

Urmărește
529 afișări
Imaginea articolului Un şantier antic de la Pompei dezvăluie metodele de construcţie romane

Şantierul a fost probabil activ până când Vezuviul a erupt în anul 79 d.Hr., distrugând Pompei, în sudul Italiei. Arheologii au găsit unelte, ţigle, grămezi de var şi pietre folosite pentru a construi ziduri.

Romanii aveau o tehnică specială de fabricare a cimentului, a declarat Ministerul Culturii de la Roma, citând descoperirile arheologilor care au lucrat cu cercetători de la Massachusetts Institute of Technology, notează Reuters.

Se pare că betonul a fost fabricat prin "amestecare la cald", metodă prin care varul nestins era iniţial amestecat cu un fel de cenuşă, iar apa era adăugată doar cu puţin timp înainte de ridicarea zidurilor.

Acest lucru însemna că, în timpul construcţiei, amestecul era încă fierbinte datorită unei reacţii termice. Acest lucru a ajutat betonul să se usuce mai repede, reducând timpul de construcţie a structurilor.

În mod normal, varul este stins în apă cu mult timp înainte de a fi utilizat în construcţii.

Gabriel Zuchtriegel, directorul sitului de la Pompei, a declarat că ultima descoperire "ne ajută să înţelegem multe aspecte ale Imperiului Roman, nu în ultimul rând utilizarea betonului". "Fără beton, nu am fi avut nici Colosseumul, nici Panteonul", a spus el.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici