- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (06.02.2018, 12:35)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un sistem solar din galaxia noastră include şapte planete potenţial locuibile
Un sistem solar din galaxia noastră, Trappist-1, include şapte planete telurice care par a conţine apă şi sunt potenţial locuibile, se arată într-un studiu publicat luni, citat de AFP.
Urmărește
2374 afișări
Un sistem solar din galaxia noastră include şapte planete potenţial locuibile
Descoperirea sistemului solar format din cele şapte planete, care orbitează o stea roşie pitică, "ultrarece", situat la aproximativ 39 de ani lumină de Terra, a fost anunţată în urmă cu un an.
Deşi nu se cunosc multe informaţii despre suprafeţele şi atmosferele planetelor, noile măsurători nu exclud posibilitatea ca acestea să găzduiască chiar şi forme de viaţă rudimentare, spun autorii noului studiu, publicat în Nature Astronomy şi în Astronomy and Astrophysics.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
"Până acum, nu avem niciun indiciu care să ne arate că nu sunt locuibile", a spus astronomul Amaury Triaud, de la Universitatea din Birmingham, coautor al studiului.
Toate cele şapte planete sunt majoritar telurice, conţinând până la 5% apă, despre care cercetătorii cred că ar fi sub formă gazoasă sau îngheţată ori captată în roci.
Pe Pământ, oceanele formează aproximativ 0,02% din masa planetei.
În ceea ce priveşte probabilitatea ca aceste planete să găzduiască forme de viaţă organică, Triaud a declarat: "Nu putem confirma în acest stadiu, pentru că sunt foarte diferite de singura planetă despre care ştim că găzduieşte viaţă - Pământul". "Dar au caracteristici care se potrivesc şi sunt, până în acest moment, cel mai bun loc din afara sistemului nostru solar pentru a căuta viaţă", a mai spus Triaud.
Prezenţa apei în formă lichidă este considerată de specialişti esenţială pentru existenţa unor forme de viaţă.
Pentru a afla mai multe informaţii despre acest sistem solar, cercetătorii au folosit telescopul spaţial Hubble, studiind atmosferele planetelor în timp ce acestea treceau prin faţa stelei lor.
Toate cele şapte planete sunt considerate potenţial locuibile, dar şansele cele mai mari de a găsi apă în stare lichidă sunt în zona temperată "Goldilocks", unde se află a treia şi a patra planetă de la steaua lor.
Comparativ cu sistemul nostru solar, Trappist-1 este mult mai mic. Cu orbite care variază de la 1,5 la 12 zile, planetele Trappist-1 ar putea încăpea pe distanţa dintre Soarele nostru şi prima planetă din sistem, Mercur.
Masa stelei Trappist-1 înseamnă mai puţin de 10% din cea a Soarelui nostru, acest astru fiind şi mult mai rece, ceea ce explică motivul pentru care cele şapte planete pot orbita atât de aproape de el.
Citeşte şi: Muzicianul Paul Simon renunţă la turnee
Citeşte şi: Apple va repara gratuit un anumit tip de iPhone
Citeşte şi: Florin Piersic, despre idila dintre el şi Angela Similea: A fost o ”lipitură” în toata regula
Citeşte şi: Filmul "120 BPM", care a stârnit controverse într-o sală de cinema, a fost premiat în 2017 la Cannes
Citeşte şi: Actriţa Kim Cattrall spune că fratele ei a murit, după ce fusese dat dispărut în urmă cu cinci zile
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe