- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (16.05.2014, 17:39)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un soi de măr, vechi de 4.000 de ani, injectat cu un ADN ce conţine o versiune codată a Wikipedia
Un artist "bio", inspirat de povestea biblică a fructului interzis, cu care Eva l-a ispitit pe Adam în Grădina Edenului, doreşte să creeze o versiune proprie a Copacului Cunoaşterii, injectând într-un soi de măr, vechi de 4.000 de ani, un ADN ce conţine o versiune codată a site-ului Wikipedia.
Urmărește
781 afișări
Un soi de măr, vechi de 4.000 de ani, injectat cu un ADN ce conţine o versiune codată a Wikipedia
Potrivit dailymail.co.uk, Joe Davis, de la laboratorul de genetică al Universităţii Harvard, a creat o formulă matematică pentru a introduce mai multe "straturi" de date în structura ADN-ului.
El intenţionează să introducă o versiune decodată a renumitei enciclopedii online Wikipedia în ADN-ul unui soi de măr, vechi de 4.000 de ani, despre care spune că ar fi cel mai apropiat din punct de vedere genetic de soiurile de măr care existau în epoca descrisă de povestea biblică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Joe Davis, în vârstă de 63 de ani, spune că soiul de măr pe care îl va crea se va numi "Malus ecclesia".
"Malus" este termenul latinesc pentru "măr", dar şi pentru "rău", iar "ecclesia" este denumirea latinească pentru "biserică".
"Am inventat o metodă nu doar pentru a pune un singur strat de informaţii sub o genă, ci multe straturi cu date - ca păpuşile Babuşka. Fiecare moleculă de ADN are disponibile trei pagini cu informaţii. Acest lucru este posibil pentru că ADN-ul poate fi reprezentat de trei numere diferite. Aşadar, am creat acest cod genetic matematic care îmi permite să scriu trei straturi de informaţii folosind cele trei numere, pe care le inserez în anumite zone din ADN", a precizat Joe Davis.
Ţinând cont de dimensiunile site-ului Wikipedia, Joe Davis şi colaboratorii său au decis să codifice doar primele 50.000 de pagini ale enciclopediei online, ceea ce reprezintă 50% din cele mai vizitate pagini ale site-ului. Cantitatea de date introduse în ADN este de 350 de MB.
Joe Davis a explicat pentru The New Yorker că genomul mărului seamănă cu o carte cu 750 de milioane de litere, alcătuite din cele patru litere ale ADN-ului - A, T, C şi G.
Cuvintele din Wikipedia sunt "traduse" în aceste litere ale ADN-ului, folosind o metodă de codificare matematică, similară codului Morse, care comprimă cuvintele într-o literă singulară.
După codificare, acele litere sunt introduse în măr folosind o bacterie care evoluează şi îşi inserează propriul genom prin pereţii celulari ai fructului.
Introducând aceste informaţii în spaţiile dintre ADN-ul mărului, artistul britanic spune că gustul şi textura noului soi de măr nu vor fi afectate.
Primul proiect al lui Joe Davis, care a folosit o tehnică similară, a constat în inserarea cuvintelor filosofului grec Heraclit în interiorul genelor unei muşte.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe