- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (17.02.2020, 13:38)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un stat permite servicii funerare ecologice: cadavrele umane devenite compost
- Washington a devenit recent primul stat american unde transformarea cadavrelor umane în compost este legală.
- Tehnica este considerată un serviciu funerar prietenos cu mediul şi a fost testată într-un proiect pilot.
- Familia decedatului poate folosi compostul în propria grădină.
Urmărește
2076 afișări
Un stat permite servicii funerare ecologice: cadavrele umane devenite compost
Washington a devenit recent primul stat american unde transformarea cadavrelor umane în compost este legală. Tehnica este considerată un serviciu funerar prietenos cu mediul şi a fost testată într-un proiect pilot.
Compostul este cunoscut ca îngrăşământ agricol natural, rezultat în urma fermentării lente a resturilor vegetale şi animale.
În ultima vreme s-a înregistrat o creştere a solicitărilor pentru servicii funerare ecologice şi pentru alternative mai sustenabile la înmormântările convenţionale şi incinerare. Transformarea cadavrelor umane în compost este văzută ca una dintre aceste alternative, potrivit The Guardian.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Vorbind la o conferinţă în Seattle, SUA, Lynne Carpenter-Boggs, profesor de ştiinţă a solului şi agricultură sustenabilă la Universitatea de Stat din Washington, a declarat: "Moartea nu este cu siguranţă printre elementele cu cel mai mare impact asupra mediului. Însă tot putem căuta alternative".
Carpenter-Boggs, care este consilier ştiinţific la Recompose, o companie care vrea să deschidă, anul viitor, primul complex în care cadavrele umane vor fi transformate în compost, a prezentat datele unui proiect pilot care a vizat şase trupuri neînsufleţite, pentru a testa eficacitatea şi siguranţa tehnicii.
Procesul este numit „reducere organică naturală” şi constă în transformarea cadavrului în echivalentul a două roabe de compost, în decurs de patru-şase săptămâni. Cadavrul este plasat într-un container hexagonal din oţel, reutilizabil, împreună cu rumeguş, paie şi lucernă. Umiditatea şi nivelul de dioxid de carbon, nitrogen şi oxigen sunt controlate pentru a crea un sistem de dezvoltare a unor microbi care accelerează procesul de descompunere naturală.
Testele au arătat că trupul este transformat în compost în totalitate, inclusiv oasele şi dinţii. Testele biologice au arătat că acest compost nu constituie un pericol pentru sănătatea celor din jur, putând fi folosit inclusiv la fertilizarea plantelor în grădină.
Procesul foloseşte o optime din energia cheltuită cu incinerarea. Carpenter-Bogg spune că, la nivelul SUA, incinerarea cadavrelor generează aceeaşi cantitate de dioxid de carbon ca 800.000 de barili de petrol, echivalentul unui zbor cu avionul de la Londra la Roma.
Înmormântarea convenţională este la fel de problematică, pentru că substanţele folosite la îmbălsămare ajung în pânza freatică, iar sicriele folosesc resurse naturale precum lemnul şi metalul.
Alte state americane mai permit o formă de serviciu funerar, hidroliza alcalină sau "incinerarea" cu apă. Procesul implică introducerea cadavrului într-un container presurizat, în apă amestecată cu hidroxid de potasiu, soluţia fiind încălzită la 150 de grade Celsius. După patru ore, din cadavru rămân doar oasele, care sunt apoi transformate într-o pudră fină.
Unele familii sunt de părere că procedura este mai blândă decât incinerarea clasică.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Descoperire uluitoare făcută de un gunoier într-un birou aruncat: În 20 de ani de meserie, aceasta este o premieră / Bărbatul ar putea renunţa la muncă | FOTO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe