- Home
- Life-Inedit
- (04.03.2019, 18:26)
- Ioana Scholler
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un tablou TERIFIANT, găsit prăfuit într-un pod, s-ar putea vinde pentru 171 milioane de dolari | FOTO
În 2014, licitatorul francez Marc Labarbe a primit un telefon de la un vechi prieten. În podul casei acestuia din Toulouse se ascundea o descoperire surprinzătoare: un tablou, acoperit de praf şi pătat de „trecerea timpului”, care semăna cu ceva de valoare, relatează CNN.
Urmărește
4192 afișări
Un tablou înfiorător, găsit într-un pod prăfuit s-ar putea vinde pentru 171 milioane de dolari
Labarbe s-a apropiat cu grijă de tablou, curăţându-l cu vată de bumbac şi apă. La scurt timp a trimis o poză unui colecţionar de artă, Eric Turquin, aflat în Paris, iar apoi a aşteptat.
Cinci ani mai târziu, Turquin a identificat tabloul ca fiind opera pierdută a maestrului Italian Caravaggio, „Judith şi Holofernes”, despre care se presupune că a fost pictată în 1607. În cadrul unei conferinţe de presă, galeria de artă Colnaghi, din Londra, a anunţat că pe 27 iunie tabloul va fi scos la licitaţie. Suma pentru care fi vândută opera de artă ar putea ajunge la 171 milioane de dolari.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
„Este cel mai grozav tablou pe care l-am găsit vreodată”, spune Turquin. „Este foarte violent, aproape insuportabil. Totuşi, Caravaggio este un artist care aduce poveştile la viaţă”, continuă acesta.
Povestea la care se referă Turquin este „Cartea Iuditei”, găsită în versiunea catolică şi ortodoxă a Testamentului Vechi. Iudita era o văduvă din oraşul Bethulia, aflat sub asediul armatei siriene, condus[ de generalul Olofern. Pentru a-şi salva oraşul, văduva l-a sedus pe general în cortul său înainte să-l decapiteze. Această scenă este descrisă de Caravaggio în tablou.
Potrivit spuselor lui Turquin, tabloul are o istorie complicată. A fost creat de Caravaggio după ce artistul a fugit din Roma, fiind acuzat de crimă. Creaţia sa reflectă o schimbare în stilul dezvoltat de artist în timpul exilului său în Napoli. „Caravaggio devenea mai întunecat, mai sombru spre sfârşitul vieţii sale. Artistul a devenit mult mai extrem”, spune Turquin.
Patru documente susţin provenienţa tabloului: două scrisori datate în 1607, adresate Ducelui de Mantova, precum şi testamentul unui comerciant de artă din 1617 numit Louis Finson. De asemenea, există şi un inventar al lui Abraham Vinck, asociatul lui Finson, scris în 1619.
După 1619, destinul tabloului devine din ce în ce mai tulbure, cu toate că, potrivit galeriei Colnaghi, ar fi putut fi expus în Antwerp, în anul 1689. „Nu ştim pe unde a umblat după aceea”, spune Turquin.
Marc Labarbe, licitatorul al cărui prieten a găsit tabloul, încă este uimit de apariţia operei. „Există doar 65 de astfel de tablouri în lume, iar noi l-am găsit pe al 66-lea”, spune acesta. „Este incredibil, dar este adevărat”, adaugă Labarbe.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Profesor universitar, acuzat că a furat invenţia unui student, în valoare de 10 milioane de dolari
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:12
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
-
astăzi, 11:00