Campionat internaţional de gătit în aer liber la Azuga (VIDEO PROTV)
This browser does not support the video element.
Competiţia de gătit, care a început vineri şi se va încheia duminică, este structurată pe două clase, cu câte patru secţiuni fiecare: clasa "artă culinară", în cadrul căreia concurenţii prezintă preparate culinare reci şi clasa "gătit în aer liber" unde bucătarii gătesc la ceaun, plită şi grătar.
Fiecare dintre cele două clase ale competiţiei cuprinde câte o secţiune de creaţie culinară.
Potrivit unui comunicat dat publicităţii de Camera de Comerţ şi Industrie Prahova, care este unul dintre partenerii organizatorilor, la concursul de gătit în aer liber s-au înscris zeci de echipe din România, Marea Britanie, Franţa, Germania şi Ungaria, iar juriul care va desemna câştigătorii este format din "personalităţi ale artei culinare româneşti şi internaţionale".
Pe lângă competiţia de artă culinară, la Azuga vor avea loc de asemenea degustări de vinuri şi produse culinare, concursuri pentru copii, spectacole de teatru ambulant şi de teatru de păpuşi, concerte.
Potrivit primarului din Azuga, Adrian Purcaru, toate locurile de cazare din staţiune sunt ocupate în acest week-end.
Traficul în staţiune se desfăşura cu dificultate sâmbătă, la orele prânzului.