Un tip de operaţie de mărire a sânilor, asociat cu eşecul detectării tumorilor canceroase

Un anumit tip de operaţie de mărire a sânilor ar putea fi vinovat de mascarea tumorilor canceroase, dar şi de apariţia unor dureri şi a unor noduli, potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie, informează dailymail.co.uk.

Urmărește
1211 afișări
Imaginea articolului Un tip de operaţie de mărire a sânilor, asociat cu eşecul detectării tumorilor canceroase

Un tip de operaţie de mărire a sânilor, asociat cu eşecul detectării tumorilor canceroase (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Intervenţia chirurgicală prin care se injectează gelul Macrolane durează 45 de minute şi are ca rezultat o mărire sensibilă a sânilor.

Însă, potrivit unui studiu britanic realizat pe 20 de femei care au apelat la această procedură, 16 dintre ele au semnalat după operaţie apariţia unor dureri şi a unor noduli.

Potrivit aceluiaşi studiu, trei dintre paciente au trebuit să suporte, ulterior, intervenţii de reconstrucţie mamară şi au solicitat îndepărtarea gelului Macrolane care le-a fost injectat în timpul primei operaţii.

Cercetătorii britanici au constatat, totodată, în cazul pacientelor care au făcut mamografii la scurt timp după injecţiile cu Macrolane, "o reducere a gradului de vizibilitate a ţesutului glandular" în care se formează celulele canceroase.

"Modelarea sânilor cu ajutorul gelului Macrolane ar putea să împiedice diagnosticarea cancerului mamar", au declarat, în urma acestor constatări, autorii studiului.

Studiul a fost coordonat de Barry Miller, chirug plastician la King Edward VII Hospital din Londra. Gelul Macrolane conţine acid hialuronic, o substanţă care reţine apa în ţesuturi, contribuind astfel la menţinerea volumului.

Efectele acestui tip de operaţie de mărire a sânilor durează aproximativ 18 luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici