- Home
- Life-Inedit
- (04.02.2019, 19:58)
- Ioana Scholler
Una dintre cele mai misterioase DISPARIŢII din istorie: Rusia redeschide investigaţia unui incident bizar, petrecut cu 60 de ani în urmă | FOTO, VIDEO
Procurorii ruşi au demarat o nouă anchetă cu privire la cazul celor nouă studenţi care au murit în condiţii misterioase, în urmă cu 60 de ani. Aceştia se aflau într-o expediţie, care va fi mai tărziu numită „Incidentul din trecătoarea Dyatlov”, transmite CNN.
Urmărește
22127 afișări
Una dintre cele mai misterioase DISPARIŢII din istorie: Rusia redeschide investigaţia unui incident bizar, petrecut cu 60 de ani în urmă | FOTO, VIDEO
Nenumărate articole, cărţi şi documentare au încercat să explice ce s-a întâmplat de fapt cu grupul de studenţi de la Institutul Politehnic din Ural. Aceştia se aflau într-o expediţie în 1959, sub îndrumarea lui Igor Dyatlov, un student în anul cinci.
„Incidentul din trecătoarea Dyatlov”, aşa cum a fost numit mai târziu, a fost comparat cu multe alte mistere nerezolvate, precum dispariţia lordului Locan, un aristocrat Britanic care a dispărut după ce bona copiilor săi a fost ucisă, dar şi vasului abandonat, Marie Celeste. Incidentul a servit drept sursă de inspiraţie pentru multe teorii de-a lungul anilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
Totuşi, autorităţile încearcă din nou să afle ce s-a întâmplat cu adevărat.
Până acum, nimeni nu a adus dovezi solide care să explice de ce excursioniştii au părăsit corturile situate într-o zonă ascunsă, aceştia fiind fără încălţăminte şi îmbrăcaţi sumar. Trupurile lor au fost descoperite în săptămânile următoare, acoperite de zăpadă. Mulţi dintre studenţi prezentau răni grave la cap.
Şapte bărbaţi şi două femei au pornit într-o expediţie de ski la data de 23 ianuarie, 1959. Traseul de 16 zile avea să parcurgă peste 300 de kilometri şi să traverseze munţii Ural de nord, Otorten şi Kholat Syakhl. Studenţii plănuiau să ia legătura prin telegramă poştală de la ultimă oprire a traseului, un sat numit Vizhay. Acest lucru nu s-a mai întâmplat.
O operaţiune de căutare a fost iniţiată trei săptămâni mai târziu, iar în a şasea zi de căutări, corturile tăiate ale studenţilor au fost descoperite. În ziua următoare, trupurile lui Yuri Doroshenko şi Yuri Krivonischenko au fost găsite la nici un kilometru distanţă. Aflaţi lângă un foc de tabară, erau amândoi dezbrăcaţi.
În jur de 75 de posibile teorii au fost prezentate, potrivit purtătorului de cuvânt al procurorului. Una dintre teorii este o posibilă răpire extraterestră, în timp ce altă teorie sugerează că membrii grupului au fost ucişi de tribul Mansi, pentru care munţii reprezintă un simbol spiritual. Pe de altă parte, alţii au sugerat că era vorba de un program de testare a unor arme secrete.
Totuşi, noua anchetă va investiga doar trei teorii, acestea fiind considerate „cele mai probabile”. „Toate teoriile au legătură cumva cu fenomene naturale”, afirmă Alexander Kurennoi, reprezentantul oficial al Procurorului General Rus. „Nici nu intră în discuţie o posibilă crimă”, continuă Kurennoi. „Nu există nicio dovadă, nici măcar una indirectă, care să ducă la această concluzie”, adaugă acesta.
„Rudele, presa şi publicul aşteaptă ca procurorii să determine care este adevărul şi să nu ascundă nimic”, spune Kurennoi într-o filmare publicată pe un site oficial.
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Un pui de urangutan din Elveţia stârneşte controverse. Îngrijitorii de la grădina zoologică sunt şocaţi de testul ADN al puiului | VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump