Una dintre cele mai vizitate ţări insulare riscă să dispară. „Nu vom supravieţui”

  • Maldivele ar putea dispărea până la sfârşitul secolului dacă lumea nu acţionează rapid, a spus Aminath Shauna, ministrul ţării pentru Mediu, Schimbări climatice şi Tehnologie.
  • Aminath Shauna a declarat că „nu există un teren mai înalt pentru noi”, deoarece ţara se află în pericol de inundaţii extreme.
  • Forumul Economic Mondial a estimat că până în 2050, 80% dintre oamenii din lume vor fi afectaţi de schimbările climatice.
Urmărește
3167 afișări
Imaginea articolului Una dintre cele mai vizitate ţări insulare riscă să dispară. „Nu vom supravieţui”

Sursa foto: Profimedia

Insulele Maldive ar putea dispărea până la sfârşitul secolului, dacă lumea nu acţionează rapid şi coeziv pentru a combate schimbările climatice, a declarat Aminath Shauna, ministrul Mediului, Schimbărilor climatice şi Tehnologiei din ţară, potrivit CNBC.

Aminath Shauna a spus că, dacă daunele aduse mediului vor continua în ritmul actual, ţara „nu va mai exista” până în 2100. „Nu vom supravieţui”, a spus ea.

„Schimbările climatice sunt reale şi suntem cea mai vulnerabilă ţară din lume”, a declarat Shauna pentru „Capital Connection”, vorbind din Male. „Nu există un teren mai înalt pentru noi... suntem doar noi, sunt doar insulele noastre şi marea”.
 
Forumul Economic Mondial a estimat că până în 2050, 80% dintre oamenii din lume vor fi afectaţi de schimbările climatice. Între timp, oamenii de ştiinţă sugerează că nivelul mării ar putea creşte cu până la 1,1 metri până în 2100.
 
„Viitorul ţării noastre, viitorul poporului nostru, viitorul culturii noastre - totul depinde de acţiunea noastră de astăzi”, a declarat Aminath Shauna.
 
În prezent, 80% din cele 1.190 de insule ale ţării sunt la doar un metru deasupra nivelului mării, ceea ce le face deosebit de vulnerabile în ceea ce priveşte creşterea nivelului mării. Deja, 90% din insule au raportat inundaţii, 97% eroziune pe ţărm şi 64% eroziune în serie, a spus Shauna.
 
„Venitul, hrana noastră şi supravieţuirea noastră depind de modul în care abordăm aceste vulnerabilităţi astăzi. Viitorul ţării noastre, viitorul poporului nostru, viitorul culturii noastre - totul depinde de acţiunea noastră de astăzi”.

Care sunt soluţiile

Insulele Maldive au introdus deja mai multe măsuri adaptative pentru a minimiza impactul schimbărilor climatice, cum ar fi instrumentele de protecţie a coastelor şi programele comunitare pentru a promova rezilienţa, a spus Shauna. Mai mult decât atât, ţara vrea să devină un „lider în eforturile de atenuare”, cum ar fi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.
 
Anul trecut, Insulele Maldive au lansat obiective actualizate pentru reducerea a 26% din emisiile sale şi atingerea emisiilor nete de carbon până în 2030. Totuşi, astfel de progrese nu se vor realiza fără colaborarea internaţională, a spus ea.
 
„Avem nevoie de fiecare persoană din lume pentru a aborda schimbările climatice la nivel personal şi la nivel politic de către guverne”, a spus Shauna. „Sunt necesare urgent obiective ambiţioase pentru a ajuta nu doar Maldivele, ci şi toate micile state insulare”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici