- Home
- Life-Inedit
- PARIS, (12.12.2019, 12:31)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Unde a fost descoperită cea mai veche lucrare de artă din lume, creată în urmă cu 44.000 de ani. FOTO
O pictură rupestră prezentând o scenă de vânătoare, descoperită în Indonezia, ce datează din urmă cu 44.000 de ani şi indică existenţa unei culturi artistice avansate, ar putea fi cea mai veche lucrare figurativă din lume, potrivit unui nou studiu citat de liberation.fr.
Urmărește
1283 afișări
Sursa FOTO: Profimedia Images
Descoperită în urmă cu doi ani pe Insula Sulawesi, pictura cu o lăţime de 4,5 metri, aflată într-o stare avansată de degradare, arată mai multe animale sălbatice urmărite de vânători înarmaţi cu ceea ce par a fi funii şi suliţe, susţin autorii studiului publicat miercuri în revista Nature.
Folosind tehnologia pentru datare, cercetătorii de la Universitatea Griffith din Australia au declarat că a fost confirmat faptul că pictura din peşteră este veche de cel puţin 43.900 de ani, respectiv din Paleoliticul superior.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
Sursa FOTO: Profimedia Images
"Scena de vânătoare pare a fi, din câte ne dăm seama, cea mai veche lucrare de artă figurativă şi reprezentare grafică a unei poveşti din lume", au spus cercetătorii.
Anterior, cea mai veche astfel de lucrare era reprezentarea unui animal descoperită într-o peşteră din insula indoneziană Borneo. Cercetătorii au stabilit că aceasta are o vechime de 40.000 de ani.
Foarte mulţi ani, s-a crezut că picturile rupestre au apărut iniţial în Europa, dare descoperirile din Indonezia au contrazis această teorie.
Până în prezent, au fost descoperite cel puţin 242 de peşteri numai pe insula Sulawesi şi noi astfel de situri sunt descoperite anual, spun cercetătorii.
Pictura nou descoperită sugerează, spun cercetătorii, că, în urmă cu 44.000 de ani trăia pe acea insulă un popor foarte avansat din punct de vedere artistic, cu folclor, mituri religioase şi credinţe spirituale.
"Poate fi considerată cea mai veche dovadă pentru comunicarea unei poveşti în arta paleolitică", spun cercetătorii. "Este extrem de important, având în vedere că abilitatea de a inventa poveşti ar fi etapa ultimă şi crucială în evoluţia istorică a limbajului uman şi dezvoltarea tiparelor cognitive moderne", mai spun aceştia.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Olivia Newton-John a primit înapoi costumul din "Grease", vândut în scopuri caritabile pentru 243.000 de dolari
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe