Unde au fost descoperite intestinele celui mai vechi animal de pe planetă. Creatura a trăit în urmă cu 550 de milioane de ani

O cercetătoare din SUA a descoperit în deşertul Nevada o fosilă care conţine intestinele celui mai vechi animal de pe planetă, care a trăit acum 550 de milioane de ani, relatează The New York Times.

Urmărește
584 afișări
Imaginea articolului Unde au fost descoperite intestinele celui mai vechi animal de pe planetă. Creatura a trăit în urmă cu 550 de milioane de ani

sursa FOTO: profimedia

Emmy Smith, cercetătoare la o universitate din SUA, a descoperit în deşertul Nevada o fosilă care conţine intestinele unui animal dispărut, denumit Cloudina, considerat cel mai vechi animal de pe planetă, relatează New York Times.

Intestinele fosilizate aparţin celui mai vechi animal de pe Pământ, ce poartă numele de Cloudina.

Creatura preistorică a trăit în urmă 550 de milioane de ani după o perioadă în care Terra a fost complet acoperită de gheaţă.

Cloudina face parte dintr-o specie de animale considerată cea mai veche din lume, iar cercetarea intestinelor fosilizate poate ajuta oamenii de ştiinţă să afle mai multe despre apariţia vieţii pe planeta noastră.

După o scurtă analiză ale intestinelor fosilizate cercetătorii au descoperit că acest animal este prima specie cu o structură a sistemului digestiv similară cu cea a oamenilor. 

„Cred că această descoperire răspunde unora dintre cele mai mari întrebări despre evoluţia şi complexitatea vieţii pe planetă", au declarat oamenii de ştiinţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici