- Home
- Life-Inedit
- (02.12.2023, 11:15)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Unul din simbolurile oraşului Bologna s-ar putea prăbuşi. Turnul şi zona din jur au fost închise: situaţia este "critică"
Un turn medieval din oraşul italian Bologna, care se înclină la fel de mult ca şi faimosul său omolog din Pisa, a fost sigilat din cauza temerilor că s-ar putea prăbuşi.
Urmărește
1623 afișări
Foto: Primăria Bologna
Autorităţile au început să construiască o barieră de 5 m înălţime în jurul Turnului Garisenda din secolul al XII-lea, pentru a reţine resturile în cazul în care acesta ar cădea.
Turnul de 47 de metri se înclină la un unghi de patru grade, iar monitorizarea a constatat schimbări în direcţia de înclinare.
Consiliul municipal a declarat că situaţia este "critică".
Turnul Garisenda este unul dintre cele două turnuri care domină orizontul oraşului Bologna. Celălalt, Turnul Asinelli, are o înălţime de aproximativ două ori mai mare şi, de asemenea, se înclină, deşi nu atât de dramatic, şi este de obicei deschis pentru a fi urcat de turişti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
Structurile au fost construite între 1109 şi 1119, deşi înălţimea Garisenda a fost redusă în secolul al XIV-lea, deoarece începuse deja să se încline. Turnul este menţionat în poemul Divina Comedie al lui Dante, care a fost finalizat în 1321.
Şantierul a fost închis pentru prima dată în luna octombrie, după ce senzorii au sesizat schimbările în înclinarea Garisenda, iar inspecţiile au scos la iveală deteriorarea materialelor care alcătuiesc baza acestuia.
Consiliul a lansat ceea ce numeşte un plan de protecţie civilă pentru a conserva turnul şi a declarat că lucrările începute acum "reprezintă prima fază pentru a-l face sigur".
Acesta a precizat că, pe lângă faptul că va conţine dărâmături, bariera va proteja clădirile şi oamenii din jur în cazul unei prăbuşiri. De asemenea, a precizat că în jurul turnului vor fi instalate plase metalice pentru căderi de pietre.
Construcţia barierei de 5 m înălţime va fi finalizată la începutul anului viitor, în timp ce turnul şi piaţa de sub el vor rămâne închise timp de câţiva ani pentru lucrări de restaurare.
Oraşul estimează că numai bariera ce va înconjura turnul va costa 4,3 milioane de euro şi a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru a plăti lucrările de restaurare.
Acesta a calificat proiectul drept o "provocare extraordinară" care va necesita "angajamentul întregului oraş şi al celor din întreaga lume care iubesc Bologna şi unul dintre cele mai importante simboluri ale sale".
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:00
-
astăzi, 10:48
Loviturile israeliene ucid 17 palestinieni în Gaza. Ordin de evacuare pentru un spital din nord