- Home
- Life-Inedit
- (07.08.2021, 02:53)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vacile de la Cernobîl s-au sălbăticit şi şi-au creat propria ”lume”, unde trăiesc în armonie
- Cernobîl, un nume care miroase a moarte, dar care de multe ori povesteşte şi despre cum natura a intrat în posesia unor pământuri abandonate de om.
- Cea mai recentă realitate din lumea animalelor se referă la vacile abandonate după dezastrul nuclear, care au devenit acum sălbatice.
- Pe 26 aprilie 1986, la Cernobîl a avut loc cel mai grav accident din istoria energiei nucleare, care s-a compus dintr-o explozie urmată de contaminarea radioactivă a zonei.
Urmărește
7489 afișări
Vacile sălbatice de la Cernobîl
Animalele s-au organizat într-o turmă „spontană”, dar prezintă comportamente diferite de cele tipice animalelor pe care suntem obişnuiţi să le observăm în ferme.
Cercetătorii din Rezervaţia Chernobyl de Radiaţii şi Biosferă Ecologică susţin că efectivul este bine structurat, acţionează întotdeauna în armonie şi îi protejează pe micuţi. Viţeii aleg cel mai sigur loc din grup, între un taur adult şi vaci, şi s-au adaptat la temperaturile cumplite de iarnă.
Acesta nu este primul caz al acestui tip de turmă, După accidentul de la Cernobîl, a existat o turmă de vite sălbatice în jurul fostului sat Chistogalivka timp de aproape un an, ulterior a fost mutată într-o fermă experimentală şi, din 2017, specialiştii efectuează observaţii regulate asupra comportamentului acestor efective.
Într-un trecut foarte îndepărtat, în aceste zone a trăit ceea ce poate fi considerat strămoşii boilor aurii (denumirea ştiinţifică Bos primigenius, adică bou primitiv).
Ultimul exemplar a murit din cauze naturale în 1627, în pădurea Jaktorów, din Polonia. Specia a dispărut din mai multe cauze: vânătoarea umană, avansarea terenurilor agricole în sălbăticie şi bolile transmise de animalele domestice.
Accidentul nuclear de la Cernobîl a fost un accident major la centrala nucleară, pe data de 26 aprilie 1986, care s-a compus dintr-o explozie a centralei urmată de contaminarea radioactivă a zonei înconjurătoare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ucraina primește 1 miliard de dolari de la Japonia și UK în cadrul programului Băncii Mondiale
-
Armata israeliană a interceptat o rachetă lansată din Yemen
-
Efectele declaraţiilor lui Trump despre Groenlanda: Danemarca va întări apărarea teritoriului
-
Infotrafic: ploaia şi zăpada îngreunează traficul pe mai multe şosele din România
Acest dezastru este considerat ca fiind cel mai grav accident din istoria energiei nucleare. Un nor de precipitaţii radioactive s-a îndreptat spre părţile vestice ale Uniunii Sovietice, Europei şi părţile estice ale Americii de Nord. Suprafeţe mari din Ucraina, Belarus şi Rusia au fost puternic contaminate, fiind evacuate aproximativ 336.000 de persoane.
Citește pe alephnews.ro: O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Tu cum păstrezi spiritul Crăciunului? Liana Nica: „Privește-ți interiorul ca pe un brad pe care îl împodobești cu emoții bune”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Soția lui Petre Daea a cerut ordin de protecție împotriva fostului ministru al Agriculturii!
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe