- Home
- Life-Inedit
- (07.08.2021, 02:53)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vacile de la Cernobîl s-au sălbăticit şi şi-au creat propria ”lume”, unde trăiesc în armonie
- Cernobîl, un nume care miroase a moarte, dar care de multe ori povesteşte şi despre cum natura a intrat în posesia unor pământuri abandonate de om.
- Cea mai recentă realitate din lumea animalelor se referă la vacile abandonate după dezastrul nuclear, care au devenit acum sălbatice.
- Pe 26 aprilie 1986, la Cernobîl a avut loc cel mai grav accident din istoria energiei nucleare, care s-a compus dintr-o explozie urmată de contaminarea radioactivă a zonei.
Urmărește
7469 afișări
Vacile sălbatice de la Cernobîl
Animalele s-au organizat într-o turmă „spontană”, dar prezintă comportamente diferite de cele tipice animalelor pe care suntem obişnuiţi să le observăm în ferme.
Cercetătorii din Rezervaţia Chernobyl de Radiaţii şi Biosferă Ecologică susţin că efectivul este bine structurat, acţionează întotdeauna în armonie şi îi protejează pe micuţi. Viţeii aleg cel mai sigur loc din grup, între un taur adult şi vaci, şi s-au adaptat la temperaturile cumplite de iarnă.
Acesta nu este primul caz al acestui tip de turmă, După accidentul de la Cernobîl, a existat o turmă de vite sălbatice în jurul fostului sat Chistogalivka timp de aproape un an, ulterior a fost mutată într-o fermă experimentală şi, din 2017, specialiştii efectuează observaţii regulate asupra comportamentului acestor efective.
Într-un trecut foarte îndepărtat, în aceste zone a trăit ceea ce poate fi considerat strămoşii boilor aurii (denumirea ştiinţifică Bos primigenius, adică bou primitiv).
Ultimul exemplar a murit din cauze naturale în 1627, în pădurea Jaktorów, din Polonia. Specia a dispărut din mai multe cauze: vânătoarea umană, avansarea terenurilor agricole în sălbăticie şi bolile transmise de animalele domestice.
Accidentul nuclear de la Cernobîl a fost un accident major la centrala nucleară, pe data de 26 aprilie 1986, care s-a compus dintr-o explozie a centralei urmată de contaminarea radioactivă a zonei înconjurătoare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Acest dezastru este considerat ca fiind cel mai grav accident din istoria energiei nucleare. Un nor de precipitaţii radioactive s-a îndreptat spre părţile vestice ale Uniunii Sovietice, Europei şi părţile estice ale Americii de Nord. Suprafeţe mari din Ucraina, Belarus şi Rusia au fost puternic contaminate, fiind evacuate aproximativ 336.000 de persoane.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36