- Home
- Life-Inedit
- LOS ANGELES, (03.10.2016, 12:26)
- Monica Stoica
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Văduva lui Robin Williams, eseu emoţionant despre boala actorului: Teroristul din creierul soţului meu
Susan Schneider Williams, văduva lui Robin Williams, a scris un eseu cutremurător despre lupta soţului ei cu demenţa cu corpi Lewy, o boală ce debilitează creierul, asemănând-o cu un "război chimic", potrivit The Guardian: "Robin repeta: Vreau să-mi repornesc creierul".
Urmărește
5013 afișări
Văduva lui Robin Williams, eseu emoţionant despre boala actorului: Teroristul din creierul soţului meu (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Văduva lui Robin Williams a povestit despre lupta actorului cu o boală neurologică în lunile de dinaintea sinuciderii, asemănând-o cu un "război chimic în creierul său".
În eseul din revista Academiei Americane de Neurologie, sotia lui Williams, Susan Schneider Williams, a detaliat ultimele luni de viaţă ale soţului ei, timp în care amândoi au încercat să treacă pentru declinul devastator al actorului. Williams şi-a luat viaţa în august 2014. Cu trei luni înainte de moarte, actorul a fost diagnosticat cu maladia Parkinson, dar Schneider Williams a dezvăluit anterior că autopsia a demonstrat că Robin Williams suferea de demenţă cu corpi Lewy.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
-
Dinamo-Rapid, un derby clasic al fotbalului românesc, duminică, în etapa a 21-a Superligii / Anii 60 au oferit confruntări memorabile între cele două echipe
În eseul său, văduva lui Robin Williams numeşte boala "teroristul din creierul soţului meu". Susan scrie că doctorii ar fi descoperit mai târziu că actorul a fost depistat cu unul dintre cele mai grave cazuri de demenţă pe care medicii din State le-au descoperit vreodată.
Demenţa cu corpi Lewy este o formă incurabilă de boală neurodegenerativă. Este a doua cea mai comună formă de demenţă, după Alzheimer, deşi are multe simptome similare, şi poate fi diagnosticată greşit drept boala Parkinson. Demenţa cu corpi Lewy este o pierdere progresivă a funcţiilor mentale caracterizată de apariţia corpilor Lewy la nivelul celulelor nervoase. Aceşti corpi se formează în întreg creierul. Pacienţii alternează între starea de alertă şi cea de somnolenţă, pot avea halucinaţii şi tulburări motorii asemănătoare celor din boala Parkinson, potrivit csid.ro.
În octombrie 2013, la vremea celei de-a doua aniversări a mariajului cuplului, Williams a început să aibă un disconfort intestinal, să fie cuprins de frică şi anxietate. Toate "au escaladat până la un punct care a fost alarmant", scrie Schneider Williams.
Actorul deja se confrunta cu diverse afecţiuni fizice intermitente, despre care medicii credeau că sunt independente. Până în decembrie, actorul a început să aibă "crize de paranoia, iluzii de falsă recunoaştere şi psihoze, insomnii, pierderi de memorie (...)".
După moartea sa, medicii legişti au constatat că o concentraţie mare de corpi Lewy în amigdală îi provocau paranoia acută şi "răspunsuri emoţionale patologice".
"Cum aş vrea să fi putut şti de ce lupta, că nu a fost o slăbiciune în inima lui, în spirit, sau caracter", a spus Schneider Williams. De-a lungul următoarelor luni, Williams a suferit de atacuri de panică şi pierderi de memorie. Se lupta să-şi amintească replicile în timpul filmărilor pentru "Night at the Museum 3". Starea sa fizică şi mentală s-a deteriorat simţitor, iar Schneider Williams a constatat ea însăşi din ce în ce mai mult imposibilitatea de a-i estompa anxietăţile şi neliniştea.
"Robin îşi pierdea minţile şi era conştient, în acelaşi timp. Vă puteţi imagina durerea pe care a simţit-o el când simţea că totul în mintea lui se dezintegrează? Şi nu dintr-o cauză detectabilă pe care s-o înţeleagă? Nici el, nici altcineva nu ar fi putut să oprească un galop atât de orbil al bolii - nici inteligenţa, nici dragostea nu puteau să strivească boala", scrie văduva actorului.
Robin Williams repeta: "Vreau doar să-mi repornesc creierul", mai scrie Schneider Williams.
"Nu cred că medicii ar fi putut face ceva. S-ar fi prelungit agonia lui Robin, în timp ce el ar fi devenit cu siguranţă unul dintre cei mai cunoscuţi pacienţi pe care s-ar fi făcut teste cu noile medicamente şi studii clinice în curs de desfăşurare", a adăugat văduva lui Robin Williams.
Citeşte şi: Fotografii inedite şi rare cu Robin Williams în 1974, surprins în ipostază de mim, în Central Park - GALERIE FOTO
Citeşte şi: Văduva lui Robin Williams şi copiii acestuia au ajuns la o înţelegere privind moştenirea actorului
Citeşte şi: Copiii lui Robin Williams au sărbătorit ziua de naştere a actorului, la un an de la sinuciderea sa
Citeşte şi: 2014, un an în care au murit personalităţi din cinematografie, cultură şi sport. Robin Williams şi Gabriel Garcia Márquez, printre marii dispăruţi ai anului - FOTO
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe