- Home
- Life-Inedit
- LIVERPOOL, (08.04.2008, 16:10)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vedetele care adoptă copii din ţări sărace fac mai mult rău decât bine
Vedetele care înfiază copii din ţări sărace fac mai mult rău decât bine, spun cercetătorii britanici, care cred că din acest motiv, multe familii din statele în curs de dezvoltare îşi trimit copiii la orfelinat, în speranţa că aceştia vor fi adoptaţi în străinătate, informează dailymail.co.uk.
Urmărește
69 afișări
Cântăreaţa Madonna şi copilul adoptat din Malawi, David Banda
Cercetătorii de la Universitatea din Liverpool spun că cererea de copii din partea familiilor din Vest face ca multe familii numeroase din ţările în curs de dezvoltare să-şi trimită copiii la orfelinat pentru a fi daţi spre adopţie.
Potrivit sursei citate, psihologii care au emis acest avertisment au făcut un apel la un control mai strict al adopţiilor internaţionale, pentru a se pune capăt unui "mecanism de piaţă" care afectează copiii şi "încalcă drepturile acestora".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Ideea ar putea să supere multe cupluri din Marea Britanie care încearcă să adopte copii din străinătate, din cauza dificultăţilor întâmpinate pentru adoptarea unui copil din propria ţară.
Procesul a fost numit "efectul Madonna", pentru că s-a accentuat după ce starul american a adoptat un copil din Malawi, în 2006.
"Unii spun că adopţiile internaţionale sunt o soluţie pentru numărul mare de copii din orfelinate, dar noi am descoperit că adevărul este total opus", a spus profesorul Kevin Browne, autorul studiului. "De fapt, părinţii din ţările sărace renunţă acum la copii în speranţa că aceştia vor avea o viaţă mai bună în Vest, cu o familie mai înstărită", a adăugat acesta.
"Unele vedete au încurajat fără să se gândească adopţiile internaţionale, deşi datele indică faptul că 96% din copiii din orfelinatele din Europa şi probabil din lume nu sunt cu adevărat orfani, având cel puţin un părinte, un lucru cel mai adesea cunoscut de autorităţi", a spus acesta.
Profesorul a mai adăugat că guvernele şi orfelinatele au obţinut câştiguri substanţiale de pe urma proceselor de adopţie.
Raportul cercetătorilor concluzionează că orfanii ar trebui să fie îngrijiţi în instituţii din propria ţară şi că adopţiile internaţionale ar trebui privite ca o ultimă soluţie.
Printre vedetele care au adoptat copii din străinătate se numără şi actorii Angelina Jolie şi Brad Pitt, care au înfiat doi băieţi, Maddox, originar din Cambodgia, şi Pax Thien, venit din Vietnam, şi o fetiţă, Zahara, din Etiopia.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe