Vezi aici ce roluri celebre au refuzat vedetele de la Hollywood - GALERIE FOTO

Oare dacă actori precum Jack Nicholson, John Travolta, Angelina Jolie, Will Smith ar fi acceptat roluri în filmele "The Godfather", "Forrest Gump", "Charlie's Angels" şi "Matrix' ar fi schimbat lumea cinematografică?

Urmărește
552 afișări
Imaginea articolului Vezi aici ce roluri celebre au refuzat vedetele de la Hollywood - GALERIE FOTO

Jack Nicholson a refuzat interpretarea lui Michael Corleone în "The Godfather" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Madonna aproape obţinuse rolul dependentei de droguri Ginger McKenna în filmul lui Martin Scorsese "Casino". Sharon Stone a primit acest rol în ultimul moment, care, se pare, l-ar fi convins pe celebrul regizor că ar face faţă cu brio.

Cântăreaţa a jucat în mai multe filme, notabil fiind rolul din "Evita" (1996), unde o interpretează pe prima doamnă a Argentinei, Eva Perón. Madonna a câştigat Globul de Aur şi premiul Oscar pentru cel mai bun cântec, "You must love me", una dintre piesele de pe coloana sonoră a filmului.

Descrisă de numeroase ori drept "una dintre cele mai bune artiste pop ale tuturor timpurilor", numită şi "Queen of Pop (Regina Pop-ului)", Madonna este şi cea mai bine vândută cântăreaţă a secolului XX, potrivit Recording Industry Association of America, cu peste 200 de milioane de albume vândute în întreaga lume. În 2008, ea a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

John Travolta a refuzat rolul principal din filmul "Forrest Gump", interpretare ce i-a adus lui Tom Hanks premiul Oscar. Actorul a glumit odată spunând că l-a ajutat pe Tom Hanks în cariera cinematografică pentru că a respins şi rolul principal din "Green Mile". "Ceea ce refuzi poate fi un cadou pentru altcineva", a spus John Travolta.

Ieri, actorul a fost aclamat de câteva sute de spectatori, într-un cinematograf din Franţa, la prezentarea celui mai recent film al său "Din Paris, cu dragoste".

John Travolta este actor, dansator şi cântăreţ şi este cunoscut pentru rolurile sale din filme precum "Febra de sâmbătă seara" şi "Pulp Fiction", pentru care a fost nominalizat la premiile Oscar. De asemenea, a câştigat un premiu Globul de Aur pentru rolul din filmul "Un mafiot la Hollywood".

Angelina Jolie nu a vrut să fie unul dintre "Îngerii lui Charlie" în remake-ul realizat în anul 2000. Ea a explicat că nu a ales să joace în acest film pentru că: "1. Nu m-am uitat la serialul original şi 2. pentru că nu mă dezbrac". Ea a adăugat că "nu s-ar potrivit personalităţii mele".

Jolie este cea mai bine plătită actriţă de la Hollywood , cu venituri de 27 de milioane de dolari câştigate în 2009, potrivit revistei Forbes. Actriţa, care a fost nominalizată de două ori la premiile Oscar, are o relaţie de mai mulţi ani cu actorul Brad Pitt, alături de care a şi jucat în "Dl. & Dna. Smith".

Angelina Jolie a devenit celebră graţie rolului principal din franciza "Lara Croft" şi a jucat în multe producţii cu succes la public. Ea a câştigat premiul Oscar pentru rol secundar, în 2000, datorită partiturii din "Tinereţe furată/ Girl, Interrupted".

Will Smith a refuzat să îl joace pe Neo în "Matrix". Actorul şi-a justificat alegerea spunând că interpretarea din "Matrix" nu este accesibilă oricui şi că nu s-ar fi putut descurca aşa de bine cum a făcut-o Keanu Reeves menţionând că el "ar fi stricat" rolul.

Actorul a fost de două ori nominalizat la Oscar, pentru rolul pe care l-a avut în "Ali" (2001), în care îl portretizează pe pugilistul Muhammad Ali, şi apoi în 2006, pentru rolul din "În căutarea fericirii".

În 2009, Will Smith a fost declarat cel mai popular actor de la Hollywood şi a ocupat a treia poziţie în topul actorilor cu cele mai mari încasări în 2008, realizat de revista Forbes, cu încasări de 45 de milioane de dolari. Două dintre peliculele în care a jucat, "Hancock" şi "Şapte suflete", au fost desfiinţate de critica de specialitate, dar au reuşit să obţină împreună peste 800 de milioane de dolari din vânzările de bilete.

Fostă regină a frumuseţii Vanessa Williams ar fi putut fi prima actriţă de culoare care câştigă un Oscar dacă nu ar fi refuzat rolul din "Monster's Ball". În final, acest privilegiu l-a avut Halle Barry pentru prestaţia sa.

Williams a devenit în 1983 prima femeie de culoare Miss America. Acesteia i s-a retras însă titlul în urma apariţiei unor poze nud cu ea şi cu încă o femeie, publicate în revista Penthouse. Williams a declarat că pozele au fost realizate în timp ce era angajată ca asistent pentru un fotograf.

Drew Barrymore a refuzat să fie Nomi Malone în "Showgirls" (1995). Se pare că actriţa nu a vrut acest rol pentru că s-a simţit incomodată de nuditatea care apărea în scenariu. În cele din urmă, Nomi Malone a fost interpretată de Elizabeth Berkley.

Recent, Barrymore, care a debutat ca regizor cu pelicula "Whip It!", crede că se va retrage în spatele camerei de filmat atunci când bătrâneţea va începe să-şi lase amprenta asupra imaginii ei. Agenţia de presă Reuters scria într-o cronică despre filmul regizat de actriţă, prezentat la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto, că reprezintă un remarcabil debut în regia de film.

Jack Nicholson a refuzat interpretarea lui Michael Corleone în "The Godfather". Actorul a mărturist că rolul, care i-a revenit lui Al Pacino, nu ar fi fost potrivit pentru el. El a declarat că: "Ştiam că "The Godfather" urma să fie un film mare, dar atunci consideram că indienii trebuie să joace roluri scrise pentru indieni, iar italienii trebuie să facă acelaşi lucru."

Actorul, câştigător a trei premii Oscar, este celebru pentru personajele sale nevrotice. Este foarte cunoscut faptul că, de obicei, Nicholson refuză multe roluri nu pentru că se teme că filmele nu vor avea succes.

Jack Nicholson a apărut în ultimii ani în foarte puţine filme, printre acestea numărându-se "About Schmidt" (2002), pentru care a fost recompensat cu Oscar, "Something's Gotta Give" şi "Anger Management " (2003), "The Departed" (2006), în regia lui Martin Scorsese şi "The Bucket List" (2007).

Mel Gibson a refuzat rolul principal din "Gladiator", partitură ce i-a adus lui Russell Crowe premiul Oscar în 2001.

Actorul era în anii '90 unul dintre cei mai populari şi mai bine plătiţi actori din lume. El a câştigat două premii Oscar, la categoriile "cel mai bun regizor" şi "cel mai bun film", în 1995, cu pelicula "Braveheart - Inimă neînfricată". În ultimii ani, Gibson a lucrat mai mult ca regizor, realizând filmele "Apocalypto" (2006) şi "Patimile lui Hristos" (2004).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici