- Home
- Life-Inedit
- (01.06.2022, 15:00)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
VIDEO Cea mai mare plantă din lume a fost descoperită în largul coastelor australiene. S-a răspândit pe parcursul a 4.500 de ani
- Cea mai mare plantă cunoscută de pe Pământ, o iarbă marină de aproximativ trei ori mai mare decât Manhattan, a fost descoperită în largul coastelor Australiei.
- Cu ajutorul testelor genetice, oamenii de ştiinţă au stabilit că o mare pajişte subacvatică din vestul Australiei este, de fapt, o singură plantă.
- Se crede că aceasta s-a răspândit dintr-o singură sămânţă pe parcursul a cel puţin 4.500 de ani.
Urmărește
2008 afișări
Sursa foto: Twitter Jane Edgeloe
Iarba marină acoperă aproximativ 200 de kilometri pătraţi, au declarat cercetătorii de la Universitatea din Australia de Vest. Echipa a dat întâmplător peste această descoperire în Shark Bay, la aproximativ 800 km nord de Perth, scrie BBC.
Ei îşi propuseseră să înţeleagă diversitatea genetică a speciei, care se găseşte în mod obişnuit de-a lungul unor părţi ale coastei Australiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Rezultate alegeri prezidenţiale pe judeţe. Fiefuri PNL, câştigate de Călin Georgescu. Ciolacu are 16 judeţe, Lasconi - Capitala şi 4 judeţe
-
Rezultate parţiale: Georgescu, în continuare pe primul loc. Luptă strânsă între Ciolacu şi Lasconi
-
Timiş. Rezultate finale alegeri prezidenţiale, turul I. Cu cine au votat timişenii
Cercetătorii au colectat lăstari din tot golful şi au examinat 18.000 de markeri genetici pentru a crea o "amprentă digitală" din fiecare eşantion.
Ei au urmărit să descopere câte plante compuneau pajiştea.
"Răspunsul ne-a uimit - era doar una singură!", a declarat Jane Edgeloe, autorul principal al studiului.
"Asta este, doar o singură plantă s-a extins pe 180 km în Shark Bay, ceea ce o face cea mai mare plantă cunoscută de pe Pământ".
Planta este, de asemenea, remarcabilă pentru rezistenţa sa, crescând în locaţii din tot golful cu condiţii extrem de variabile.
"Se pare că este foarte rezistentă, fiind supusă unei game largi de temperaturi şi salinităţi, plus condiţii de lumină extrem de ridicată, care împreună ar fi de obicei foarte stresante pentru majoritatea plantelor", a declarat Dr. Elizabeth Sinclair, unul dintre cercetători.
În general, specia creşte ca un gazon cu o rată de până la 35 cm pe an. Astfel, cercetătorii au estimat că a avut nevoie de 4.500 de ani pentru a se extinde până la dimensiunea actuală.
Cercetarea a fost publicată în revista Proceedings of the Royal Society B.
— UWA (@uwanews) June 1, 2022
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu intră în turul 2
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 05:30
LIVE TEXT Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Călin Georgescu e pe primul loc şi a trecut de 2 milioane de voturi. Diferenţă minimă între Ciolacu şi Lasconi: sub 33.000. Mai sunt de numărat sub 350.000 de voturi. Lupta pentru turul 2 se va da pâna la ultimele voturi
-
astăzi, 05:02
Rezultate parţiale: Georgescu, în continuare pe primul loc. Luptă strânsă între Ciolacu şi Lasconi