- Home
- Life-Inedit
- BRAŞOV, (26.11.2020, 11:46)
- Petru Mazilu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
VIDEO Cum se pregătesc urşii de hibernare? Imagini surprinse de specialiştii Romsilva în Braşov
- O cameră montată în pădurile Parcului Naţional Piatra Craiului a filmat mai mulţi urşi care se pregătesc de hibernare.
- Specialiştii susţin că în curând animalele nu vor mai fi văzute în imagini deoarece vor intra în bârlog.
Urmărește
1387 afișări
Filmările au fost realizate noaptea şi ziua de camerele de monitorizare a faunei instalate de specialiştii Romsilva. După ce au analizat imaginile, specialiştii au tras concluzia că urşii se pregătesc de hibernare.
„Pregătiţi pentru somnul de iarnă? Aşa am zice, dacă privim imaginile cu aceşti urşi ”grăsuni” din pădurile Parcului Naţional Piatra Craiului”, au anunţat reprezentanţii Romsilva pe Facebook.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Potrivit specialiştilor, urşii acumulează vara şi toamna grăsimea necesară somnului de iarnă. Apoi, ei se retrag într-un bârlog, iar metabolismul fiind redus, grăsimea acumulată îi ajută să supravieţuiască.
Urşii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar şi de origine animală. În meniul urşilor sunt de la peşti şi mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări şi insecte.
În căutarea hranei, urşii fac deplasări lungi, folosindu-şi toate simţurile dezvoltate. Urşii detectează hrana de la câţiva kilometri distanţă, având fose nazale mari şi mii de receptori ai mirosului. Centrul mirosului din creierul ursului este de cinci ori mai dezvoltat decât cel al omului.
Parcul National Piatra Craiului este unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva. Acesta are o suprafaţă de 14.800 de hectare în judeţele Braşov şi Argeş. 10.860 de hectare sunt păduri, peste 6.000 de hectare fiind protejate.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe