VIDEO Donald Trump vs. Caricaturiştii. Portretele satirice ale preşedintelui Statelor Unite în presă

Caricaturişti, actori, imitatori, comedianţi, toţi îl cred pe Donald Trump un personaj bun de transpus în comedie. L-au satirizat cu nesaţ. Trump este preşedintele cu pigmentul tenului portocaliu, judecăţi lapidare, adjective emfatice, gesturi şi coafură improbabile, în desene şi sketch-uri.

Urmărește
592 afișări
Imaginea articolului VIDEO Donald Trump vs. Caricaturiştii. Portretele satirice ale preşedintelui Statelor Unite în presă

Donald Trump vs. Caricaturiştii. Portretele satirice ale preşedintelui Statelor Unite în presă (Imagine: @Joep Bertrams / Medifax Arhiva Foto)

Donald Trump se pretează caricaturii, spun artiştii. Jimmy Fallon, o gazdă populară de televiziune în SUA şi Jon Stewart, actorii Bryan Cranston, Johnny Depp şi Dana Carvey au încercat să-l imite, înainte ca Alec Baldwin să culeagă laurii pentru spectacolul satiric din show-ul "Saturday Night Live", cu grimasele cunoscute: buzele ţuguitate ale lui Donald Trump, mişcările sale din pleope l-au inspirat pe Baldwin. Preşedintele Trump a comentat intepretarea pe Twitter, afirmând că nu există "show mai prost decât SNL."

"De-a lungul anilor, m-am întâlnit cu o mulţime de oameni care îl cunosc pe Trump şi care îmi spun că nu se poartă aşa, în particular", a declarat actorul John Di Domenico, a cărei agendă zilnică este acum în întregime dedicată preşedintelui Donald Trump.

Când este ridiculizat, preşedintele se ofensează. Dar de multe ori poate fi un personaj simpatic pentru caricaturiştii şi actorii care-l pastişează. Imitatorii trebuie să-l intepreteze din 20 ianuarie pe preşedintele Donald Trump. "Trebuie să găsesc o modalitate de a aborda problemele cele mai sensibile", spune imitatorul său, John Di Domenico. Actorul vrea să "fie cu un pas înaintea lui, nu să-l urmeze întru totul, să-şi imagineze lucrurile pe care le-ar putea face."

În timp ce mass-media din SUA a alunecat în "introspecţie" şi a încercat o analiză minuţioasă a chestiunii, după rezultatele alegerilor prezidenţiale, caricaturişti caută, de asemenea, un echilibru pentru a reprezenta personajul "bigger than life", "macho" patentat, jurat într-un reality show şi preşedinte.

 

 

"Pare aproape prea simplu", arată celebrul caricaturist francez Plantu, ale cărui desene apar în fiecare zi în cotidianul Le Monde. Şi avertizează: "Ce este material pentru caricaturişti nu este hrană pentru democraţie."

"Este timpul să fim mai specifici şi să-l criticăm în mod direct, nu doar să facem haz pe tema tenului său portocaliu şi a personalităţii sale", spune şi Marc Rosenthal, care lucrează la prestigioasa revistă The New Yorker. Rosenthal a ilustrat o carte satirică pentru copii pe tema Trump, intitulată "A Child's First Book of Trump" Ilustratorul îl potretizează pe Trump ca un cartof, cu coajă portocalie şi strălucitoare. Rosenthal nu s-a legat prea mult de aspectul fizic.

Kevin Kallaugher, care l-a reprezentat pe magnatul imobiliar drept animal fioros pentru publicaţia The Economist şi pentru ziarul Baltimore Sun, crede că aceste desene devin în prezent prea "simpliste". "Nu ne convinge o persoană care este reprezentată în tuşe negative, monstruoase. Un desen ne convinge prin umor.", insistă Kallaugher.

"Caricaturile vor fi rafinate în funcţie de activitatea sa de preşedinte", a declarat, la rândul său, caricaturistul Kroll, de la cotidianul belgian Le Soir. "La început, era suficient să desenăm un tip de culoare pentru a-l reprezenta pe Barack Obama, şi apoi, Obama a a devenit acest bărbat elegant, cu urechile puţin mari. După realegerea sa în funcţia de preşedinte, am început să-l desenăm mai puţin negru. Pentru moment, toată lumea îl desenează pe Trump similar, dar în curând, fiecare caricaturist va avea un Trump al său, personalizat."

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici