- Home
- Life-Inedit
- TOKYO, (22.10.2019, 07:14)
- Ana Obretin
VIDEO | Împăratul Naruhito şi-a proclamat oficial ascensiunea la tronul Crizantemei. Klaus Iohannis, printre invitaţi - FOTO
Împăratul Naruhito al Japoniei şi-a proclamat oficial ascensiunea la tronul Crizantemei marţi dimineaţă, în Palatul Imperial din Tokyo, într-un eveniment marcat de ritualuri, la care au participat sute de înalţi demnitari din aproape 200 de ţări, potrivit The Guardian.
Urmărește
2401 afișări
Împăratul Naruhito urcă, astăzi, pe tronul Crizantemei
Principalul moment din cadrul ceremoniilor a avut loc în cea mai frumoasă sală a Palatului imperial - Camera pinilor (Matsu-no-Ma).
Într-un veşmânt ceremonial în nuanţe de auriu arămiu - culoare destinată doar împăratului -, Naruhito şi-a proclamat ascensiunea de pe tronul "Takamikura".
„Îmi proclam ascensiunea la tron în ţară şi în străinătate", a declarat Naruhito.
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO. Protest AUR față de anularea alegerilor prezidențiale. Românii care mărșăluiesc pe străzile din București cer demisia lui Iohannis și reluarea turului 2
-
Milanovic, pe cale să câştige alegerile prezidenţiale din Croaţia, potrivit unui exit poll
-
Popularitatea lui Emmanuel Macron în rândul francezilor, în cădere liberă. Cea mai mică rată de aprobare din ultimii şase ani
-
Polonia susţine cererea lui Trump ca ţările NATO să majoreze cheltuielile pentru apărare la 5% din PIB
Împărăteasa Masako, diplomat educat la Universitatea Harvard din SUA, purtând un veşmânt la fel de elaborat ca al soţului ei, extrem de greu, numit "junihitoe", a stat aşezată alături de împărat, pe un tron uşor mai mic.
În ceremonie au fost folosite o oglindă sacră, o sabie veche şi bijuterii familiei, obiecte specifice care atestă legitimitatea împăratului.
Ceremonia s-a încheiat atunci când premierul japonez Shinzo Abe, aflat cu faţa la împăratul Naruhito, a rostit cuvântul „banzai" („Trăiască împăratul!") de trei ori, în prezenţa a aproximativ 2.500 de oaspeţi, inclusiv sute de înalţi demnitari şi membri ai familiilor regale din peste 190 de ţări.
Ceremonia a fost oficiată aproape în totalitate în tăcere, în sunete de tobe.
Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, au participat la Banchetul Imperial organizat cu ocazia ceremoniei de întronare.
Ştirea iniţială
Împăratul Naruhito al Japoniei îşi va proclama oficial ascensiunea la tronul Crizantemei marţi, într-un eveniment marcat de ritualuri, la care vor participa mii de oaspeţi din aproape 200 de ţări, potrivit presei internaţionale. Totodată, preşedintele Klaus Iohannis va participa la ceremonie.
Oct 21, 2019 at 11:39pm PDT
În vârstă de 59 de ani, Naruhito este cel de-al 126-lea împărat al Japoniei şi primul născut după cel de-Al Doilea Război Mondial. Acesta şi-a preluat prerogativele imperiale la data de 1 mai anul acesta, după ce tatăl său, Akihito, a devenit primul monarh japonez care a abdicat în ultimii 200 de ani.
Marţi, va avea loc ceremonia de întronare, care reprezintă şi trecerea oficială către perioada domniei împăratului Naruhito, intitulată Era Reiwa ("de aleasă armonie"). Perioada de domnie a împăratului emerit Akihito s-a numit Era Heisei ("obţinerea păcii", 1989 - 2019).
Here’s a look at Emperor Naruhito and Empress Masako in full regalia in front of the Takamikura throne.
— Bloomberg TicToc (@tictoc) 22 octombrie 2019
Japan's entire enthronement ceremony will include sacred treasures, centuries of tradition and a series of banquets #即位礼正殿の儀 #即位の礼 pic.twitter.com/zN9Ox0SBl2
Evenimentul de marţi este umbrit însă de consecinţele taifunului Hagibis, care, în urmă cu o săptămână, a provocat grave distrugeri în Japonia şi a ucis aproape 80 de oameni.
Din acest motiv, Guvernul japonez a decis să amâne o parte cheie din ceremonie, procesiunea cu maşinile prin centrul oraşului Tokyo, care avea scopul de a introduce publicului cuplul imperial. Aceasta a fost amânată pe 1 noiembrie.
Ceremonia va debuta cu ritualul privat în care Naruhito "îşi va proclama" ascensiunea în faţa strămoşilor din vechea dinastie imperială.
JAPAN ENTHRONEMENT CEREMONY: The imperial family has arrived for the enthronement of Emperor Naruhito in the world’s oldest hereditary monarchy.
— Bloomberg TicToc (@tictoc) 22 octombrie 2019
Read more @business: https://t.co/SYLHkxUALR #天皇陛下 #即位礼正殿の儀 pic.twitter.com/2SZuHrPWED
Câteva ore mai târziu, alături de soţia sa, împărăteasa Masako, Naruhito va participa la evenimentul principal, organizat în cea mai frumoasă sală a Palatului imperial - Camera pinilor (Matsu-no-Ma). Într-un veşmânt ceremonial, în nuanţe de auriu arămiu - culoare destinată doar împăratului -, Naruhito îşi va proclama ascensiunea de pe tronul "Takamikura".
Împărăteasa Masako, diplomat educat la Universitatea Harvard din SUA, va purta şi ea un veşmânt elaborat, extrem de greu, numit "junihitoe", şi va sta aşezată alături de împărat, pe un tron uşor mai mic.
În ceremonie vor fi folosite o oglindă sacră, o sabie veche şi bijuterii familiei, obiecte specifice care atestă legitimitatea împăratului.
WATCH: Japan's first emperor in 30 years, Emperor Naruhito, is now assuming his seat on the throne alongside Empress Masako https://t.co/nbyS8HxsrA
— Bloomberg (@business) 22 octombrie 2019
Here's what you need to know about the emperor and his family https://t.co/5N5vURR321 🇯🇵 pic.twitter.com/2wZuJIb4pi
Aproximativ 2.500 de oaspeţi, inclusiv înalţi demnitari şi membri ai familiilor regale din peste 190 de ţări vor participa la ceremonie, care se va încheia atunci când premierul japonez Shinzo Abe va rosti cuvântul "banzai" ("Trăiască împăratul!") de trei ori.
Ziua se va încheia cu un banchet la care sunt invitaţi înalţii demnitari, de la prinţul Charles al Marii Britanii la premierul sud-coreean Lee Nak-yon, şi membri ai Guvernului japonez, la un hotel din Tokyo.
Tot în cadrul festivităţilor, sute de mii de persoane condamnate pentru delicte minore vor fi graţiate.
Împăratul Naruhito, în vârstă de 59 de ani, educat la Universitatea Oxford din Marea Britanie, şi-a anunţat intenţia de a continua munca tatălui său.
Politica Japoniei se bazează pe un sistem multipartinic, parlamentar şi reprezentativ al unei monarhii constituţionale. Puterea executivă este deţinută de guvern, iar Constituţia japoneză din 1947 i-a limitat rolul împăratului la cel de "simbol al statului şi al unităţii poporului japonez".
Familia imperială a Japoniei se confruntă cu o delicată problemă a succesiunii, în condiţiile în care moştenitorii sunt aleşi numai dintre descendenţii de sex masculin. Dintre cei 19 membri în viaţă ai familiei imperiale a Japoniei, doar trei sunt de sex masculin. Astfel, lui Naruhito - care are o fiică în vârstă de 17 ani, Aiko - îi succede fratele său, prinţul moştenitor Akishino, în vârstă de 53 de ani, şi fiul acestuia din urmă, Hisahito, în vârstă de 13 ani.
Foto: Hepta
Citește pe alephnews.ro: Incendiile din Los Angeles fac prăpăd. Ioan Alex povestește despre focurile devastatoare de la fața locului
Citește pe www.zf.ro: Restructurarea este cuvântul de ordine în 2025, iar IT-iştii sunt primii pe listă. De la prosecco la birou şi salarii de mii de euro acum corporatiştii vor trebui să înfrunte realitatea tăierilor de salarii şi concedierilor VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Senzori pentru albine și ciuperci ca materiale de construcție: Care sunt inovațiile care vor remodela viața în 2025
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum arată iadul, porivit unui bărbat care a murit timp de 3 minute. Ce a văzut: 'Extrem de...
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe