- Home
- Life-Inedit
- WASHINGTON, (16.10.2019, 17:51)
- Ana Obretin
VIDEO | NASA a dezvăluit noile costume spaţiale ce vor fi folosite de astronauţi la următoarea misiune pe Lună
NASA a prezentat prototipurile pentru noile costume spaţiale care vor fi purtate de astronauţi pe Lună, în misiunile Artemis, prevăzute pentru lansare oficială în 2024, potrivit Le Figaro.
Urmărește
1239 afișări
NASA a dezvăluit noile costume spaţiale ce vor fi folosite de astronauţi la următoarea misiune pe Lună
Fiind vorba despre prototipuri, costumele nu au fost încă testate în spaţiu, iar concepţia acestora nu a fost finalizată.
Misiunile cu echipaj uman din cadrul programului Artemis sunt prevăzute să înceapă în 2024, cu Artemis 3, iar costumele ar trebui să fie gata în 2023.
And here they are!
According to NASA, the #Artemis space suit has improved mobility features, insulation for radical temperatures, and pressure controls.
For lunar dust issues, there are no zippers or cables on the suit. pic.twitter.com/Tv0Xv9KDKS— Sam Lisker 🎃 (@slisker) 15 octombrie 2019ULTIMELE ȘTIRI
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Trump vrea războiul din Ucraina încheiat în următoarele 100 de zile şi îl avertizează pe Putin: O putem face pe calea uşoară sau pe calea grea - şi calea uşoară este întotdeauna mai bună
După anunţul lui Bolojan, şi şeful Camerei Deputaţilor anunţă reducerea a peste 200 de posturi
Kremlinul dezinformează: Operaţiune militară fictivă la graniţa României cu Ucraina
Costumele au fost prezentate presei, în faţa unui imens steag american, la sediul din Washington al NASA. Precedentele modele pentru misiunile pe Lună datează din timpul misiunilor Apollo (1969 - 1972).
Noile costume pot fi comparate cu nişte mini-vehicule spaţiale, furnizând oxigen astronautului, reciclând aerul, reglând temperatura interioară şi protejându-l de radiaţii.
Inginerii de la NASA lucrează de mulţi ani la o nouă versiune de costume, dorind mai ales să elimine dioxidul de carbon.
Marţi, au fost prezentate două modele de costume. Exploration Extravehicular Mobility Unit (xEMU - Unitate mobilă de explorare extravehiculară) este un costum alb cu benzi albastre şi roşii care va fi folosit de astronauţi când vor păşi pe Lună. Orion Crew Survival Suit este costumul care va fi folosit pentru călătoria de pe Terra pe Lună şi înapoi, mai lejer, de culoare portocalie.
xEMU va fi mai flexibil. "Amintiţi-vă, în timpul anilor Apollo, Neil Armstrong şi Buzz Aldrin săreau ca iepurii pe solul lunar. Acum vom putea merge pe solul lunar", a declarat Jim Bridenstine, administratorul NASA.
De asemenea, astronauţii vor avea braţele mai libere, îşi vor putea atinge vârful capului, lucru imposibil în cazul costumelor Apollo. Astronauţii se vor putea apleca foarte uşor pentru a colecta roci, fără să se teamă că îşi vor pierde echilibrul şi vor cădea.
Nu în ultimul rând, noile costume sunt concepute pentru toate mărimile, pentru bărbaţi şi pentru femei.
Până în zilele noastre, pe Lună au fost doar 12 astronauţi, cel mai recent în anul 1972. Programul Artemis, coordonat de NASA în colaborare cu o serie de parteneri internaţionali, printre care şi Agenţia Spaţială Europeană (ESA), din care România face parte ca stat membru, îşi propune să schimbe acest lucru până în 2024. Aceasta este data planificată pentru aselenizarea Artemis 3, care va avea printre membrii echipajului şi prima femeie ce va păşi pe satelitul natural al Pământului. Programul Artemis îşi propune, de asemenea, să deschidă calea unei prezenţe umane pe termen lung pe Lună şi posibilitatea de exploatare comercială a acesteia, inclusiv prin zboruri private.
Foto: Hepta
Citește pe alephnews.ro: Trump îl amenință pe Putin: „O putem rezolva pe calea ușoară … sau pe cea grea”. Cum vrea președintele să oprească războiul din Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Cum a ajuns un hashtag cu sfinţi postat de Papa Francisc să binecuvânteze o echipă de fotbal
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe