- Home
- Life-Inedit
- WASHINGTON, (19.10.2019, 08:19)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
VIDEO | Prima misiune exclusiv feminină în afara Staţiei Spaţiale Internaţionale, un succes
Prima misiune în afara Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) care a fost efectuată doar de astronaute - ce trebuia să aibă loc în luna martie, dar a fost anulată din cauza lipsei unui costum de o mărime potrivită - s-a încheiat cu succes vineri seară, a anunţat NASA, potrivit nytimes.com.
Urmărește
564 afișări
Prima misiune exclusiv feminină în afara Staţiei Spaţiale Internaţionale, un succes
În luna martie, oficialii NASA au anulat ceea ce ar fi trebuit să fie o misiune premieră, după ce şi-au dat seama că au un singur costum de dimensiuni potrivite şi nu două. La misiune urmau să ia parte astronautele Christina Koch şi Anne McClain, care, în cele din urmă, a fost înlocuită cu un coleg, pentru că nu s-a găsit pe ISS un costum spaţial de mărime medie. În condiţiile date, este mai uşor şi mai rapid de modificat structura echipei de astronauţi decât costumele spaţiale, au declarat la momentul respectiv reprezentanţii NASA.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
Vineri, misiunea în afara ISS a fost efectuată de astronautele Christina Koch şi Jessica Meir. Acestea au înlocuit un sistem de control al bateriilor care s-a defectat la sfârşitul săptămânii trecute.
Nasa astronauts Christina Koch and Jessica Meir have made history by becoming the first ever all-female spacewalk team
— BBC News (World) (@BBCWorld) October 18, 2019
[Tap to expand] https://t.co/iSg3l1mcTA pic.twitter.com/FgaaM1tqhR
Misiunea în afara ISS a început la ora 11.38 GMT şi a durat şapte ore şi 17 minute. Misiunea s-a desfăşurat conform planului.
Aceasta a fost a patra misiune în afara ISS pentru Koch şi prima pentru Meir.
Meir a venit pe ISS în luna septembrie şi atât ea, cât şi Koch s-au alăturat echipei de astronauţi a NASA în 2013. Clasa lor a avut cel mai mare procentaj de astronauţi candidaţi femei din istoria NASA.
După eşecul din luna martie, NASA a fost acuzată de sexism, mai ales că majoritatea angajaţilor sunt bărbaţi.
Sally Ride a fost prima femeie americană care a călătorit în spaţiu, la bordul navei spaţiale Challenger, 1983.
Un an mai târziu, astronauta sovietică Svetlana Savitskaia devenea prima femeie care a participat la o ieşire în afara staţiei spaţiale (Salyut 7).
Peste 500 de persoane au ajuns în spaţiu până în prezent, dar numai 11% au fost femei.
Pe de altă parte, în luna aprilie, misiunea pe ISS a astronautei americane Christina Koch a fost extinsă la 11 luni, ceea ce înseamnă că aceasta va stabili un nou record pentru cea mai lungă perioadă petrecută în spaţiu de o femeie, 328 de zile. Koch, în vârstă de 40 de ani, a sosit pe ISS pe 14 martie, pentru o misiune care urma să dureze şase luni. Misiunea ei a fost prelungită până în februarie 2020.
Anterior, recordul în domeniu i-a aparţinut tot unei astronaute a NASA, Peggy Whitson, care a petrecut 288 de zile la bordul ISS, în anii 2016 - 2017, potrivit Agenţiei spaţiale americane.
Foto: Hepta
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Situaţie de-a râsu'- plânsu': Exerciţiul 2+2×2-2×2 a creat haos pe un grup al părinţilor. „Alo domnu’ medic ce operaţi? Nu auziţi că nevasta mea e cu calculatorul de pe telefon în faţă?”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe