De azi poţi mânca viermi de făină fără probleme. Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor a declarat că aceasta este prima insectă sigură destinată consumului uman la nivel european, scrie The Guardian. Porţile vânzării acestui tip de produs se pot deschide în Europa.
Bai Bin, chef bucătar originar din China, locuieşte în România de 17 ani şi are mai multe restaurante cu mâncare chinezească. El spune că viermii au gust de pui, în general, şi că momentan nu se gândeşte să îi adauge în meniu.
Bai Bin, chef bucătar: Viermele de făină poate fi mâncat. Are multă proteină. La noi se face mai mult prăjit şi punem puţin sos de soya, cu care se mănâncă. E ca puiul, aşa. Mai sunt şi oameni care îi mănâncă cruzi, dar nu recomand. Nu cred că românii o să cumpere ca să mănânce. Cel mai sănătos sunt prăjiţi la ulei, crocant.
Dacă ai alergii la creveţi sau acarieni, specialiştii îţi spun că e posibil să ai reacţii şi la această insectă. Viermii de făină conţin proteine, grăsimi şi fibre şi pot oferi pe viitor o potenţială sursă de mâncare sustenabilă cu nivel scăzut de emisii de carbon.