- Home
- Life-Inedit
- GOTTINGEN, (17.03.2008, 13:36)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vinul, mai dăunător pentru creier decât berea
Vinul provoacă mai multe stricăciuni în creier decât berea sau băuturile alcoolice tari, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii germani, publicat în Alcohol and Alcoholism.
Urmărește
918 afișări
Vinul, mai dăunător pentru creier decât berea (Imagine: www.dailymail.co.uk)
Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Göttingen, vinul afectează hipocampul, zona asociată memoriei şi orientării spaţiale, una dintre primele regiuni din creier vizată de degenerare în maladia Alzheimer, informează dailymail.co.uk.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Rezultatele acestui studiu îi priveşte mai ales pe consumatorii de alcool din clasa medie, majoritatea fiind convinşi că vinul este benefic pentru sănătate. De asemenea, femeile sunt cele mai afectate, ele având tendinţa de a bea mai frecvent vin decât bere. Statisticile recente indică faptul că 36% dintre femeile care merg în baruri beau vin, faţă de doar 21% dintre bărbaţi.
Cercetătorii au comparat radiografiile craniene realizate mai multor persoane dependente de alcool şi unor voluntari sănătoşi cu ajutorul tomografului. În cazul persoanelor dependente de alcool, hipocampul era cu 10% mai mic. La persoanele non-alcoolice, hipocampul avea 3,85 ml, la cele consumatoare de bere - 3,5 ml, la persoanele consumatoare de băuturi alcoolice tari - 2,9 ml, iar la persoanele consumatoare de vin - 2,8 ml.
"Este primul studiu care a analizat modul în care tipul de băutură preferată provoacă o reducere a volumului creierului în cazul persoanelor dependente de alcool", au spus autorii.
Psihiatrii germani au mai descoperit că persoanele care preferă berea prezintă în organism cel mai mic nivel de homocisteină, un compus asociat cu infarctul, accidentul cerebral, atrofierea creierului şi demenţă. Cercetătorii cred că nivelul homocisteinei este redus de două ingrediente din bere, vitaminele B şi folatul (acid folic).
Consumul moderat regulat de vin a fost asociat cu reducerea colesterolului şi a tensiunii arteriale. Vinul conţine o moleculă, rezveratrol, care poate preveni maladiile cardiace, accidentele cerebrale şi cancerul.
Un studiu publicat anul trecut în International Journal of Cancer susţine, însă, că persoanele care consumă zilnic un pahar de vin prezintă cu 10% mai multe probabilităţi de a dezvolta un cancer de colon.
De asemenea, excesul de alcool, indiferent de tip, creşte probabilităţile de instalare a maladiilor renale şi hepatice şi a degenerării cerebrale.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe