- Home
- Life-Inedit
- (25.11.2022, 12:30)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Visând la Marte, vrea să transforme Pământul într-o planetă ”verde”. Un tânăr activist a creat, la 15 ani, un dispozitiv mic şi portabil pentru a capta carbonul din atmosferă
- În copilărie, Muraki nu a fost niciodată foarte interesat de ştiinţă, povesteşte el pentru CNN, până când bunicul său i-a dăruit romanul pentru copii "Cheia secretă a lui George pentru Univers", scris de regretatul Stephen Hawking şi fiica sa Lucy.
- Când avea doar 15 ani, Kazumi Muraki a creat un dispozitiv mic şi portabil pentru a capta carbonul din atmosferă.
- Şapte ani mai târziu, chimistul japonez cercetează cum să transforme acest carbon capturat în combustibil.
Urmărește
3678 afișări
Sursa foto: Twitter
Muraki spune că personajul din romanul de la bunicul său porneşte într-o căutare pentru a găsi o planetă potrivită pentru viaţa umană şi se stabileşte pe Marte. Uimit de imaginile cu planeta roşie şi de apusul său albastru, la doar 10 ani, Muraki şi-a făcut o misiune de viaţă din a ajunge pe Marte.
Din acel moment, spune el, a început să cerceteze ce ar fi nevoie pentru a trăi acolo, potrivit CNN.
„Am aflat că atmosfera marţiană este alcătuită din 95% dioxid de carbon", care este letală pentru oameni. El adaugă: „dacă vrem să trăim pe Marte, trebuie să eliminăm dioxidul de carbon marţian".
Şi-a dat seama că cercetările sale pentru a elimina carbonul din atmosfera marţiană ar putea fi utile şi aici, pe Pământ. „Dioxidul de carbon este principala cauză a crizei climatice", spune el, adăugând că eliminarea acestuia din aer este o modalitate de a o limita.
În 2015, Muraki a creat Hiyassy, un dispozitiv AI de captare a carbonului de mărimea unui bagaj de mână. Acesta este destinat utilizării la domiciliu şi la birou, astfel încât oricine poate contribui la stoparea încălzirii globale de oriunde, spune el. Hiyassy funcţionează prin aspirarea aerului şi filtrarea acestuia printr-o soluţie alcalină înainte de a-l elibera înapoi.
Acum, el a trecut la următoarea etapă de cercetare: reciclarea carbonului. Compania sa cu sediul la Tokyo, Carbon Recovering Research Agency, lucrează pentru a produce un combustibil alternativ din carbonul capturat.
„Acum creăm un combustibil diesel din dioxid de carbon", spune el, adăugând că acesta ar putea fi disponibil în următorul an sau cam aşa ceva.
Între timp, el continuă să viseze la planeta roşie: „Vreau să fiu primul om care să aterizeze pe Marte".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
astăzi, 22:36