Vlad Ivanov: M-am bucurat de experienţa "Snowpiercer". E primul meu SF, nu m-am bătut până acum în filme

Vlad Ivanov, care joacă alături de actori precum Ed Haris şi Tilda Swinton în lungmetrajul "Snowpiercer", a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX că s-a bucurat de experienţa unui rol într-un lungmetraj SF, adăugând că este prima sa peliculă de acest gen şi că "până acum nu s-a bătut în filme".

Urmărește
536 afișări
Imaginea articolului Vlad Ivanov: M-am bucurat de experienţa "Snowpiercer". E primul meu SF, nu m-am bătut până acum în filme

Vlad Ivanov (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

Lungmetrajul "Snowpiercer" a fost proiectat, în premieră în România, sâmbătă seară, la gala de premiere a celei de-a 23-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film DaKINO.

Filmul, regizat de coreeanul Bong Joon-ho, îi are pe afiş pe Tilda Swinton, câştigătoare a premiului Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru interpretarea din "Michael Clayton", pe Octavia Spencer, recompensată cu premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru partitura din "Culoarea sentimentelor/ The Help", pe John Hurt, de două ori nominalizat la premiile Oscar, pentru "Omul elefant/ The Elephant Man" şi "Expresul de la miezul noptii/ Midnight Express", şi Ed Harris, de patru ori nominalizat la premiile Oscar pentru "Orele/ The Hours", "Pollock", "The Truman Show" şi "Apollo 13". De asemenea, filmul îi are în distribuţie pe Chris Evans ("Răzbunătorii/ The Avengers") şi Jamie Bell, câştigător al premiului BAFTA, pentru rolul din "Billy Elliot".

Înainte de începerea filmului, după ce Vlad Ivanov le-a mulţumit Irinei Margareta Nistor, selecţionerul festivalului, şi Mirunei Berescu, directorul Festivalului DaKINO, pentru că au făcut posibilă proiecţia lungmetrajului în România, criticul de film a încercat să obţină de la actor o serie de mărturisiri de la filmările pentru "Snowpiercer", acesta amintind că actorul Dem Rădulescu spunea: "Dacă mergi în Franţa, la Paris, şi întârzii la cinema, nu e nicio problemă, există o domnişoară drăguţă cu o lanternă care te duce pe scaun, dar trebuie să fii atent să îi pui în palmă un ban, dacă nu îi pui un ban, îţi spune la ureche «Doctorul a omorât-o»".

Vlad Ivanov a precizat pentru MEDIAFAX că îi pare rău că filmul nu va intra în cinematografele din România, apreciind că pelicula va apărea pe DVD. "(...) îmi pare bine că filmul a fost văzut de o parte din public şi cred că va fi scos pe DVD mai mult ca sigur. E o surprinză şi pentru mine, pentru că în Coreea a avut aproape 10 milioane de intrări, în Franţa a mers foarte bine", a spus acesta.

Actorul a precizat că filmările pentru acest lungmetraj au durat trei luni. "A fost o experienţă absolut extraordinară, cu o echipă de profesionişti absolut fantastici. Au fost construite trei garnituri de tren, supradimensionate ca să încapă toată figuraţia prezentată, toată echipa tehnică, toată aparatura erau puse pe un mecanism care imita mişcarea trenului, pe mai multe viteze", a afirmat acesta.

Totodată, el a precizat că scenele de luptă au fost cel mai dificil de filmat. "Au fost foarte dificile secvenţele de luptă, pentru că a trebuit să ne luptăm în timp ce trenul se mişca. Au fost nişte filmări extrem de dificile, dar munca a fost una foarte plăcută. A fost o echipă extraordinară, şi de actori şi de tehnicieni, absolut minunat", a completat actorul.

Pe de altă parte, Vlad Ivanov a precizat că este primul său rol într-un SF, apreciind că s-a bucurat de această experienţă. "E o experienţă nouă, mă bucur mult de experienţa asta, nu ştiu dacă o să mai am ocazia să fac un SF, dar m-am bucurat mult că a venit. E un alt gen, nu m-am bătut până acum în filme", a mai spus acesta.

Un nume în lumea teatrului, Vlad Ivanov a devenit cunoscut în lumea filmului pentru rolul domnului Bebe, din filmul premiat cu Palme d'Or, în 2007, "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", de Cristian Mungiu. A mai jucat, de asemenea, în filmul omnibus "Amintiri din Epoca de Aur" (2009), în "Poliţist, adjectiv" (2009), de Corneliu Porumboiu, în "Concertul", de Radu Mihăileanu, lansat în 2009, "Principii de viaţă" (2010), de Constantin Popescu, şi în "Poziţia copilului", de Călin Peter Netzer, premiat anul trecut la Festivalul de la Berlin cu Ursul de Aur. De asemenea, a avut apariţii în "Martor şi acuzator/ The Whistleblower", de Larysa Kondracki, dar şi în "În ceaţă/ In the Fog", de Sergei Loznitsa. Vlad Ivanov a fost nominalizat de trei ori la premiile Gopo, trofeu pe care l-a câştigat pentru rolul din "Poliţist, adjectiv". De asemenea, pentru rolul din "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", a fost recompensat, în 2007, cu premiul Asociaţiei criticilor de film din Los Angeles (Los Angeles Film Critics Association).

"Snowpiercer" este un SF postapocaliptic a cărui acţiune are în prim plan un tren imens care călătoreşte în jurul lumii îngheţate, filmul fiind adaptarea romanului grafic "Le Transperceneige", de Jacques Lob, Benjamin Legrand şi Jean-Marc Rochette.

Filmul va beneficia de o a doua proiecţie la Festivalul Internaţional DaKINO duminică, de la ora 17.00, la Hollywood Multiplex Bucureşti Mall.

Festivalul Internaţional de Film DaKINO a debutat pe 12 martie, cu lungmetrajul "Hotel Grand Budapest/ The Grand Budapest Hotel", de Wes Anderson, prezentat în premieră mondială în deschiderea Festivalului de la Berlin. Festivalul DaKINO se va încheia duminică.

Scurtmetrajul "Someone may drop a cigarette butt", regizat de croatul Josip Visković, a câştigat, sâmbătă, trofeul celei de-a 23-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film DaKINO, premiul pentru scenariu revenindu-i Georgianei Constantin, pentru "Dialoguri terapeutice", în regia lui Andrei Georgescu.

De asemenea, la gala de decernare a premiilor, care s-a desfăşurat la CinemaPRO din Capitală, din cele 26 de pelicule aflate în competiţia Festivalului Internaţional de Film DaKINO, scurtmetrajele "Inconspicuous", de Barbara Medajska, şi "Gagarin and Me", de Mihajlo Jevtic, au fost recompensate cu premiul special al juriului.

Totodată, premiul pentru regie i-a revenit regizoarei Marie-Elsa Sgualdo, pentru scurtmetrajul "On the beach", iar premiul publicului a fost înmânat de fondatorul festivalului, Dan Chişu, regizorului Ioachim Ciobanu pentru pelicula "Grindcore".

Cea de-a 23-a ediţie a festivalului este organizată de Fundaţia DaKINO şi Asociaţia FAMart, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) şi al Primăriei sectorului 3.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici