Un robot, un submarin, o rachetă, părţile corpului uman, bucătărie şi studio de televiziune. Unde să le pui pe toate, dacă nu într-un muzeu? Şi nu orice muzeu. Muzeul Copiilor din Capitală le oferă celor mici posibilitatea de a învăţa prin metode interactive.
Pentru Beatrice, camera corpului uman a fost cea mai interesantă. Ea povesteşte că a aflat cum funcţionează sistemul osos şi cel muscular. Expoziţia cu informaţii despre anatomie a avut, se pare, cel mai mare succes în rândul copiilor.
”Am vizitat camera despre corpul uman, am fost în bucătărie, am fost la geografie, mai avem de intrat în camera cu experimente. Cel mai mult mi-a plăcut camera despre corpul uman, pentru că vreau să devin doctor,” spune Beatrice.
”Este un loc excepţional pentru copii, unde pot afla foarte multe lucruri, mai ales din punct de vedere interactiv. Chiar era nevoie de aşa ceva în Bucureşti pentru copii, pentru că şi în celelalte capitale europene sunt asemenea locuri şi cumva Bucureştiului îi lipsea,” este de părere un părinte.
Vizitatorii intră în camerele expoziţionale doar în grupuri de maximum 15 persoane şi respectă distanţa. De asemenea, pe tot parcursul turului vei găsi dispensere cu dezinfectant. Exponatele sunt şi ele dezinfectate, după fiecare grup care intră într-o cameră.
”Muzeul este împărţit pe mai multe tururi, pentru că avem 110 camere expoziţionale. Parte dintre ele sunt cu expoziţie permanentă, parte dintre ele sunt cu expoziţie periodică. Unul dintre obiectivele principale este acela de a promova educaţia non-formală, prin învăţare experienţială, iar asta face şi special muzeul nostru, tocmai faptul că toate exponatele toate pot fi atinse, manevrate, copiii se pot juca cu ele,” precizează Cătălin Bîrsan, reprezentantul muzeului.