Whisky Fest 2016: De la whisky de 30 de ani, până la whisky afumat sau produs în butoaie IPA

Whisky Fest va avea loc la Casa Presei, Sala de Marmură, în perioada 10 - 12 noiembrie 2016, fiind primul eveniment dedicat în întregime uneia dintre cele mai apreciate băuturi ale tuturor timpurilor - whiskyul.

Urmărește
901 afișări
Imaginea articolului Whisky Fest 2016: De la whisky de 30 de ani, până la whisky afumat sau produs în butoaie IPA

Whisky Fest 2016: De la whisky de 30 de ani, până la whisky afumat sau produs în butoaie IPA

Whisky Fest 2016 dezvăluie o parte din cele peste 100 de etichete ce vor fi prezente în festival şi se mândreşte cu o selecţie aparte de rarităţi şi produse speciale, unele în premieră în România.

Este pentru prima oară în România când o selecţie atât de cuprinzătoare de etichete se reuneşte sub egida unui singur eveniment, dedicat tuturor celor care apreciază calităţile unui whisky adevărat, mai presus de alcool, şi doresc să guste atât o băutură fină, cât şi povestea din spatele acesteia.

“Etichetele prezente în festival sunt cu adevărat extraordinare. De la whisky rar, cu o vechime de peste 30 sau chiar 50 de ani, până la whiskyuri afumate, cu note salmastre sau maturate în diverse tipuri de butoaie neobişnuite, Whisky Fest se prezintă cu un portofoliu impresionant, pentru care suntem deosebit de mândri”, declară cei de la The Whisky Club, co-organizatorii evenimentului.

Printre etichete se vor găsi: Aberlour de 12 ani vechime, An Cnoc de 16 ani vechime, Ardbeg, Balblair, Chivas de 18 ani vechime, Chivas Regal Extra, Glen Moray, Glenfiddich de 26 de ani vechime, Glenmorangie de 18 ani, Grant’s Ale Cask, Grant’s Family Reserve, Highland Park de 30 de ani vechime, Longmorn, Monkey Shoulder, Old Pulteney, Scapa Skiren, The Famous Grouse, The Macallan, Tullamore D.E.W Original.

Ardbeg a fost numit de către cunoscătorii de whisky ca fiind atât de aproape de perfecţiune, încât diferenţa nu mai contează.

Este cel mai afumat single malt, maturat minim 10 ani, de culoarea chihlimbarului, cu accente rubinii. Are gust extrem de echilibrat între fum şi dulceaţă, completat de mirodenii precum ciocolată, caramel, scorţişoară şi note delicate de turbă.

Astfel, Ardbeg îşi merită renumele incredibil, fiind un whisky care e de-a dreptul venerat în întreaga lume. În ultimii şapte ani, Ardbeg a fost numit World Whisky of the Year în nu mai puţin de 4 ocazii.

Chivas Regal Extra este un brand iconic, care nu mai are nevoie de nici o prezentare. Cu un stil bogat si distinct, este alegerea perfectă pentru un gentleman modern. Chivas Regal Extra este un blend complex şi unic din cele mai speciale single malturi.

Chivas Regal Extra promite experienţa bogată şi generoasă a unui whisky scoţian. Secretul gustului stă în alegerea selectivă a whiskyurilor blendate, maturate în butoaie sherry. Originare din Spania, aceste butoaie Oloroso Sherry garantează calitate de mâna întâi, oferind whiskyurilor o culoare profundă de chihlimbar, pe lângă gustul bogat, dulce şi aromat. Rezultatul este unul remarcabil!

Glen Moray, un single malt este distilat pe malurile râului Lossie încă din 1897, chiar lângă Elgin, unul dintre cele mai vechi oraşe scoţiene.

În lunga sa istorie, Glen Moray a fost distins cu numeroase premii şi întotdeauna a fost distilat respectând tradiţia artizanală. Niciodată grăbit sau forţat, întotdeauna în echilibru, încet şi cu grijă, 24 de ore din zi, şapte zile pe săptămână – aceasta este reţeta caracteristică Glen Moray.

Cunoaşterea profundă a whiskyului, miturile şi secretele meseriei au fost transmise de la o generaţie la alta, pentru a garanta că fiecare picătură de whisky are aceeaşi înaltă calitate.

În lumea whisky-ului, single malt-ul reprezintă apogeul licorii de cea mai bună calitate, atât prin varietatea sortimentelor, cât mai ales prin cea a diversităţii aromelor şi a deplinătăţii gusturilor. Cel mai premiat single malt din lume, Glenfiddich este printre puţinele whisky-uri scoţiene single malt produse într-o distilerie neînstrăinată de-a lungul istoriei.

Glenfiddich IPA este rezultatul unui experiment extraordinar, ce a demostrat că butoaiele tradiţionale de whisky pot fi îmbogăţite cu arome, într-un mod inovativ. În colaborare cu un producător de bere artizanală din zona Speyside, s-a creat o bere IPA (Indian Pale Ale) îndrăzneaţă şi plină de vervă, pentru a conferi butoaielor de stejar o aromă specială de hamei. Acest experiment a avut ca rezultat primul single malt scoţian maturat în butoaie IPA.

Învechit timp de 17 ani în butoaie ex-bourbon şi ex-sherry, Old Pulteney atinge echilibrul perfect între maturare şi nota specifică a distileriei de pe ţărmurile Scoţiei, fiind în topul preferinţelor entuziaştilor de whisky din întreaga lume.

De o culoare roşiatică de chihlimbar, cu o notă puternică de ocru, Old Pulteney prezintă o aromă subtilă de mere şi pere, uşor lemnoasă şi cu o atingere delicată de caramel şi sare.

Whiskyul single malt scoţian The Macallan Rare Cask a fost lansat în 2014 şi cuprinde whiskyuri din 16 stiluri de butoaie de sherry. Majoritatea acestor butoaie sunt folosite pentru prima oară în producţia de whisky, rezultatul fiind un single malt din zona Speyside bogat şi aromat, cu o explozie de stafide şi miere, reminiscenţe de ghimbir şi note decadente de ciocolată.

Sub 1% din butoaiele din distilerie sunt demne pentru acest single malt, majoritatea fiind folosite o singură dată, doar pentru acest whisky special.

Biletele şi abonamentele se pot cumpăra din Reţeaua IaBilet.ro.

Whisky Fest 2016 este un eveniment organizat de The Whisky Club, Live Pro şi Mixtopia.ro, fiind vorba de un eveniment dedicat exclusiv celor de peste 18 ani, ţinuta recomandată fiind smart casual.

Detalii suplimentare se pot găsi pe www.whiskyfest.ro şi pe Facebook: facebook.com/WhiskyFestRomania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici