Yngwie J. Malmsteen, un adevărat inovator al chitarei electrice, pe 13 mai, în premieră în România

Yngwie J. Malmsteen, un adevărat inovator al chitarei electrice alături de legendele Jimi Hendrix şi Eddie Van Halen, va concerta în premieră în România, pe 13 mai, de la ora 20.00, la Sala Palatului din Bucureşti.

Urmărește
256 afișări
Imaginea articolului Yngwie J. Malmsteen, un adevărat inovator al chitarei electrice, pe 13 mai, în premieră în România

Yngwie J. Malmsteen (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Cu o tehnică de-a dreptul incredibilă, Malmsteen a devenit în anii 1980 idolul a milioane de tineri, inclusiv în România, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

"Heaven Tonight", "You Don't Remenber", "I'll Never Forget", "Perpetual", "Fire & Ice", "Seventh Sign", "Forever One", "Vengeance", "Like An Angel" şi "Evil Eye" sunt câteva dintre cele mai cunoscute piese ale chitaristului pe care publicul le va putea asculta live pe 13 mai.

Biletele pentru concertul Yngwie J. Malmsteen se găsesc la următoarele categorii de preţ, în presale, din 23 ianuarie, ora 12.00, până pe 30 ianuarie (inclusiv), exclusiv prin Eventim.ro: categoria 1 - 323 de lei, categoria II - 233 de lei, categoria III - 197 de lei, categoria IV - 143 de lei, categoria V - 89 de lei şi categoria VI - 53 de lei.

Începând cu data de 2 februarie, preţurile pentru concertul din 13 mai vor fi: categoria I - 359 de lei, categoria II - 259 de lei, categoria III - 219 de lei, categoria IV - 159 de lei, categoria V - 99 de lei şi categoria VI - 59 de lei.

Lars Johann Yngwie Lannerback s-a născut în Stockholm, Suedia, pe 30 iunie 1963. Imediat după divorţul părinţilor, acesta a preluat numele de fată al mamei, Malmsteen.

Pe 18 septembrie 1970, Yngwie se uită la o emisiune despre moartea lui Jimi Hendrix. Băieţelul de doar şapte ani a rămas fascinat de Hendrix, de publicul care era extaziat de maniera în care acesta cânta la chitara. Curios şi tenace, începe să înveţe să cânte la un Stratocaster foarte ieftin şi, imediat, Malmsteen îi descoperă pe cei de la Deep Purple, petrecând ore învăţând să le cânte piesele.

Admiraţia sa pentru influenţa clasica din chitara lui Ritchie Blackmore l-au trimis către sursă: Johann Sebastian Bach, Antonio Vivaldi, Ludwig van Beethoven şi Wolfgang Amadeus Mozart. Chitaristul absorbea tot de la clasicii enumeraţi, urechea sa muzicală se dezvolta pe zi ce trecea, iar stilul său de a cânta la chitară căpăta un contur foarte interesant. Astfel că la vârsta de 10 ani toată energia sa era canalizată în direcţia muzicală.

Malmsteen progresa văzând cu ochii. În primii ani ai adolescenţei, Yngwie urmăreşte la televizor o emisiune despre violonistul rus Gideon Kremer, care a interpretat un fragment extrem de greu al virtuozului violonist Niccolo Paganini. Efectul lăsat asupra lui Malmsteen a fost profund şi a înţeles, în sfârşit, cum să combine pasiunea pentru muzica clasică cu acordurile burgheze ale chitarei sale şi cu charisma.

A sosit în Los Angeles în 1983 şi a fost recrutat rapid să cânte într-o trupă care nu era la nivelul performanţelor sale artistice. A trecut foarte repede prin Steeler şi Graham Bonnet. În 1984, lansează primul său album solo, "Rising Force".

"Rising Force" a câştigat premiul Guitar Player Magazine pentru cel mai bun album rock şi a fost nominalizat la Grammy, în categoria "Best Rock Instrumental", plasându-se şi pe locul 60 în topul materialelor discografice Billboard.

Următoarele albume sunt un adevărat succes: "Trilogy", în 1986, "Odyssey", în 1988, "Eclipse", în 1990, "Fire & Ice", în 1992, "The Seventh Sign", în 1994, "Mangnum Opus", în 1995, "Inspiration", în 1996, "Facing the Animal", în 1997, "Alchemy", în 1999, "Attack!", în 2002, "Unleash the Fury", în 2005, "Perpetual Flame", în 2008, "Angels of Love", în 2009, "Relentless", în 2010, şi "Spellbound", în 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici