- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (23.01.2015, 15:48)
- Diana Pârvulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Yngwie J. Malmsteen, un adevărat inovator al chitarei electrice, pe 13 mai, în premieră în România
Yngwie J. Malmsteen, un adevărat inovator al chitarei electrice alături de legendele Jimi Hendrix şi Eddie Van Halen, va concerta în premieră în România, pe 13 mai, de la ora 20.00, la Sala Palatului din Bucureşti.
Urmărește
255 afișări
Yngwie J. Malmsteen (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Cu o tehnică de-a dreptul incredibilă, Malmsteen a devenit în anii 1980 idolul a milioane de tineri, inclusiv în România, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.
"Heaven Tonight", "You Don't Remenber", "I'll Never Forget", "Perpetual", "Fire & Ice", "Seventh Sign", "Forever One", "Vengeance", "Like An Angel" şi "Evil Eye" sunt câteva dintre cele mai cunoscute piese ale chitaristului pe care publicul le va putea asculta live pe 13 mai.
Biletele pentru concertul Yngwie J. Malmsteen se găsesc la următoarele categorii de preţ, în presale, din 23 ianuarie, ora 12.00, până pe 30 ianuarie (inclusiv), exclusiv prin Eventim.ro: categoria 1 - 323 de lei, categoria II - 233 de lei, categoria III - 197 de lei, categoria IV - 143 de lei, categoria V - 89 de lei şi categoria VI - 53 de lei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
„Oricine intră în parlament, intră în Rusia”, afirmă președintele Georgiei, Salome Zourabichvili
-
„Gladiator II” sub lupa istoricilor: Ficţiune spectaculoasă sau adevăr denaturat?
-
Parisul va avea o nouă forţă în fotbal şi nu este PSG. Klopp aşteptat în proiect. Una dintre cele mai bogate dinastii de pe planetă a cumpărat Paris FC
-
Alegeri prezidenţiale 2024.Votul în Diaspora: Peste 52.000 de români au votat deja
Începând cu data de 2 februarie, preţurile pentru concertul din 13 mai vor fi: categoria I - 359 de lei, categoria II - 259 de lei, categoria III - 219 de lei, categoria IV - 159 de lei, categoria V - 99 de lei şi categoria VI - 59 de lei.
Lars Johann Yngwie Lannerback s-a născut în Stockholm, Suedia, pe 30 iunie 1963. Imediat după divorţul părinţilor, acesta a preluat numele de fată al mamei, Malmsteen.
Pe 18 septembrie 1970, Yngwie se uită la o emisiune despre moartea lui Jimi Hendrix. Băieţelul de doar şapte ani a rămas fascinat de Hendrix, de publicul care era extaziat de maniera în care acesta cânta la chitara. Curios şi tenace, începe să înveţe să cânte la un Stratocaster foarte ieftin şi, imediat, Malmsteen îi descoperă pe cei de la Deep Purple, petrecând ore învăţând să le cânte piesele.
Admiraţia sa pentru influenţa clasica din chitara lui Ritchie Blackmore l-au trimis către sursă: Johann Sebastian Bach, Antonio Vivaldi, Ludwig van Beethoven şi Wolfgang Amadeus Mozart. Chitaristul absorbea tot de la clasicii enumeraţi, urechea sa muzicală se dezvolta pe zi ce trecea, iar stilul său de a cânta la chitară căpăta un contur foarte interesant. Astfel că la vârsta de 10 ani toată energia sa era canalizată în direcţia muzicală.
Malmsteen progresa văzând cu ochii. În primii ani ai adolescenţei, Yngwie urmăreşte la televizor o emisiune despre violonistul rus Gideon Kremer, care a interpretat un fragment extrem de greu al virtuozului violonist Niccolo Paganini. Efectul lăsat asupra lui Malmsteen a fost profund şi a înţeles, în sfârşit, cum să combine pasiunea pentru muzica clasică cu acordurile burgheze ale chitarei sale şi cu charisma.
A sosit în Los Angeles în 1983 şi a fost recrutat rapid să cânte într-o trupă care nu era la nivelul performanţelor sale artistice. A trecut foarte repede prin Steeler şi Graham Bonnet. În 1984, lansează primul său album solo, "Rising Force".
"Rising Force" a câştigat premiul Guitar Player Magazine pentru cel mai bun album rock şi a fost nominalizat la Grammy, în categoria "Best Rock Instrumental", plasându-se şi pe locul 60 în topul materialelor discografice Billboard.
Următoarele albume sunt un adevărat succes: "Trilogy", în 1986, "Odyssey", în 1988, "Eclipse", în 1990, "Fire & Ice", în 1992, "The Seventh Sign", în 1994, "Mangnum Opus", în 1995, "Inspiration", în 1996, "Facing the Animal", în 1997, "Alchemy", în 1999, "Attack!", în 2002, "Unleash the Fury", în 2005, "Perpetual Flame", în 2008, "Angels of Love", în 2009, "Relentless", în 2010, şi "Spellbound", în 2012.
Citește pe alephnews.ro: Cheltuielile pentru încoronare regelui Charles au fost dezvăluite. Cât plătește Marea Britanie pentru monarhie
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Adriana Bahmuțeanu și George Restivan sunt ÎMPREUNĂ! Când a venit el pe furiș, în România: Silviu Prigoană a aflat…
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe