- Home
- Life-Inedit
- Bucureşti, (20.03.2012, 18:15)
Zece locuri UIMITOARE care ar putea DISPĂREA de pe Pământ. Cât de distrugători sunt oamenii - GALERIE FOTO
Unele dintre cele mai frumoase locuri din lume, unele dintre ele fiind protejate prin lege, ar putea fi distruse de mâna omului, prin exploatare.
Urmărește
17032 afișări
Salar de Uyuni (Imagine: Wikimedia)
Refugiul Arctic Naţional al Vieţii Sălbatice este o regiune din Alaska, cea mai mare zonă protejată din Statele Unite ale Americii, în care s-a constatat că există resurse petroliere. Opiniile privind forarea în regiune sunt împărţite, fostul preşedinte al SUA George W. Bush considerând a fi benefică exploatarea regiunii, în timp ce Barack Obama se declară împotrivă. Nu doar zona americană este în pericol de a fi exploatată, economia fiind un pericol şi pentru alte regiuni, informează The Huffington Post.
Refugiul Arctic Naţional al Vieţii Sălbatice cuprinde aproape opt milioane de hectare, din care doar "Regiunea 1002" ar putea fi exploată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cseke Attila: Sporul de antenă trebuie eliminat
-
Suspect arestat după ce ar fi înjunghiat mortal două persoane într-un parc din Germania
-
Avertismentul lansat de premierul polonez Tusk: UE trebuie să se înarmeze pentru a „supravieţui” unei lumi incerte
Susţinătorii forării consideră că exploatarea zonei ar aduce noi locuri de muncă şi ar diminua nevoia de a importa petrol a SUA. Pe de altă parte, cei care nu sunt de acord cu exploatarea zonei au ca argument fragilitatea ecosistemului şi punerea în pericol a vieţii sălbatice din regiune.
Proiectul Pietricica este o exploatare minieră care are loc în Bristol Bay, o regiune din sud-vestul Alaskăi. El are ca scop exploatarea masivă a depozitelor de cupru, aur şi molibden. Ecologiştii se tem că arsenicul sau alte chimicale folosite pentru a trata minereurile vor intra în râurile vecine.
În această vară, Royal Dutch Shell va începe forarea pentru petrol şi gaze în mările din Beaufort şi Chukchi, o extensie a Oceanului Arctic în nordul Alaskăi. În aceste ape au habitatul urşii polari, morsele şi câteva specii de balene. Orice scurgere de petrol ar putea pune în pericol ecosistemul zonei.
Forarea pentru petrol şi gaze a început deja în apele vestice din Groenlanda. Cairn Energy, o companie din Edinburgh, a făcut câteva teste în Insula Disko şi are planuri de forare în regiune. Animalele marine din zonă pot fi în pericol la orice scurgere de petrol.
Câmpul Goliat, din Marea Barents, va fi exploatat de companii petroliere. Oficialităţile norvegiene insistă că forarea în zonă se poate efectua în siguranţă, dar ecologiştii se tem că biodiversitatea regiunii ar putea fi afectată iremediabil. Marea Barents este casa celor mai mari colonii de păsări de mare.
Insula Baffin, parte a teritoriului Nunavut, controlat de Canada, este o regiune dominată de munţi şi numeroase lacuri. Consorţiul internaţional Baffinland Iron Mines Corporation are planuri să deschidă o mină pe Râul Mary, în partea nordică a insulei, şi să construiască o cale ferată în partea sudică.
Peninsula Yamal din Rusia deţine mari depozite de gaze naturale care sunt râvnite de compania de stat Gazprom. Aceasta din urmă plănuieşte să întreprindă activităţi în regiunea în care locuiesc peste jumătate de milion de reni.
Zona Oyu Tolgoi din Mongolia a fost până de curând o regiune în care oamenii au avut accesul limitat. De când în Mongolia s-a instaurat democraţia, ţara a devenit obiectivul multor companii în căutarea de exploatări miniere noi. În curând, Oyu Tolgoi va fi exploatat pentru zăcămintele lui de cupru.
Parcul Naţional Ivindo, în estul Gabonului, a fost mult timp protejat, însă guvernul a decis acum să permită companiilor străine să extragă zăcămintele de fier pe care le are. Guvernul a menţionat că Parcul nu va fi afectat în niciun fel, însă contestatarii proiectului consideră că viaţa sălbatică şi ecosistemul regiunii vor fi puternic afectate.
Salar de Uyuni este o regiune aflată pe crestele Anzilor, în Bolivia. Regiunea este cea mai bogată în sare din lume, dar are şi importante zăcăminte de litiu. Multe companii şi-au manifestat interesul pentru exploatarea zonei, dar asta ar însemna şi afectarea puternică a regiunii unice în lume.
Citește pe alephnews.ro: Dezbateri cruciale la Davos: Liderii europeni discută viitorul economic al Europei în era Trump
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Prințul Harry soluționează procesul împotriva tabloidelor lui Rupert Murdoch. News Group Newspapers și-a cerut scuze public
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe