- Home
- Life-Inedit
- NEW YORK, (06.12.2012, 15:03)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
"Zero Dark Thirty", desemnat cel mai bun film la gala National Board of Review 2012 şi de New York Film Critics Circle - VIDEO TRAILER
Thrillerul de acţiune "Zero Dark Thirty", de Kathryn Bigelow, care prezintă operaţiunile de urmărire şi de capturare a teroristului Osama Bin Laden, a fost desemnat miercuri cel mai bun film din 2012 de criticii de la National Board of Review of Motion Pictures (NBR).
Urmărește
373 afișări
"Zero Dark Thirty", desemnat cel mai bun film la gala National Board of Review 2012 (Imagine: captură video)
Acesta este cel de-al doilea trofeu major pe care pelicula regizată de Kathryn Bigelow îl câştigă în decurs de câteva zile, după ce acelaşi film a fost recompensat luni şi de New York Film Critics Circle.
"Zero Dark Thirty" a primit şi premiul National Board of Review of Motion Pictures (NBR) pentru regie (Kathryn Bigelow), iar Jessica Chastain, care interpretează în acest film rolul unei agente CIA care a jucat un rol decisiv în urmărirea şi uciderea lui Bin Laden, în mai 2011, în Pakistan, de către un comando de elită din Marina americană, a fost desemnată cea mai bună actriţă.
Bradley Cooper a primit premiul pentru cel mai bun actor, pentru rolul său din "Silver Linings Playbook", în care interpretează un fost profesor care suferă de tulburare bipolară.
Kathryn Bigelow, al cărei "The Hurt Locker" a câştigat Oscarul pentru cel mai bun film al anului 2010 şi care a devenit prima femeie din istorie recompensată cu Oscarul pentru regie, a avut acces la numeroase documente secrete pentru a face acest film despre capturarea lui Bin Laden. Filmările au început cu mult timp înainte de moartea fostului lider al reţelei Al-Qaida.
Thrillerul "Zero Dark Thirty" (al cărui titlu înseamnă în jargonul militar ora 00.30, la care era programată operaţiunea de capturare a lui Bin Laden) va fi lansat în ianuarie în Statele Unite şi în Europa, dar va avea parte de o lansare limitată la Los Angeles, în decembrie, pentru a fi eligibil la viitoarele premii Oscar, ce vor fi decernate pe 24 februarie.
Filmul, care are o durată de două ore şi jumătate, se concentrează asupra unei analiste de la CIA, interpretată de Jessica Chastain, care a jucat un rol decisiv în urmărirea şi uciderea lui Bin Laden, în mai 2011, în Pakistan, de către un comando de elită din Marina americană.
Pelicula conţine mai multe scene de tortură, o tehnică folosită pentru a obţine de la deţinuţi informaţiile care i-au condus pe americani la ascunzătoarea lui Bin Laden, presupusul organizator al atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001 în Statele Unite.
Leonardo DiCaprio a fost desemnat cel mai bun actor secundar, pentru rolul său din drama de epocă "Django Unchained", regizată de Quentin Tarantino, iar Ann Dowd a câştigat premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin, pentru evoluţia ei din "Compliance".
Premiul NBR pentru cel mai bun scenariu original a revenit cineastului Rian Johnson, pentru scenariul filmului "Looper", iar premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat a fost acordat cineastului David O. Russell, pentru "Silver Linings Playbook".
La gala care a avut loc miercuri seară, la Los Angeles, au mai fost acordate premii pentru cea mai bună distribuţie ("Les Misérables"), cel mai bun film de animaţie ("Wreck-It-Ralph"), cel mai bun documentar ("Searching for Sugarman"), cel mai bun film străin ("Amour"), cel mai bun actor debutant (Quvenzhane Wallis, pentru rolul din "Beasts of the Southern Wild" şi Tom Holland pentru rolul din "The Impossible"), cel mai bun regizor debutant ("Beasts of the Southern Wild") şi premiul pentru libertatea de expresie (documentarul "Central Park Five" şi drama "Promised Land").
Anul trecut, drama 3D "Hugo", regizată de Martin Scorsese, a primit titlul de cel mai bun film din partea National Board of Review of Motion Pictures.
The National Board of Review, alcătuit din membri ai Academiei de film americane, cineaşti şi diverşi critici de film, a realizat şi o listă a celor mai bune zece producţii ale anului. Pe această listă se regăsesc, în afară de "Zero Dark Thirty", filmele "Argo", "Django Unchained", "Les Misérables", "Silver Linings Playbook", "Looper", "Lincoln", "Beasts of the Southern Wild", "Promised Land" şi "The Perks of Being A Wallflower".
Printre absenţele notabile de pe această listă se află câteva pelicule creditate înainte de debutul sezonului premiilor de la Hollywood cu şanse reale de a fi nominalizate la Oscar, precum "The Hobbit", "Moonrise Kingdom", "The Sessions" şi "Life of Pi".
NBR, compusă din 110 critici de film şi istorici, este cea mai veche organizaţie de gen din SUA. Asociaţia s-a format în 1909, la New York, ca una nonprofit, dedicată sprijinirii cinematografiei ca formă de artă şi divertisment. Distincţiile acordate de National Board of Review (NBR) deschid de regulă sezonul premiilor criticilor, fiind un bun indicator al viitorilor câştigători ai Oscarurilor, trofee care vor fi decernate pe 24 februarie 2012, la Los Angeles.
New York Film Critics Circle Awards reprezintă primele trofee majore care inaugurează sezonul premiilor de la Hollywood, care va culmina cu gala Oscar.
La aceeaşi gală, britanicul Daniel Day-Lewis a fost desemnat cel mai bun actor, graţie rolului său din filmul "Lincoln", cel al preşedintelui american Abraham Lincoln, iar britanica Rachel Weisz este surprinzătoarea câştigătoare a premiului pentru cea mai bună actriţă, decernat pentru rolul Hester Collyer din drama romantică "The Deep Blue See", a cărei acţiune se desfăşoară în Marea Britanie, după cel de-Al Doilea Război Mondial.
Sally Field a fost desemnată cea mai bună actriţă într-un rol secundar, pentru performanţa ei din "Lincoln", în care joacă rolul Mary Todd Lincoln. De altfel, scenaristul acestui film, celebrul dramaturg Tony Kushner, a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun scenariu.
Matthew McConaughey a fost desemnat cel mai bun actor într-un rol secundar pentru prestaţiile sale din comedia "Magic Mike" şi din filmul "Bernie".
Printre absenţele notabile de pe lista câştigătorilor desemnaţi în acest an de New York Film Critics Circle se numără "Les Misérables", prima adaptare cinematografică majoră a popularului musical. Filmul, avându-i în distribuţie pe Hugh Jackman, Russell Crowe şi Anne Hathaway, a fost regizat de Tom Hooper, realizatorul filmului "Discursul regelui".
Pe lista absenţilor se remarcă şi thrillerul "Argo", regizat de Ben Affleck.
Premiul pentru cel mai bun documentar a revenit peliculei "The Central Park Five", iar cel mai bun film străin a fost desemnat "Amour", de Michael Haneke.
La categoria cel mai bun film de animaţie s-a impus pelicula "Frankenweenie", de Tim Burton.
Premiul pentru cea mai bună imagine a revenit cineastului Greig Fraser, pentru "Zero Dark Thirty", iar cel mai bun lungmetraj de debut a fost desemnat filmul "How To Survive A Plague".
Această asociaţie a criticilor de cinema din New York, ai cărei membri scriu pentru cotidiane, săptămânale, reviste şi publicaţii online de interes general, a fost înfiinţată în anul 1935.
Premiile decernate de asociaţiile de critici şi de alte jurii din industria cinematografică americană influenţează adeseori alegerile făcute de membrii Academiei de film americane, care selectează filmele, actorii şi producătorii ce vor fi nominalizaţi la premiile Oscar.
În 2011, lungmetrajul "The Artist" a primit titlul de cel mai bun film al anului din partea New York Film Critics Circle.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
El este Alexandru, tânărul de 26 de ani mort în accident, fără să aibă vreo vină! Iubita lui e în stare gravă
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe