- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (31.05.2012, 16:53)
- Laura Mitran ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ziua Copilului: Ce se poate face de 1 Iunie în Capitală
Deschiderea Aqua Park, un festival de zmeie, un spectacol ecvestru, evenimente cu sportivi celebri, spectacole, expoziţii şi ateliere în muzee, parcuri, teatre, la operă, dar şi în centre comerciale vor anima Capitala, începând de vineri, cu ocazia Zilei Copilului.
Urmărește
2551 afișări
Ziua Copilului: Ce se poate face de 1 Iunie în Capitală (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)
Vineri, începând cu ora 11.30, în Parcul Lumea Copiilor din Bucureşti va avea loc cea de-a doua ediţie a primului festival internaţional de zmeie din România - Black Sea Kite Festival. Evenimentul a debutat la Constanţa, între 28 aprilie şi 1 mai, şi se va încheia pe 1 iunie la Bucureşti. Vor fi organizate ateliere de construit şi pictat zmeie de diverse forme şi dimensiuni, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, şi vor avea loc concursuri cu premii. Clovnii, muzica şi voia bună vor întregi acest eveniment, desfăşurat pentru prima dată în Capitală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
De 1 Iunie va avea loc deschiderea Aqua Expo, în Parcul Herăstrău, şi un spectacol ecvestru, la Adăpostul Tei Toboc, două evenimente organizate de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB).
Expoziţia acvaristică permanentă Aqua Expo - Aquarium Reef va fi deschisă, de la ora 9.00, în zona Expoflora din Herăstrău. Flora şi fauna de apă dulce, dar şi din mări sau recife vor putea fi admirate în acvariile dispuse în două pavilioane, putând fi văzuţi rechini, căluţi de mare, peşti clovn, înger, fluture şi pisica de Amazon. Aqua Expo va permite descoperirea diversităţii biologice ridicate a unor areale geografice de pe tot globul prin prezenţa a peste 300 de specii de peşti, 100 de specii de corali şi nevertebrate, peste 100 de specii de plante acvatice expuse în diverse ipostaze şi relaţii ecologice.
Vineri, accesul în cadrul expoziţiei va fi gratuit pentru copii, iar pentru adulţi biletul de intrare costă 27 de lei. Începând cu 2 iunie, tariful pentru copii este de 23 lei, iar pentru grupurile organizate tariful este de 20 lei/persoană. Programul zilnic al expoziţiei va fi de la ora 9.00-21.00.
De asemenea, în perioada 1 - 5 iunie, ALPAB oferă plimbări gratuite cu vaporaşul pe Lacul Herăstrău.
Deschiderea spectacolului ecvestru de la Adăpostul de Cai Tei Toboc va avea loc de la ora 11.00. Evenimentul va cuprinde mai multe manifestări dedicate copiilor: demonstraţia echipei de scrimă juniori, conduşi de campioana olimpică şi mondială la floretă Roxana Bârlădeanu, demonstraţie de dresaj cu cal în libertate, teatru ecvestru, demonstraţie de sărituri peste obstacole, demonstraţie de djhigit (acrobaţie călare), demonstraţie a Poliţiei Rutiere, plimbări cu calul sau trăsurica pentru copii, concert rock susţinut de Lulu Cerveni şi trupa Rock Incorporation.
La Muzeul Ţăranului, între orele 10.00 şi 18.00, cei mici şi cei mari sunt aşteptaţi în curte, unde vor fi organizate: un târg mic de obiecte pentru copii făcute de artişti şi studenţi, un târg de jucării aduse de copii pentru schimb sau vânzare, atelierul de design vestimentar - "Autoportret, eu şi hainele mele", de la ora 10.30, expoziţii în aer liber - "Grădini şi lumini" şi "Păpuşi pe sfoară" -, un atelier de cusut haine pentru păpuşi (între 10.00 şi 14.00), un atelier de block-print - procedeu de imprimare cu modele indiene din lemn pe pânză (de la 11.00 la 15.00), un atelier de mozaic (de la ora 14.00), un atelier de creaţie de puzzle 3D şi un altul de hârtie manuală cu Răzvan Supuran. Piesa de animaţie "D'ale lui Păcală şi Tândală", susţinută de trupa de copii a Atelierului de teatru de la Muzeul Ţăranului, coordonată de Beatrice Iordan, va fi pusă în scenă de la ora 13.00, la Clubul Ţăranului. Participanţii vor mai găsi în curtea muzeului multe dulciuri, printre care vată pe băţ, turtă dulce şi prăjiturele.
Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" organizează, în schimb, vineri, evenimentul "Satul de altădată prin ochii copiilor". Începând cu ora 9.30, sunt aşteptaţi cu mic cu mare, ştrengari sau copii cuminţi, să înveţe din tainele grădinăritului - în stil ecologic, cum se cultiva odată, în grădinile bunicilor. Ca o confirmare că la Muzeul Satului se plantează la fel ca în grădinile de la ţară, organizatorii cer ajutorul bunicilor, dar şi al părinţilor, amatori sau profesionişti în arta grădinăritului. Cele mai frumoase jocuri ale copilăriei sunt imortalizate în piatră de artista Rita Şapira Shain, în expoziţia de sculptură şi tapiserie "Jocuri de copii", dar şi în desenele şi picturile copiilor care au participat la concursul iniţiat de Muzeul Satului, încheiat cu expoziţia "Satul de altădată prin ochii copiilor".
Ziua copilăriei la Muzeul Satului va sta şi sub semnul dansului - pe ritmuri italiene, împreună cu elevii Şcolii Italiene "Aldo Moro", şi ritmuri de balet clasic, cu micile "lebede" - membre ale trupei Studio M al Operei Naţionale Bucureşti. Nu vor lipsi nici poveştile, cartea "Îndrăzneţul Tom" fiind prezentată la eveniment de autoare, Doina Iovănel Spineanu, nici jocurile şi scamatoriile, care vor fi prezentate pentru cei mai ştrengari dintre copii de actorul Costin Teodorescu.
Evenimentele de Ziua Copilului continuă pe 2 şi 3 iunie, la "Cişmigiul Copiilor", program organizat tot de Primăria Capitalei, prin ArCuB. Parcul Cişmigiu va găzdui, între orele 11.00 şi 21.00, spectacole cu personaje costumate, mimi, jongleuri, statui vii, clovni şi magicieni, care îi vor introduce pe cei mici într-o lume de poveste. Parcul va fi decorat cu baloane colorate şi panouri ilustrate cu imagini din basme şi va mai găzdui ateliere, jocuri şi concursuri. Copiii vor construi păpuşi, vor deveni maeştri origami, vor desena şi vor modela împreună cu artişti plastici, vor asculta poveşti, iar cei mai năzdrăvani vor participa la experimente distractive şi întreceri sportive. În chioşcul central, micuţii sunt aşteptaţi la face-painting şi la coafor. De asemenea, chipurile lor vor fi redate de portretişti şi caricaturişti. Cei mici sunt aşteptaţi în Cişmigiu şi la Corabia piraţilor, unde vor putea intra în lumea aventurii Disney Junior. "Cişmigiul Copiilor" se va încheia cu un recital susţinut de Elena Gheorghe, care va avea loc pe Scena Mare, de la ora 20.00.
La Opera Naţională Bucureşti, va avea loc vineri seară spectacolul "Cenuşăreasa", marcând debutul unei întregi serii de producţii pentru copii, prezentate pe tot parcursul lunii iunie: spectacolele muzical-coregrafice "Camera copiilor" de Modest Petrovici Musorgski (3 iunie), "Cutia cu jucării" pe muzica lui Claude Debussy (9 iunie) şi "Harap Alb" (16 iunie) şi spectacolele de operă adresate celor mici - "Hansel şi Gretel", după celebra poveste transpusă muzical de Engelbert Humperdinck (17 iunie), şi "Flautul fermecat" de Wolfgang Amadeus Mozart (24 iunie).
Teatrul "Ion Creangă" organizează, de asemenea, mai multe evenimente pentru a sărbători Ziua Copilului - vineri, de la ora 10.00, la sala Rapsodia de pe Lipscani, va avea loc reprezentaţia "Carolina şi poneiul", o comedie inspirată din lumea fascinantă a circului, o trupă alcătuită din şase actori ai teatrului va prezenta, de la ora 15.00, spectacolul interactiv "Pălăria cu surprize" la sediul Bibliotecii Naţionale a României, sâmbătă, de la ora 11.00, la sala Rapsodia de pe Lipscani, va avea loc reprezentaţia "Inimă rece", o piesă educativă, "care ne învaţă să iubim, să fim darnici şi buni la suflet", concursurile "Paleta micului pictor - vis şi culoare" şi "Aplauze, flori şi culori pentru actori" destinate copiilor se vor concretiza într-o frumoasă expoziţie de desene şi pictură în foaierul Teatrului "Ion Creangă" de pe Lipscani, de la ora 9.00, duminică, de la ora 11.00, la sala Rapsodia de pe Lipscani, va avea loc reprezentaţia "Războiul bucatelor" de Ioan Gârmacea, printre alte reprezentaţii şi manifestări ale instituţiei.
La Teatrul Ţăndărică din Capitală, cei mici vor putea vedea "Alice în ţara minunilor", în regia lui Alice Barb, vineri de la ora 10.00, şi "Păcală", în regia lui Ioan Brancu, sâmbătă, de la ora 10.00.
Evenimentele dedicate copiilor vor abunda şi în mall-urile din Capitală. De vineri până duminică, AFI Palace Cotroceni găzduieşte ateliere practice şi creative, spectacole cu premii, poveşti, dans şi muzică.
Băneasa Shopping City va organiza vineri Maratonul Povestilor, în timp ce sâmbătă sunt invitaţi la centrul comercial marii campioni ai sportului, printre care Leonard Doroftei, Corina Ungureanu, Otilia Bădescu, Ivan Patzaichin şi Laura Badea, să-i încurajeze pe cei mici să facă sport. Iar duminică, în Băneasa Shopping City, vine Circul Cartoon Network, cu personajele din desene animate.
(Material realizat de Laura Mitran, laura.mitran@mediafax.ro).
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe