Ziua Imnului, 29 iulie. Imnul, simbolul curajulului pentru români

  • Joi, 29 iulie, celebrăm Ziua Imnului Naţional al României.
  • MApN şi Primăria Capitalei organizează o ceremonie militară.
  • Prima înregistrare a melodiei s-a făcut pe disc, în anul 1900, în Statele Unite.
Urmărește
276 afișări
Imaginea articolului Ziua Imnului, 29 iulie. Imnul, simbolul curajulului pentru români

Ziua Imnului, 29 iulie.

Românii sărbătoresc joi Ziua imnului, o zi marcată de evenimente publice şi cu mândrie de către patrioţi.
 
 
A insuflat curaj în cele mai grele momente din istoria României: Războiul de Independenţă (1877), Primul şi Al Doilea Război Mondial, Marea Unire din 1918. Vă daţi seama ce încărcătura emoţională aveau pentru ei versurile astea,“Deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte”; “Acum ori niciodată”!...L-am ascultat recent la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ce momente unice! O să îl mai cântăm toţi, în cor, pentru că performanţele românilor nu se opresc aici. România, azi mai ascultăm o dată imnul care ne-a unit, la bine şi la greu. La mulţi ani!”, transmite MAPN, care postează şi un clip cu intonarea imnului de către tânăra Crăciun Costina Elena, elevă la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”.
 

 

Ziua imnului naţional, sărbătorită la Bucureşti

 
 

Imnul României - istoria din spatele simbolului naţional

 
“Deşteaptă-te, române" a fost compus de către Anton Pann pe versurile poetului Andrei Mureşanu şi a fost interpretat pentru prima dată în mod oficial la 29 iulie 1848, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea.
 
Imnul de stat este alcătuit din unsprezece strofe, iar la ocazii festive se interpretează strofele 1, 2, 4 şi 11. 
 
După 1990, acest cântec a fost adoptat drept imn naţional, iar ziua de 29 iulie a fost stabilită, prin lege, în anul 1998, drept Ziua imnului naţional al României.
 
Prima înregistrare a melodiei s-a făcut pe disc, în anul 1900, în Statele Unite, în interpretarea solistului Alexandru Pascu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici