Cele mai mari furturi de tablouri comise în lume

Furtul celor patru tablouri de Monet, Degas, Van Gogh şi Cézanne, care a avut loc, duminică, într-un Muzeu din Zurich, este unul dintre cele mai importante comise în lume în ultimii circa 15 ani.

Urmărește
46 afișări
Imaginea articolului Cele mai mari furturi de tablouri comise în lume

"Strigătul" de Munch

1994 - 12 februarie - O versiune a tabloului "Strigătul" de Munch este furat de la Muzeul Naţional din Oslo şi regăsit în mai.

1998 - 20 mai: Două tablouri de Van Gogh şi unul de Cézanne - furate la Muzeul de Artă Modernă din Roma şi regăsite în iulie.

          - 21 septembrie: Un Monet şi un Sisley - furate de la Muzeul de Arte Frumoase de la Nisa şi regăsite o săptămână mai târziu.

1999 - 29 ianuarie: Un Rembrandt şi un Bellini - furate de la Muzeul Nivaagaard Malerisamling, din Danemarca şi regăsite în august.

           - mai: "Saule étêté" de Van Gogh - furat la Bois-le-Duc (Olanda), regăsit în martie 2006.

           - 13 iulie: Dispariţia unui tablou de Rembrandt la Muzeul municipal din Draguignan (Franţa).

 2000 - 1 ianuarie: Un Cézanne, furat la Muzeul Ashmolean din Oxford (Marea Britanie).

            - 22 decembrie: Două tablouri de Renoir şi unul de Rembrandt, furate de la Muzeul naţional de la Stockholm. Un Renoir este găsit în aprilie 2001, cel de Rembrandt şi al doilea de Renoir, în septembrie 2005.

 2002 - 7 decembrie: Două tablouri de Van Gogh, furate de la Muzeul Van Gogh din Amsterdam.

 2004 - ianuarie: "Nature morte à la charlotte" de Picasso, furat de la Centrul Georges-Pompidou (Paris), este găsit în aprilie 2005.

          - 22 august: Două tablouri de Munch, un alt exemplar al "Strigătului" şi "Madona", furate de la Muzeul Munch de la Oslo, găsite pe 31 august 2006.

2005 - 6 martie: Trei tablouri de Munch sunt furate într-un hotel din Norvegia şi găsite a doua zi, la Oslo.

          - 30 martie: "Tête de fillette" de Renoir, furat de la casa de licitaţii Tajan, de la Paris.

          - 23 decembrie: "Femme regardant par la fenêtre" de Picasso şi "La tribu de Dan" de Chagall sunt furate dintr-o galerie de la Palm Desert (California).

2006 - 8 ianuarie: Patru tablouri celebre, printre care un Rembrandt şi un Rubens, furate din Muzeul de la Novi Sad (Serbia).

          - 25 februarie: Sunt furate opere de Dali, Picasso, Matisse şi Monet dintr-un muzeu de la Rio de Janeiro.

          - 6 noiembrie: Un Max Ernst, furat la Târgul de artă de la Cologne.

          - 8 noiembrie: "Ninos en el carreton" de Goya, furat în timpul transferului său între Toledo (Ohio) şi New York, găsit pe 20 noiembrie.

2007 - 27 februarie: Două tablouri şi un desen de Picasso, furate din casa de la Paris a unei nepoate a pictorului.

          - 5 august: Două tablouri de Bruegel, un Sisley şi un Monet, furate de la Muzeul de Arte Frumoase de la Nisa.

          - 20 decembrie: "Le Portrait de Suzanne Bloch" de Picasso şi "Le cueilleur de café" de Candido Portinari, furate de al Muzeul de artă din Sao Paulo (Brazilia).

2008 - 10 februarie: "Les coquelicots près de Vétheuil" de Monet, "Comte Lepic et ses filles" de Degas, "Branche de marronnier en fleurs" de Van Gogh şi "Le garçon au gilet rouge" de Cézanne,furate de la Collection E.G. Bührle, din Zurich (Elveţia).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici