- Home
- Main Story
- BUCUREŞTI, (20.03.2008, 21:04)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
COM: Alegerea lui Constantin Brânzan ca director al INM, un final previzibil
Alegerea de joi a judecătorului de la instanţa supremă Constantin Brânzan ca director general al Institutului Naţional al Magistraturii a fost fără surprize, în timp ce desemnarea adjunctului acestuia, judecătoarea Diana Ungureanu, a echilibrat rezultatul final al votului.
Urmărește
373 afișări
Dacă despre Diana Ungureanu majoritatea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii au remarcat faptul că a avut o prestaţie demnă de roba de magistrat şi pentru funcţia pentru care a candidat, despre candidaţii la postul de director general al INM opiniile au fost iniţial destul de împărţite.
Contracandidata Dianei Ungureanu - judecător la Curtea de Apel Piteşti a fost Nicoleta Cristuş - preşedintele Judecătoriei sectorului 1 Bucureşti, care a obţinut opt voturi "pentru" din 18.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi ce ai de făcut la alegeri. Pui ștampila pe alb!
-
Netanyahu spune că Hamas nu va mai conduce enclava palestiniană
-
DNA despre scandalul panourilor: nu este dispusă efectuarea urmăririi penale faţă de nicio persoană
-
Procurorii din New York spun că se vor opune respingerii condamnării lui Trump
Constantin Brânzan - unul dintre judecătorii instanţei supreme în procesul privind averea lui Dan Ioan Popescu - a fost ales ca şef al INM, contracandidaţi fiind profesorul de drept Smaranda Angheni de la Academia de Studii Economice şi judecătoarea Andreea Stoica de la Curtea de Apel Bucureşti.
După audierea celor trei candidaţi, Brânzan a adunat nouă voturi "pentru", restul fiind împărţite între cele două candidate.
Doi membri ai CSM nu au votat pe niciunul dintre candidaţi, apreciind că nu se ridică la valoarea funcţiei la care aspiră.
În urma deliberărilor, s-a decis elaborarea unui alt tip de buletin de vot, prin care membrii CSM erau consultaţi dacă judecătorul Constantin Brânzan să fie votat sau nu pentru conducerea INM. Aşa s-a decis, cu zece voturi "pentru" şi opt "împotrivă", plasarea lui Brânzan într-o poziţie despre care în lumea juridică bucureşteană se ştia de mult că o va ocupa.
Dacă Brânzan va avea aceeaşi colaborare şi comunicare pe care a avut-o cu presa în perioada în care a deţinut funcţia de purtător de cuvânt al Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, Institutul Naţional de Magistratură ar putea intra într-o perioadă de trei ani de opacitate.
Fosta conducere a fost greu de strunit de către Consiliul Superior al Magistraturii, pentru că a fost numită de către Consiliul Ştiinţific al INM, CSM având doar un aviz consultativ.
Procedura de numire a conducerii INM a fost modificată după un incident generat de retragerea invitaţiei fostului ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu, la un eveniment european, momentul fiind speculat de CSM pentru a schimba legea şi a putea desemna pe cine va dori ca director general şi ca adjunct al acestuia.
Anul trecut, fostul director general al INM, Mihai Selegean, avertiza că modificările aduse vor transforma INM dintr-o instituţie publică - aflată în coordonarea Consiliului Superior al Magistraturii - într-o instituţie subordonată CSM, şi asta în urma schimbării modului în care sunt numiţi şi revocaţi directorul INM şi cei doi adjuncţi ai acestuia.
Procedura de alegere de joi confirmă dorinţa CSM de a avea un partener docil la INM.
(Comentariu realizat de Lucia Efrim, lucia.efrim@mediafax.ro)
Citește pe alephnews.ro: Gemini este acuzat că i-a spus unui utilizator „te rog să mori” și „ești o pierdere de timp și de resurse. Ești o pată pe univers”
Citește pe www.zf.ro: Criză fără precedent în Europa de la al Doilea Război Mondial încoace: Ce este sistemul ATACMS, care ameninţă să arunce în aer războiul din Ucraina. Americanii au autorizat Kievul să folosească rachete cu raze lungă de acţiune pentru a lovi ţinte din Rusia
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Fiii lui Silviu Prigoană nu pot face succesiunea. Care este motivul + acuzații grave din partea Adrianei Bahmuțeanu
CANCAN.RO
Cele 15 legume care previn cancerul, potrivit lui Dragoș Pătraru. Se găsesc în toate piețele și supermarketurile din România
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe