COM: Artişti, scriitori, medici, sportivi au comentat cele mai frumoase locuri ale "Micului Paris"

Aminitiri de odinioară au fost depănate de marii artişti în cadrul unei festivităţi a primarului general cu ocazia "Zilelor Bucureştiului", care le-a înmânat diplome de excelenţă, iar în acordurile muzicii Orchestrei Simfonice s-au făcut clasamente ale celor mai frumoase locuri din Capitală.

Urmărește
42 afișări
Imaginea articolului COM: Artişti, scriitori, medici, sportivi au comentat cele mai frumoase locuri ale "Micului Paris"

COM: Artişti, scriitori, medici, sportivi au comentat cele mai frumoase locuri ale "Micului Paris"

Pentru Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, cel mai frumos loc din Bucureşti este centrul istoric, mai exact strada Lispcani, pe unde în copilărie îl plimba bunicul său, de aceea edilul îşi doreşte să redea zonei "frumuseţea de odinioară".

Absent de la deschiderea festivităţilor privind Zilele Bucureştilor, primarul general a organizat însă un eveniment special dedicat elitelor Capitalei: artişti, medici, sportivi, scriitori, câtăreţi, balerini, rectori şi chiar bancheri.

Sorin Oprescu a pregătit 30 de diplome de excelenţă ,"pentru oameni speciali, ce trebuie respectaţi şi iubiţi', după cum a spus edilul şef.

Festivitatea a început cu un mic discurs al primarului, în biroul acestuia. Pe un ton puternic, Oprescu a ţinut un discurs scurt, în care a subliniat că este "o onoare şi o plăcere să vadă reunite, în acea instituţie, atâtea personalităţi ale oraşului şi ţării.

"Sunt astăzi pus în poziţia onorantă, dar în acelaşi timp stranie, să vă ofer ceva ceea ce dumneavoastră aţi câştigat deja: aprecierea comunităţii, susţinerea noastră şi mândria de a vă avea ca reprezentanţi, indiferent care ar fi domeniile în care v-aţi manifestat talentul şi calităţile excepţionale. Vreau să vă reamintesc că sunteţi simbolul cetăţii, sunteţi modele pentru comunitatea în care trăiţi. Gestul pe care îl face instituţia pe care o conduc nu este unul formal, nu este doar gestul primarului Sorin Oprescu pentru nişte oameni speciali. Este gestul a ceea ce ar trebui să simţiţi când păşiţi pe străzile oraşului, dragostea şi respectul nostru. Vă mulţumim !", a spus ediul şef al Capitalei.

Îaninte de înmânarea diplomelor de excelenţă, Sorin Oprescu a rugat să fie păstrat un moment de reculegere în memoria celui care a fost marele actor Ştefan Iordace, decedat în urmă cu o săptămână.

Apoi, pe rând, au fost felicitaţi pentru contribuţia adusă cetăţii: maestrul Radu Beligan, Angela Similea, Gheorghe Dinică, Florin Piersic, Sergiu Nicolaescu, Alexandru Tomescu, Dinu Săraru, Marcel Guguianu, Angela Similea, Corina Chiriac, Ileana Iliescu, Silvia Iulia-Kerim, Ion Sălişteanu, Cristian Ţopescu, Elisabeta Polihroniade, Alina Dumitru, Sandra Izbaşa, Viorica Susanu, Georgeta Andrunache, Ioan Haiduc, prof.dr. Ioan Lascăr, prof. dr. Ionel Sinescu, rector prof. Ecaterina Andronescu , rector prof. Florian Popa, rector prof. Emilian Barbu Popescu, acad.prof. dr. Eugen Simion şi Radu Gheţea.

Sorin Oprescu a strecurat, din când în când - pe lângă tardiţionala sintagmă "contribuţie deosebită adusă cetăţii" - mulţumiri speciale marelui actor Radu Beligan, urându-i sănătate multă. Renumitului comentaror sportiv Cristian Ţopescu, edilul i-a dat "cuvântul de onoare că va face hipodomul acela", de care cei doi au vorbit. I-a mulţumit regizorului Sergiu Nicolăescu pentru că "l-a onorat cu prietenia lui".

Apoi, au urmat diplomele pentru cei lângă care şi-a petrecut cea mai mare parte din viaţă, medicii: profesorul Ioan Lascăr - "eminent chirug'', după cum l-a calificat Sorin Oprescu; Ionel Sinescu - "coleg de an şi eminent chiurg"; rectorul UMF "Carol Davila ''Florian Popa - "omul de la care au învăţat carte multe generaţii", urmând "colega şi prietena sa, rectorul Ecaterina Andronescu".

La rândul său, Ileana Iliescu a mulţumit pentru că nu au fost uitaţi balerini. "Sunt puţini cei care-şi amintesc de noi, de balerini, vă mulţumesc !", a spus Ileana Iliescu.

De asemenea, Silvia Iulia-Kerim a spus să este sigură că în 11 august 2011 va fi refăcut centrul vechi al oraşului, aşa cum a promis Sorin Oprescu. "Sunt sigură că vom avea din nou străzile de alădată, aşa cum au fost Lipscani, Şelari, Samârdan. Mă bucur ca avem, în sfârşit, un primar care iubeşte Bucureştiul", a mai spus scriitoarea.

Au urmat urări, cupe de şampanie şi depănări de amintiri de odinioară, acompaniate de muzica Orchestrei Simfonice Bucureşti.

Corina Chirac a mărturisit că ea iubeşte cel mai mult zona Kiseleff, pe unde se plimba cu trăsura. Gheorghe Dinică şi rectorul Florina Popa au susţinut că zona cea mai frumoasă este "cea de la Arcul de Triunf", profesorul Iona Lascăr - parcul şi împrejurimile Facultăţii de Medicină, iar maestrul Radu Beligan a mărturist că se simte excepţional la Schitul Darvarii. Pentru edilul şef , Lipscani este locul cel mai încărcat de emoţie. "Acolo mă plimba bunicul când eram mic", a spus Oprescu.

Pentru câteva monete, oamenii tac. Se aud doar acordurile unui vals. Zâmbesc, iar gândurile lor par să se fi dus spre cele mai frumoase locuri de odinioară, din Micul Paris. Apoi se iau la braţ, coboară treptele de marmură, doi câte doi, sfârşind prin a face poza de grup.

''La mulţi ani Bucureşti ! Să redevii ceea ce ai fost cândva", spun aproape în cor cei ce sunt doar o pare din excelenţa metropolei.

(Comentariu de Elvira Gheorghiţă, elvira@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici