COM: Bucureştiul, o urnă de nervi

La aflarea rezultatelor din Capitală, liderul oficial al PDL, Emil Boc, a justificat înfrângerea acuzându-i pe bucureşteni că au votat emoţional şi le-a proorocit că se vor căi pentru alegerea lor.

Urmărește
11 afișări
Imaginea articolului COM: Bucureştiul, o urnă de nervi

COM: Bucureştiul, o urnă de nervi

Profesionistul desăvârşit căruia toţi românii îi sunt datori pentru faptul că pot călători fără vize în UE, specialistul vizionar care a propus în programul său soluţii pragmatice şi coerente care ar fi izbăvit Capitala de umilul ei destin dâmboviţean, însuşi prietenul şi susţinătorul preşedintelui Traian Băsescu, ei bine da, Vasile Blaga a fost trădat de mitici.

Prin urmare, bucureştenii au negat evidenţa şi nu au fost capabili să-şi priceapă interesul, acordând încrederea lor unuia care este taman antiteza lui Blaga, doctorul Oprescu. "Acel" Oprescu crescut de mic într-un mediu bolşevic, acela care şi-a falsificat actele de studii, un chirurg mai patetic decât Ciomu… Cât despre caracter, omul e neserios, grobian şi lipsit de punctualitate. O "caricatură a lui Băsescu", cum a fost caracterizat de o parte a presei. În plus, pe lângă absenţa unui proiect referitor la oraş, dacă ignorăm aiurelile, Oprescu este marioneta lui Iliescu, tartorele ortacilor. Şi tot el este susţinut de clica celor "322" şi de televiziunile lor.

Bucureştenii au înnebunit sau li s-a urât cu binele. În loc să voteze raţional, au votat emoţional. Ei bine, bucureşteni, veţi regreta!

Cam asta a fost justificarea lui Boc, pentru înfrângerea PDL în Capitală. Şi mesajul cât un blestem adresat miticilor. Pentru prima dată de când se ştie, Boc a îndrăznit să nu-l mai îngâne pe Şefu'. Şi-a permis o duritate pe care Băsescu a exilat-o în spatele unui zâmbet chinuit. De remarcat că preşedintele României s-a autocenzurat şi n-a mai blagoslovit un ziarist, limitându-se doar să constate că acesta nu cunoaşte gradele de comparaţie ale adjectivului. Când domnia sa a spus că rezultatele din Bucureşti sunt "foarte bune", atunci chiar aşa sunt.

Adevărul e că rezultatele sunt "foarte" … proaste. Electoratul şi, mai ales cel din inima ţării, îşi retrage treptat nădejdea în "preşedintele pentru alte coordonate istorice". În noiembrie cetăţenii nu i-au mai dat "tot", respingând uninominalul. Acum i-au dat puţin. La alegerile care vor urma, cine ştie?

Dacă Blaga ar fi fost slab pregătit pentru bătălie, un candidat de ocazie fără speranţă, Boc şi Băsescu s-ar fi putut consola. Dar, din lămurirea lui Boc, Blaga a pierdut pentru că bucureştenii au fost pur şi simplu surescitaţi. Facil ar fi ca PDL-ul să arunce întreaga vină în cârca lui Videanu. Sau să-l blameze pe Iliescu din care n-a mai rămas decât zâmbetul pisicii de Cheshire. Dar e mult mai mult decât atât.

Chiar aşa, domnule preşedinte, dumneavoastră de ce credeţi că bucureştenii sunt nervoşi în ultima vreme?

(Comentariu realizat de Alexandru Purcăruş, alexandru.purcarus@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici