COMENTARIU: Coana Miţa în genunchi

"Porcăiala" continuă din ultimele zile dimprejurul a ceea ce fuse odată Steaua şi-a mai consumat, miercuri, un episod, pe cât de previzibil pe atât de îngreţoşător de plin de vorbe goale - conferinţa de presă a managerului "coana Miţa", aşa cum l-a gratulat Piţurcă pe Stoica.

Urmărește
31 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU: Coana Miţa în genunchi

COMENTARIU: Coana Miţa în genunchi (Imagine: Alexandru Hreniuc/Mediafax Foto)

A strâns presa la stadion, lăsând să se înţeleagă că ar demisiona, aşa cum promisese când se zvonea că ar veni Cârţu antrenor. Dar n-a fost aşa, a organizat o conferinţă ca să spună nimic. Că rămâne "manager" la Steaua, alături de "spărgătorul" de bănci Sorin Cârţu, unul dintre numeroşii săi duşmani. Pentru că, nu-i aşa, el face parte "dintr-o familie unde capul nu se pleacă", după cum a afirmat la întâlnirea cu presa.

Motivele (sau cauzele?) care l-au făcut să se sucească cu 180 de grade de la cruciala decizie de a demisiona sunt trei:

1. "Am realizat că legătura pe care o am cu sporterii este imposibil să se mai rupă vreodată, am fost în permanent contact cu ei în aceste zile". După experimentul de acum câţiva ani, când l-a surprins pe un suporter cu "o perversă" ca pe la Tribuna Oficială, rămăsesem cu impresia că legăturile nu mai sunt atât de strânse.

2. "Pentru că, dacă am avut odată tentativa care s-a şi concretizat de a pleca, acum nu a fost aşa şi Gigi Becali a demonstat că vrea ca eu să rămân. Chiar m-a lăsat să aleg ce vreau să fac dacă nu sunt de acord cu numirea lui Cârţu". Cum adică "m-a lăsat să aleg ce vreau să fac dacă nu sunt de acord cu numirea lui Cârţu"? Şi alegerea a fost să fie de acord, nu?

3. "Pentru că am avut surpriza de a primi foarte multe mesaje din partea jucătorilor şi, ceea ce m-a uimit, din partea unor jucători despre care tocmai presa scrie că aş avea probleme cu ei. M-am împotrivit venirii lui Sorin Cârţu, aveam probleme mai vechi, care s-au soluţionat astăzi, în urma unei discuţii bărbăteşti. Îl asigur de concursul meu şi sper ca împreună să ieşim din această situaţie, pentru unii dramatică, pentru alţii mai puţin dramatică", a mai spus Stoica. Trecând peste discuţia "bărbătească" şi "susţinerea" jucătorilor rămâne de remarcat folosirea unui cuvânt - "concursul". Nu îl asigură pe Cârţu de susţinerea sa, ci de "concursul" său. De el a beneficiat, pare-se, şi Marius Lăcătuş.

După 0-3 cu FC Braşov pe teren propriu, Mihai Stoica i-a îndemnat pe jucătorii stelişti să cadă în genunchi în faţa suporterilor, împreună cu el. Jucătorii s-au ridicat.

Alăturarea numelui lui Stoica de Coana Miţa Biciclista e nedreaptă. Maria Mihăescu, pe numele ei adevărat, se pare că ar fi fost chiar un adevărat pionier în ceea ce s-ar putea numi emanciparea femeii în România.

(Comentariu de Adrian Tone, adrian.tone@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici