FOCUS: După vot,Tăriceanu s-a relaxat cu muzică ambientală şi a depănat cu ziariştii amintiri din '90

După ce a trecut pe la urna de vot, premierul Tăriceanu s-a destins pe fundal de muzică ambientală de la vechiul său magnetofon Akai, la vila de lângă lacul Snagov, povestind jurnaliştilor cum conducea un post de radio în 1990 şi glumind pe tema mesajelor electorale transmise prin telefoane mobile.

Urmărește
24 afișări
Imaginea articolului FOCUS: După vot,Tăriceanu s-a relaxat cu muzică ambientală şi a depănat cu ziariştii amintiri din '90

FOCUS: După vot,Tăriceanu s-a relaxat cu muzică ambientală şi a depănat cu ziariştii amintiri din '90 (Imagine: Mediafax Foto)

Duminică dimineaţa, după ce a votat la o şcoală din Ciofliceni, Tăriceanu i-a invitat pe ziariştii acreditaţi la Guvern la o cafea la reşedinţa sa de lângă lacul Snagov, aflată la doi paşi de secţia de votare.

Odată ajunşi în curtea casei, el le-a arătat ziariştilor plantele şi piticii de grădină cu celule solare, achiziţionaţi pentru fiul său cel mic, după care i-a invitat în livingul reşedinţei. Tăriceanu şi-a luat în serios rolul de gazdă şi amers în bucătărie unde a preparat cafele pe care tot el le-a servit oaspeţilor.

Pentru a destinde atmosfera, Tăriceanu a pus o bandă cu muzică ambientală la vechiul său magnetofon Akai, aparat aflat în birou alături de colecţia sa de maşinuţe. În birou, printre cărţi tehnice şi machete de automobile, premierul avea şi cărţi istoriografie şi politologie, pe care a spus că le citeşte în puţinele momente libere.

El a povestit jurnaliştilor despre experienţa sa în presă de la începutul anilor 90, când a înfiinţat un post de radio, arătând cererea de înfiinţare a postului Radio Contact, aprobată în 1990 de premierul din acea perioadă şi actualul său consilier, Petre Roman.

El a glumit şi pe tema unor mesaje electorale în versuri, transmise prin intermediul telefoanelor mobile.

Afară pe uliţa satului, unde numărul forţelor de ordine şi al ofiţerilor SPP era cel puţin egal cu al ziariştilor prezenţi la Ciofliceni, unii localnici se îndreptau molcom spre secţia de votare, iar o bătrână indica şcoala la care era amenajată urna de vot: "Mergeţi înainte şi unde vedeţi o târlă de maşini, acolo e".

Atenţia ofiţerilor SPP a fost atrasă de o femeie din Snagov, care pretindea că este o fostă jurnalistă. Ea a fost condusă la secţia de poliţie din localitate, unde nu a putut face dovada că practică această meserie, dar după legitimare i s-a permis să se întoarcă la secţia de vot, unde a asistat la decaraţiile premierului, sub atenta supraveghere a forţelor de ordine.

Deşi legea interzice afişarea însemnelor electorale în apropierea secţiilor de votare, la nici 50 de metri de şcoala din Ciofliceni erau lipite pe un gard afişele electorale atât ale premierului Tăriceanu, cât şi ale unui candidat PDL pentru funcţia de deputat.

Ierarhia este respectată şi în acest caz, afişul şefului PNL fiind mai bine poziţionat şi amplasat chiar în curba şoselei, remarcă un localnic. Persoanele din apropiere îi dau dreptate şi îşi văd de treabă, iar afişele rămân la locurile lor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici