FOCUS: Muse a demonstrat că merită numele de "cea mai tare trupă live din Europa"

Muse, prezentată ca fiind "cea mai tare trupă live din Europa", a arătat, sâmbătă seara, publicului din Bucureşti, de ce merită o asemenea caracterizare. Cu un show foarte bine pus la punct, formaţia britanică a cucerit publicul de aproximativ 13.000 de persoane.

Urmărește
2 afișări
Imaginea articolului FOCUS: Muse a demonstrat că merită numele de "cea mai tare trupă live din Europa"

FOCUS: Muse a demonstrat că merită numele de "cea mai tare trupă live din Europa"

Show-ul, care a avut loc pe stadionul naţional de rugby "Arcul de Triumf", a început în jurul orei 19.30, când pe scenă şi-a făcut aparţia Brett Anderson, fostul solist al trupei Suede. Chiar dacă stadionul nu era plin încă nici măcar pe jumătate, mii de persoane aşteptând încă la cozile formate la singura intrare care permitea accesul pe gazon, Anderson a reuşit să încălzească atmosfera. A început cu câteva piese de pe noul său album solo, dar, după cum era de aşteptat, publicul a reacţionat cel mai puternic la hituri precum "The Beautiful Ones", cântec lansat în urmă un 11 ani, pe albumul "Coming Up", al trupei Suede.

Recitalul lui Anderson a durat aproximativ 45 de minute, iar la jumătate de oră după acesta, pe scenă şi-au făcut apariţia Matthew Bellamy, Chris Wolstenholme şi Dominic Howard, entuziasmând spectatorii de la primele acorduri ale "Knights of Cydonia", o piesă din 2006, al cărei videoclip a fost filmat parţial chiar în România. Apariţia trupei a fost marcată nu doar de ţipetele şi aplauzele celor prezenţi, ci şi de o explozie de lumină de la zecile de reflectoare îndreptate spre ei.

Au urmat în concert piese precum "Starlight", care înregistrează influenţe din partea formaţiei americane The Strokes, "Supermassive Black Hole", unul dintre cântecele formaţiei cu cel mai mare succes la public, dar şi "Feeling Good", de pe albumul "Origin of Symmetry", sau "Invincible" şi "Sing for Absolution".

Prezentată ca fiind "cea mai tare trupă live din Europa", Muse şi-a câştigat acest renume nu pentru că ar avea un spectacol cu dansatoare exotice sau mult sclipici, ci pentru că reuşeşte să pună în scenă un show foarte coerent şi bine închegat, de la sunetul "plin" la partea de visuals, şi desigur, la evoluţia în sine a celor trei headlineri. Energia pe care Muse reuşeşte să o degaje într-un concert este suficientă pentru a pune în mişcare câteva mii de oameni - chiar zeci şi sute de mii, dacă e vorba de stadionul Wembley din Londra. Cei trei cântăreţi şi-au "atacat" practic instrumentele, Bellamy trecând, cu o uşurinţă care lua publicul prin surprindere, de la riffuri dure de chitară electrică la solfegii de pian.

Se poate spune că muzica celor de la Muse e creată oarecum după aceeaşi formulă, însă asta nu înseamnă că nu e o formulă bună. Multe dintre piese încep cu o parte vocală sau instrumentală oarecum relaxată, ce se transformă apoi brusc în ceva mult mai aspru, mai rock.

Deşi nu s-au adresat aproape deloc celor din public, lansând doar un "thank you" pe la jumătatea concertului şi rugându-i pe cei prezenţi să-şi aprindă brichetele şi telefoanele mobile, când au făcut ultima plecăciune înainte de a părăsi scena, în încheierea show-ului, Dominic a rostit o promisiune: "Ne vom întoarce. Vă iubim".

(Serviciul Foto al MEDIAFAX vă pune la dispoziţie imagini)

(Cristina Mazilu, cristina.mazilu@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici