Pacienţii internaţi în spitalele unde sunt secţii speciale nu au dreptul de a vota

Numărul alegătorilor care aşteaptă să voteze la secţiile speciale organizate în spitalele Capitalei a crescut de la o oră la alta, oamenii aşteptând peste o oră pentru a-şi alege preşedintele, în timp ce pacienţilor internaţi în aceste unităţi medicale le este îngrădit dreptul la vot.

Urmărește
74 afișări
Imaginea articolului Pacienţii internaţi în spitalele unde sunt secţii speciale nu au dreptul de a vota

Pacienţii internaţi în spitalele unde sunt secţii speciale nu au dreptul de a vota (Imagine: Mediafax Foto)

Persoane care nu au domiciliul în Bucureşti, dar pot vota în secţii speciale, s-au aşezat, duminică, la coada formată la Spitalul Caritas, din sectorul 3 Bucureşti. Mulţi au nevoie de cel puţin un sfert de oră pentru a vota, întrucât nu ştiu să scrie, ceea ce îngreunează procesul de votare.

Cozile de la secţiile speciale se formează şi din cauza timpului necesar pentru completarea declaraţiilor pe propria răspundere pentru cei care nu au domiciliul în Bucureşti.

La Spitalul Caritas au fost alegători care au aşteptat chiar şi o oră şi jumătate să voteze, media de stat la coadă fiind de aproximativ o oră.

De la orele prânzului, unitatea a fost informată de Biroul Electoral Central că pot să voteze şi persoanele care au viză de flotant, reprezentanţii comisiei estimând că numărul alegătorilor va creşte.

În centrul oraşului, la secţia de votare de la Spitalul Colţea, deşi erau şi persoane nemulţumite de aglomeraţia din faţa urnelor, totuşi alegătorii au aşteptat peste 45 de minute să voteze.

Au fost amplasate secţii speciale de votare în opt unităţi sanitare din Capitală şi anume la Spitalul de Psihiatrie "Dr. Constantin Gorgoş" (Secţia 632), Spitalul Justiţiei "Dr. Constantin Angelescu" (Secţia 633), Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie (Secţia 634), Spitalul Colţea( Secţia 635), Spitalul Caritas (Secţia 636) şi Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş" (Secţia 637), toate în Sectorul 3, Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" (Secţia 815), din Sectorul 4 şi Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie "Panait Sârbu" (Secţia 1.256), din Sectorul 6 al Capitalei.

Dacă la secţiile din spitale pot vota cei care nu domiciliază în Capitală, pacienţii internaţi, care au buletin de Bucureşti, nu pot alege, întrucât ei nu se încadrează la persoanele care îşi pot exprima opţiunile în unitatea spitalicească.

Procedura în cazul bolnavilor este diferită faţă de alţi ani. Pacienţii trebuie să aibă domiciliul în zona în care se află circumspcripţia electorală la care este arondat spitalul.

Duminică se desfăşoară scrutinul pentru alegerea preşedintelui României, dar şi pentru consultarea alegătorilor în legătură cu modificarea structurii Parlamentului, în sensul de a fi Unicameral şi cu mai puţin parlamentari.

(Material realizat de Departamentul Eveniment; eveniment@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici