PSD în debutul campaniei: Bancuri cu Băsescu, Geoană fără SPP şi afişe cu "Învingem împreună"

Candidatul PSD la funcţia de preşedinte, Mircea Geoană, şi-a început, vineri, campania mergând cu autocarul electoral de la Bucureşti la Ploieşti, unde au apărut şi primele afişe cu sloganul "Învingem împreună".

Urmărește
80 afișări
Imaginea articolului PSD în debutul campaniei: Bancuri cu Băsescu, Geoană fără SPP şi afişe cu "Învingem împreună"

PSD în debutul campaniei: Bancuri cu Băsescu, Geoană fără SPP şi afişe cu "Învingem împreună" (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Geoană şi alţi câţiva lideri ai PSD, Ilie Sârbu, Dan Nica, Victor Ponta şi Ionuţ Bazac, au călătorit de la sediul din Kiseleff al partidului spre Ploieşti cu autocarul de campanie, vopsit în roşu şi având imprimată imaginea candidatului.

Pentru prima zi de campanie, liderii au fost, în autocarul în care au avut loc şi ziariştii, relaxaţi, puşi pe glume şi încrezători.

Unii au spus bancuri cu Traian Băsescu, alţii l-au ironizat pe premierul demis, Emil Boc, au criticat ultimele măsuri luate de Executiv, iar Mircea Geoană se arăta nedumerit de "tasarea" lui Sorin Oprescu în sondaje, de "scăderea dramatică" a actualului şef al staului şi bucuros de faptul că a înregistrat, la o emisiune tv de joi seara, un rating cu aproape un procent mai ridicat decât primarul Capitalei, la o altă emisiune, în acelaşi interval.

Cum drumul până la centura Ploieştiului a fost destul de lung, liderii PSD şi-au ocupat timpul şi lecturând, unii, ziare, alţii mailuri, alţii dosare de documentare pentru prima vizită oficial electorală.

Viaţa de opoziţie în care au intrat miniştrii PSD s-a văzut imediat după intrarea în Ploieşti, unde autocarul, lipsit de antemergători, a rămas blocat în traficul de pe linia de centură, fiind ajutat la un moment dat de un echipaj de Poliţie. Geoană a renunţat la dispozitivul asigurat de SPP, preferând, pentru această primă zi de campanie, să îi aibă în jurul lui pe liderii locali, pe vicepreşedinţii care l-au însoţit în autocar, pe consilier şi pe unii muncitori de la obiectivele electorale vizitate.

Primul punct de descindere a fost o răspântie de drumuri la care începuseră să trudească, timid, două excavatoare pentru ceea ce ar urma să fie o modernizare de drum judeţean. Pe cei câţiva stâlpi din apropiere erau lipite primele afişe cu sloganul de campanie al lui Mircea Geoană : "Învingem împreună!".

Prezidenţiabilul PSD a schimbat câteva cuvinte cu cei aproape cincizeci de tineri îmbrăcaţi în roşu care au constituit comitetul de primire şi în zgomotul excavatoarelor, a dat o scurtă declaraţie de presă în care a acuzat risipa de fonduri de la Ministerul Transporturilor, afirmând că va susţine, la nivelul Comisiei Europene, o acţiune de punere "în carantină" a ministerului, pentru monitorizarea cheltuirii fondurilor.

După ce a schimbat câteva cuvinte şi cu unul dintre cei doi excavatorişti, autocarul lui Mircea Geoană a mers la parcul industrial din Ploieşti, unde a vizitat o fabrică de instalaţii de climatizare pentru industria auto şi o fabrică de mobilă.

Geoană s-a arătat interesat de procesul tehnologic, de viaţa muncitorilor şi le-a spus acestora despre planul său de construire a 50.000 de locuinţe sociale, echipate complet, pentru care se vor face comenzi de mobilă, gresie şi faianţă şi de echipamente casnice de la producători autohtoni.

După ce şi-a făcut mâna cu aceste mini-întâlniri, candidatul PSD se va întâlni, vineri după-amiaza, cu o mulţime mai mare, într-un miting electoral la care i-au promis că vor ajunge şi Ion Iliescu şi Adrian Năstase.

(Material realizat de Florin Ciolac; florin.ciolac@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici