- Home
- Main Story
- ARAD, (07.12.2011, 13:21)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sute de arădeni merg zilnic în Ungaria la cumpărături. Preţurile sunt mai mici cu 25 la sută
Numărul arădenilor care trec zilnic frontiera în Ungaria pentru a face cumpărături a crescut considerabil în ultimele zile, în condiţiile în care alimentele de bază sunt, în medie, mai ieftine cu 25 la sută şi există numeroase oferte ale magazinelor în luna decembrie.
Urmărește
17816 afișări
Sute de arădeni merg zilnic în Ungaria la cumpărături. Preţurile sunt mai mici cu 25 la sută
Înainte de sărbători, magazinele, pieţele sau depozitele alimentare din Ungaria au oferte la produsele de bază, la dulciuri, jucării şi detergenţi, astfel că arădenii au calculat că pot cumpăra mai ieftin cu 25 la sută.
Arădenii care aleg Ungaria pentru cumpărături spun că preţurile au devenit mult mai avantajoase pentru români şi pe fondul devalorizării forintului.
"În ultimele zile am cumpărat la cursul de 1,45 de lei o sută de forinţi, iar în vară plăteam 1,6 lei. Alimentele de bază au fost şi înainte mai ieftine în Ungaria, dar acum este şi mai avantajos să le cumpărăm de acolo. Ofertele de sărbători din magazinele lor sunt mai multe şi există o diversitate mare a produselor", spune Ecaterina Horvath, din municipiul Arad, care merge aproape săptămânal la un supermarket din Mako.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Clienţii arădeni aleg în special magazinele mari din Mako, Szeged, Gyula şi Bekescsaba, însă afirmă că găsesc oferte bune şi imediat ce trec graniţa, în magazinele mici sau în piaţa din Battonya.
Mulţi dintre cumpărători aduc din Ungaria marfă pentru a o vinde la un preţ ceva mai mare în pieţele din Arad sau cunoscuţilor.
"Aduc în special dulciuri, detergenţi şi alimente neperisabile, cum sunt conservele. În perioada asta trec foarte bine bomboanele de Crăciun, pe care le cumpăr de acolo la jumătate de preţ faţă de magazinele noastre. Le dau puţin mai scump la piaţă, dar clienţii tot sunt mulţumiţi", afirmă o femeie din Arad care deţine o gheretă în Piaţa "Mihai Viteazul".
Parcările magazinelor din Ungaria apropiate de frontieră sunt pline aproape la fiecare sfârşit de săptămână cu maşini cu numere de Arad sau Timiş. În unele centre comerciale, angajaţii vorbesc şi limba română, iar etichetele produselor sunt traduse. Unii mici comercianţi acceptă inclusiv moneda românească.
Cât despre preţurile produselor de bază, zahărul şi uleiul sunt printre cele mai avantajoase. Un kilogram de zahăr costă în Ungaria aproximativ 3 lei. Uleiul se cumpără în ţara vecină cu 4 lei, orezul cu 3,5 lei, untul (grăsime 65 la sută) cu 2,7 lei, făina cu 1,5 lei, laptele (1,5 grăsime) cu 1,7 lei, iar cartofii cu 70 de bani în magazine şi 50 de bani în pieţe.
Bomboanele de pom, din ciocolată cu jeleu, costă 10 lei kilogramul. Aduse din Ungaria, acestea se vând în pieţele din Arad cu 13 - 15 lei.
Detergenţii din mărcile cunoscute în România costă în ţara vecină cu până la 20 la sută mai puţin.
Totodată, arădenii cumpără cu baxuri de 10 kilograme carne de pui, care este mult mai ieftină în depozitele de peste graniţă sau în magazinele rurale. Kilogramul de aripi de pui costă aproximativ 5 lei, pulpele 6 lei, iar pieptul cu os costă 9 lei kilogramul.
Potrivit Biroului de presă al Poliţiei de Frontieră Arad, traficul prin punctele de frontieră arădene cu Ungaria a crescut în ultimele zile la 15.000 de persoane în 24 de ore, faţă de 12.000 în zile obişnuite.
Prin Vama Nădlac, punctul de ieşire spre Mako sau Szeged, în ultimele 24 de ore au trecut 9.000 de persoane, cu 3.000 mai multe faţă de zilele obişnuite.
(Material realizat de Marian Buga, marian.buga@mediafax.ro)
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe