Dezvăluiri în cazul accidentului ministrului Bode. George Nica, procuror militar: ,,Dosarul a fost la mine exact o zi! Nicio declaraţie nu era la dosar”

  • George Nica – procuror militar de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti – devoalează, în premieră, la ,,Marius Tucă Show”, numele şoferului de la SPP care conducerea maşina ministrului Lucian Bode.
  • Procurorul militar George Nica susţine şi faptul că, în momentul primirii dosarului – la patru zile după accident – nu exista nicio audiere ai celor implicaţi. ,,Am avut dosarul fix o zi, a doua zi mi-a venit ordonanţă de preluare a cazului!”
  • Ion Cristoiu: ,,E clar că ceva a fost în neregulă, muşamalizarea cercetării la faţa locului. Poliţia Rutieră trebuie să ia declaraţii că să afle cine e de vină.”
  • Sorina Matei: ,,Aşa cum circula maşina ministrului Bode, ea avea calitatea de participant în trafic. SPP nu a cerut pentru Lucian Bode antemergător de la Poliţie, care are alt regim.”
Urmărește
19655 afișări

Dezvăluiri în exclusivitate, în cea de-a doua parte a emisiunii „Marius Tucă Show” de miercuri, privind cazul accidentului în care a fost implicat ministrul Tranporturilor, Lucian Bode.

Prezentă în platoul Aleph News, jurnalista Sorina Matei – cea care a investigat în amănunt cazul – şi Ion Cristoiu pun cap la cap informaţii din această speţă cu multe necunoscute.

Marius Tucă i-a mai avut invitaţi prin telefon pe procurorul militar George Nica, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti – la care dosarul a stat exact o zi – şi pe Lucian Diniţă, fostul şef al Poliţiei Rutiere.

Cine este ofiţerul SPP care conducea maşina lui Bode

Aşadar, procurorul militar George Nica dezvăluie, în premieră, la ,,Marius Tucă Show” numele şoferului de la SPP care conducerea maşina ministrului Lucian Bode în momentul în care a avut loc accidentul.

”Subofiţerul care era la volanul VW Touareg de la SPP, am reţinut numele de Lupu, parcă şi Nicolae este prenumele, nu mai reţin exact. Dosarul a fost la mine exact o zi”

 Procurorul militar a mai devoalat şi faptul că, la preluarea cauzei, nu exista la dosar nicio audiere ai celor implicaţi. Totodată, acesta susţine că SPP nu a raportat Parchetului Militar accidentul, deşi avea obligaţia să facă imediat acest lucru.

,,M.Tucă: SPP v-a informat în legatură cu incidentul?

G. Nica: Până la preluarea cauza Parchetul nu a informat referitor la cauză.

M. Tucă: La câte zile dupa a venit dosarul? Accidentul a fost pe 30 august 2020.

G. Nica: Dosarul a ajuns pe 3 septembrie 2020. (…) La poliţie nu s-au efectuat alte acte de urmărire penală, audieri de martori, audierea făptuitorului, audierea persoanelor vătămate.

M. Tucă: Exista o declaraţie a ministrului Bode în acest caz?

G. Nica: Nu, nicio declaraţie nu era la dosar”

Dosarul în cazul Bode, declinat în aceeaşi zi de la un Parchet la altul

Reamintim că dosarul accidentului în care a fost implicat ministrul Lucian Bode a fost deschis iniţial de procurorii din Piteşti care l-au trimis apoi la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti. În aceeaşi zi, cauza a fost preluată de Secţia Parchetelor Militare, din dispoziţia procurorului general Gabriela Scutea.

Sorina Matei: ,,SPP nu a cerut pentru Lucian Bode antemergător de la poliţie”

 Potrivit informaţiilor Sorinei Matei, ,,SPP nu a cerut pentru Lucian Bode antemergător de la poliţie care are alt regim”, ceea ce face ca maşina ministrului să aibă calitatea de simplu participant la trafic.

,,Şi, în calitate de participant la trafic, tu trebuie să respecţi regulile de trafic, chiar cu semnalele luminoase şi sirene. Ceilalţi participanţi nu sunt obligaţi să se dea la o parte, pentru că nu există un regim de urgenţă”, conchide jurnalista.

Sorina Matei: ,, Care e diferenţa dintre bancheta lui Oprea şi bancheta lui Bode?” / Lucian Diniţă: ,,Niciuna!”

  Sorina Matei îl contrazice pe preşedintele Iohannis care a respins orice comparaţie între speţa lui Lucian Bote şi celebrul caz al fostului ministru Gabriel Oprea, anchetat pentru abuz de coloane oficiale.

 ,,Oprea avea antemergător şi chiar dacă preşedintele Iohannis spune că bancheta lui Oprea nu este aceeaşi cu bancheta lui Bode, Oprea avea circumstanţe atenuante pentru ca avea antemergător de Poliţie, domnul Bode nu are aceste circumstanţe atenuante.”

 

 

”M. Tucă: De ce Oprea este judecat pentru accidentul acela că stătea pe bancheta din spate, ucidere din culpă, pentru că acolo a murit un om, cu antemergător de poliţie? Aici nu avea antemergător. De ce Bode n-ar fi şi el judecat?

L. Diniţă: În cazul Gabriel Oprea a fost discuţia despre ucidere din culpă, mă rog, este un caz forţat acolo.

S. Matei: Care e diferenţa dintre bancheta lui Oprea cu antemergător şi bancheta lui Bode fără antemergător?

L. Diniţă: Niciuna, nu este nicio diferenţă” 

Ion Cristoiu, despre ,,muşamalizarea cercetării la faţa locului”

Ion Cristoiu susţine că, în urma informaţiilor dezvăluite în emisiunea Marius Tucă Show, ,,abia acum începe partea penală.”

,,Ion Cristoiu: E clar că ceva a fost în neregulă, muşamalizarea cercetării la faţa locului. Poliţia Rutieră trebuie să ia declaraţii că să afle cine e de vină.

Sorina Matei: Aş spune că e un modus operandi la SPP. L-aş cita pe Borges, care spune că „lumea e repetitivă”.

Marius Tucă: Toate declaraţiile sunt făcute să îl scoaţă bazma curata pe Bode.”

Timp de patru zile „cazul a fost muşamalizat”

,,Ion Cristoiu: Aţi făcut un progres uriaş. La dosarul inţial nu erau nici declaraţiile de la faţa locului.

Sorina Matei: Patru zile!

Marius Tucă: Exact, patru zile au muşamalizat. În cele patru zile, dacă nu s-au luat declaraţiile martorilor, ale celor din cele două maşini, declaraţia lui Bode, declaraţia lui Nicolae Lupu, poate era accidentat şi nu se putea lua, în următoarele patru zile se puteau lua.

Dosarul a ajuns cu o simplă constatare. E strigător la cer şi bătaie de joc. Pentru că în cele patru zile sunt convins că politia a luat declaraţii, măcar verbal, dar când s-a aflat că e vorba de Bode, Iohannis, s-a închis subiectul.”

Imaginile accidentului şi a depăşirii pe contrasens, filmate de un motociclist aflat în trafic!

  Reamintim  faptul că, potrivit unor imagini filmate de un motociclist aflat în trafic, maşina în care se afla Bode, condusă de şoferul SSP-ist, având semnalele acustice şi luminoase pornite, a intrat pe contrasens şi a depăşit o coloană de maşini, deşi avea interzis, fiind linie continuă.

 La scurt timp, maşina s-a ciocnit cu un alt autoturism care circula regulamentar din sens opus şi s-a oprit într-un gard.

Prima şi singura reacţie a ministrului Lucian Bode

Ministrul Transportului precizează că „absolut toate deplasările” pe care le-a făcut au fost pe bancheta din spate.

„Niciodată nu am fost preocupat cum conduce angajatul SPP în zecile mii de km parcurşi dintr-un moment foarte simplu - până duminică au condus impecabil. În momentele premergătoare regretabilului incident de duminică mă odihneam. Călătoream deja de 4-4,5 ore. Regret nespus acest incident”, conchide Bode.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici