- Home
- Marius Tuca Show
- (19.05.2020, 11:30)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Dragoş Petrescu, la ”Marius Tucă Show”: Terasele, obiectiv naţional. Plajele şi hotelurile pot fi deschise de la 1 iunie, dar practic se vor deschide pe 15 iunie
- Invitat a fost Dragoş Petrescu, antreperenor în industria restaurantelor.
- Dragoş Petrescu: Tot ceea ce o persoană va atinge în restaurant, vor fi dezinfecate.
- Dragoş Petrescu: În ceea ce priveşte taxele am cerut o amânare pentru anul următor
Urmărește
1124 afișări
Dragoş Petrescu, antreprenor în industria restaurantelor, vorbeşte despre decizia specialiştilor de redeschidere a teraselor, începând cu data de 1 iunie. El precizează că se va respecta însă distanţarea de 2 metri între mese şi un metru între participanţii la aceeaşi masă. ,,Vor fi două etape după această zi de 1 iunie, respectiv 15 iunie şi 30 iunie în care vom relaxa aceste prime măsuri, adică vom intra şi la interiorul restaurantelor cu 50% şi la 100% din suprafaţă la sfârşitul lunii.”
15 iunie, startul sezonului estival. Premierul Orban trebuie să dea un semnal!
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
42,5 % din indemnizaţia salarială, achitată de stat!
,,Cine nu are terasă sau nu doreşte să deschidă la 1 iunie poate să prelungească şomajul tehnic. Cel care deschide trece pe programul al doilea, de sprijin activ prin care 42,5% din indemnizaţia salariaţilor lui va fi achitată de stat pe modelul şomajului tehnic.”Industria HoReCa nu va plăti impozite în 2020
,,Noi ne aşteptăm în momentul în care vom porni pe 1 iunie, cifra de afaceri să fie foarte mică, costurile, inclusiv cele de conformare, pe lângă cele cu angajaţii, să fie suficient de mari în aşa fel încât să nu ne poată permite plata impozitelor datorate de forţa de muncă. Dar cel puţin impozitele din martie se amână în decembrie.”Dacă te duci la toaleta restaurantului, îţi pui masca!
,,Masa, vesela, toate obiectele pe care ospătarul le atinge vor trebui dezinfectate. Zonele de intersecţie vor putea fi folosite doar cu masca pe faţă. După fiecare folosire, toaleta va trebui dezinfectată. Aşa că, dacă te duci la toaletă îţi pui masca, iar după ce ai plecat de la toaletă la veni un angajat al restaurantului care va dezinfecta după tine.”Traijul epidemiologic al clienţilor, rămas momentan la latitudinea proprietarilor!
,,În partea de spate avem triajul epidemiologic al tuturor angajaţilor şi, atenţie, triajul epidemiologic pe bază de temperatură, va putea fi făcută, sperăm noi să nu fie impusă, deoarece ar trebui să fie decizia fiecărui antreprenor, ar putea fi făcut şi pentru clienţi. Astfel încât să te asiguri că niciun angajat şi pe măsura posibilităţii, niciun client, nu va veni infectat în restaurant. În fiecare schimb va fi completată o fişă în care se va lua temperatura, se vor purta măşti în bucătării şi în zona de interior, se vor folosi dezinfectanţi pentru fiecare procedura, astfel încât să ne asigurăm că produsele vor ajunge în siguranţă în faţa clientului. ”
T: Spune-ne ce s-a întâmplat la întâlnire?
P: Ieri s-a confirmat că pe 1 iunie, toate comitetele au agreat ca să deschidem terasele. Vor fi două etape. Practic aproximativ 50% din terasa va fi folosita, pentru ca distanţarea va rarefia.
T: Sa dam un exemplu. La o terasa de 50 de locuri vor intra 25 de persoane. De la 15 iunie se vor deschide si restaurantele la capacitate de 50%.
P: Am plecat catre Bran în weekend şi nu era nimeni, pensiunile erau închise, bucureştenii şi cei din orasele mari nu au ieşit din casă. Daca nu vom promova ca pensiunile pot fi deschise, românii au considerat ca nu este posibil. Atata timp cât guvernanţii interzic să pleci fara un motiv întemeiat, oamenii nu ies.
T: Plajele si hotelurile cand se vor deschide?
P: Plajele si hotelurile tehnic pot fi deschise de la 1 iunie, dar practic se vor deschide pe 15 iunie. Pe 15 iunie ar trebui sa fie un start la sezonului estival si la munte. Dar daca premierul nu va iesi sa dea un semnal,acest semnal este foarte important.
P: Sezonul estival ca si promovare va incepe cu 15 iunie dar daca un hotel de pe malul marii doreste sa deschida, poate sa deschida si azi. Practic azi are o problema pentru ca sunt inchise restaurantele.
T: Care sunt celelalte lucruri care s-au mai discutat?
P: Cine nu are terasa sau nu doresre sa deschida la 1 iunie poate sa prlungeasca somajul tehnic. Cel care deschide trece pe programul al doilea, de sprijin activ prin care 42,5% din indemnizatia salariatilor lui va fi achitata de stat pe modelul somajului tehnic.
Legat de IMM Invest
P: Cand am fost eu la MF erau 17 firme inregistrate la IMM Invest. Modelul este predictibil, astazi avem 1 milion de angajati in somaj tehnic dar nu vor ramane toti. Sunt fonduri pentru achitarea somajului tehnic si pentru sprijnul activ.
P: Industria HORECA, in 2020, nu va plati impozitul specific. In ceea ce priveste taxele am cerut o amanare pentru anul urmator. Am cerut sa fie amanate declaratiile din martie pana in decembrie. Speram sa mai obtinem inca un termen de amanare incat sa fie posibila plata impozitului. Taxele pentru aceste 3 luni sunt mai mici.
P: Masura cu 42,5% este aplicabila celor cu somaj tehnic dar noi am cerut sa fie aplicabila tuturor din industrie.
T: Se pierde wekkendul 30-31 mai
P: Din pacate da.
T: Ce prevad in plus normele?
P: Sunt doua etape, de joi speram sa avem tiparite normele, va exista prima etapa in care restaurantele isi vor pregati spatiile, isi vor procura termometrele. Din 1 iunie, tot ce inseamna dezinfectant va trebui sa fie folosit dupa fiecare si pentru fiecare client, masa si vesela vor trebui sa fie dezinfectae dupa ce au fost folosite la masa. Tot ceea ce o persoana va atinge in restaurant, vor fi dezinfecate.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Marina Constantinescu, la ”Marius Tucă Show”: A fi sau a nu fi teatru. Oamenii simt nevoia să asculte şi altceva decât numărul morţilor
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe